Obavještenja

NOVO: elprog VCDS 10.6 limited edition. Vrhunski auto dijagnostički uređaj za VAG (Vw,Audi,Seat,Skoda). Za više informacija kliknite ovdje ,a ukoliko imate neipravan dijagnostički uređaj ili želite postojeći uređaj nadograditi na višu softversku verziju kontaktirajte nas preko ovog mail-a.

Isključenje FAP/DPF filtera za sva vozila koja posjeduju FAP filter (Citroen, Peugeot, Renault, Opel, VAG ...). Za info klikite OVDJE (morate biti registrirani).

#51 24-03-2010 11:12:25

internet majstor
Expert
Iz: zalegnem...
Registrovan: 29-01-2010
Komentari: 1,073

Re: Launch x 431

tnt napisao:

Ja planiram kupiti diagun iz kine i svi koje sam kontaktirao mi nude dvije godine besplatnog update,pa mi sad nije jasno kako nema serijski broj ?

ne jedi meso od svake tice stara je to izreka,najdraze mi je kod kolege uzeti ispitan uredjaj i kad zakoci u radu imas podrsku od istog i nema greske...

to znam i ja i mene je brat u italiji

#52 24-03-2010 23:29:25

launch
elproger
Iz: Beograd
Registrovan: 10-12-2009
Komentari: 415
Web

rubin_miki napisao:

da budem iskren, Launch niti znam niti poznam..nikad nisam ni radio snjim..e, moj prijatelj ga kupio iz Kine bez moje konsultacije..dobio i radio snjim..kad je vec doslo vreme za update, ops, nema serijski broj, obrisano, on se javio u Kini, ali kod oficijalnog, odatle su mu potrazili serijski broj, kako on nije imao, jednostavno su ga odjebali.. (normalno)..pa se javio tamo gde je kupio, odatle je poslat neki cip i karticu, ja u tim trenucima nisam bio tu, pa sa kolegom elektronicarem su zamenili taj cip (ja ga jos nisam ni video koji cip je u pitanju)..sa novim apdejtima, kaze da moze da radi na novijim vozilima, ali na starim (na kojim je on testirao pre i radilo kako treba) sad ni da bekne..
sa starom karticom ne radi vise, a da menjam non stop i cip i karticu, jok, ne ide, kako mi je on pokazao radi se o  nekom mozda motoroli ili NEC smd (opet kazem, orig cip nisam ni video)..
pitanje..kome mozemo da se obratimo ovde za apdejte, kako to ide i sta je potrebno da se poruci i ugradi?
sve ponude nek idu na mail da ne zatrpavamo ovde temu..
hvala..

Pozdrav Miki,

Sad kad kolega sve stavi na papir
1. Izgubljeno vreme Nerada aparata
2. Silne zezancije i komplikacije
3. Transport uvoz jedan, drugi
4. Uvek ce biti pitanje staa SAD, oni non-stop menjaju upravo iz tih razloga da bi sto vise ugrozili klonove. Od sistema zastite krekovanih programa do zastite samih aparata
5. Klon nikad nemoze da radi kao original
6. Izgubljeni zivci nikad nemogu da se vrate

Mislim da na kraju uvek mnogo skuplje izadje ovo drugo

Sad trenutno su zastitili tako sto svi aparati koji su prodati ka dilerima u Kini, jedino ce moci da rade dopunjavanje uredjaja na Kineskom. Svaki diler ima svoj kod i prilikom registracije (dilerske) otkljucavaju se jezici za odredjenu teritoriju. Kod nas kada se otkljuca necete moci da radite na Arapskom jer kod nas niko ni nezna taj jezik, vec samo jezici koji zahvataju nase govorno podrucje. Ima tu jos dosta novih smicalica ali da neduzim, sve u svemu sa kupovinom uredjaja iz Kine imacete skup ukras.

Pozdrav,
Bojan

Zastitimo decu u saobracaju

#53 24-03-2010 23:38:30

rubin_miki
Expert
Iz: Macedonia
Registrovan: 29-08-2009
Komentari: 257

launch
ja licno se skroz slazem stobom i kazem da si potpuno u pravu sto se tice klonova..ali ljudi su vec dali pare..i nisu uopste na kraju pameti stavljali da ce dobiti klona, placen je 2000 evra..porucen je kao orig, ali su dobili kitu na kraju..ako mislis da se moze dovesti u red, javi mi na mail ili na pp koliko ce ga kostati to zadovoljstvo..
budi pozdravljen..i kamo srece da se svi stite do maxiuma od usranih kineza i klonova..

#54 24-03-2010 23:44:14

tnt
elproger
Registrovan: 21-06-2009
Komentari: 22

Ok znaèi kina otpada.Imam još jedno pitanje,a to je diagnostika Laguna 3,megan 3,dali je netko se sluèajno probao spajati i kakvi su rezultati?
Dali bi neko mogao snimiti mobitelom diagnostiku nekog auta sa diagunom i poslati mi to na mail.
Volio bih otprilike vidjeti naèin rada,prije bilo kakve kupovine.
                                                                                             unaprijed Hvala

#55 25-03-2010 12:53:32

launch
elproger
Web

rubin_miki napisao:

launch
ja licno se skroz slazem stobom i kazem da si potpuno u pravu sto se tice klonova..ali ljudi su vec dali pare..i nisu uopste na kraju pameti stavljali da ce dobiti klona, placen je 2000 evra..porucen je kao orig, ali su dobili kitu na kraju..ako mislis da se moze dovesti u red, javi mi na mail ili na pp koliko ce ga kostati to zadovoljstvo..
budi pozdravljen..i kamo srece da se svi stite do maxiuma od usranih kineza i klonova..

Ja sam vise puta objasnjavao da hardverski deo nije uopste isti za Kinesko i Evropsko trziste, tako da i kad bi bilo ko iz Evrope imao dobre volje da to sredi prosto je nemoguce jer nema delove. Ono drugo sto je komplikovanije  i ono sto svaku dijagnostiku kosta su upravo softveri za tu dijagnostiku odnosno dopune. Ja licno neznam nacin kako to srediti, znam da su jednom bili pravili akciju ovi iz Launcha da ljudi mogu da legalizuju svoje aparate tako sto daju taj aparat i onda doplate za legalan odnosno originalan uredjaj ali to je bilo prosle ili natprosle godine mislim da to sad nerade. Mogu pitati da vidim dali to uopste vise rade i koliko se to nekom isplati uopste da radi. Ja zato i pokusavam da trubim na sve strane da nebi doslo do ovakvih situacija da ljudi daju pare i posle nemogu nista da rade sa aparatima, kad prodje odredjeno vreme onda bude kasno. Manje firme po Kini se sluze svim i svacim, obecavaju sve i svasta samo da prodaju uredjaje a posle nestanu i otvore drugu firmu. Zato i kazu da pre kupovine uredjaja obavezno proverite po broju Smartboxa za koje trziste pripada tako sto cete taj broj poslati njima u centralu a oni ce vam direktno odgovoriti. To isto mozete da i vi ucinite i objasnite o cemu se radi a oni ce dalje da obaveste vas i Glavnu centralu za Evropu pa kasnije lokalne dilere sta ciniti.
Ako vam kazu da jednostavno oni tu nemogu nista onda verujte mi da je tako. Jednostavno sa tim aparatom onda je nemoguce bilo sta uraditi. Vatajte za gusu te sto su vam prodali i drzite se tog sto su vam obecali

Vezano za video klipove bice uskoro, pripremaju se mnogi video klipovi otprilike planiraju se da budu zavrseni pocetkom Aprila (a da nije aprilska sala)

Pozdrav,
Bojan

#56 10-04-2010 15:04:15

zoki_klima
Član
Iz: nis
Registrovan: 18-03-2009
Komentari: 20

Ljudi ,Diagun radi kao zmaj. Brz je i efikasan. Koristeci njega ,spakovao sam Opelscaner i hex+can u kutiju jer imam utisak da diagun  bolje radi nego ovi interfejsi.
Pozz
Zoki klima

#57 12-04-2010 12:17:20

launch
elproger
Web

Drago mi je da si zadovoljan, znaci po tvojim  utiscima mogu zakljuciti da si napravio dobar izbor.

#58 12-04-2010 22:30:39

vlado2905
elproger
Iz: Zvornik, RS, BiH
Registrovan: 31-01-2010
Komentari: 123

planiram da kupim uni dijagnostiku i bio sam se skoro odlucio za BOSCH KTS 540...medjutim sad sam procitao sve ove postove i sad tek nista ne znam...bosch je ipak ime ali kolko vidim niko ga ne pominje pa sam htjeo da pitam za misljenje...bosch ili neka od ovdje navedenih dijagnostika...

#59 12-04-2010 23:32:37

salex
elproger
Iz: Modrica-Doboj,RS,BiH
Registrovan: 19-03-2009
Komentari: 93

Pozdrav druze,
i ja sam isto bio u dilemi sta da kupim od univerzalaca i na kraju se odlucio za diagun,jako je zgodan za rad na terenu,s obzirom da ne moras vuci lap top, ali kao i svaka univerzalana dijagnostika nije savrsen tako neke proizvodjace bolje pokriva nego neki drugi uredjaji a neke ne.Napisi koja vozila i sisteme  uglavnom radis da li samo mehaniku ili i auto elektriku a ja cu se potruditi da ti napisem ono sto ja znam iz prve ili druge ruke.
Srdacan pozdrav!

Cuvajmo okolinu,sacuvajmo planetu!

#60 12-04-2010 23:51:28

internet majstor
Expert
Iz: zalegnem...
Registrovan: 29-01-2010
Komentari: 1,073

Mozda nisam odabrao dobru temu da pitam za diagun, @salex jel sa diagunom moze da se odradi kalibracija senzora volana na fiat vozilima?pozz

to znam i ja i mene je brat u italiji

#61 12-04-2010 23:55:15

vlado2905
elproger
Iz: Zvornik, RS, BiH
Registrovan: 31-01-2010
Komentari: 123

Pretezno vw grupaciju i francuze pretezno mada radi se ono sto dodje...:)
Radim mehaniku...vjeruj da ne znam sta da radim...taman se odlucim pa procitam nesto i onda sve ponovo...ako mozes napisi mi samo (posto sam mlad i pocetnik na neki nacin)recimo ako se odlucim sa kts sta dobijem u paketu i sta je sve potrebno za jedan kts?koji kablovi sta moze da radi i to...posto sam takodje planirao da pored kts kupim VAS(pisao sam par postova i na tu temu) i neke sitnije programa tipa vag comander i 10+1 reseter...imam neki kes sada sam mislio da ga pametno ulozim odmah jer ce mi se kasnije vjerovatno izvuci...:)

#62 14-04-2010 00:23:30

launch
elproger
Web

U paketu boscha dobijes uredjaj i glavni kabal (OBD), univerzalni kabal + od nove godine moras da pazaris i Esitronic.
Sve ostale kablove dokupljujes za svako vozilo, ima ih oko 30kom.

#63 14-04-2010 08:52:53

Bacha
elproger
Registrovan: 04-01-2010
Komentari: 0

launch napisao:

U paketu boscha dobijes uredjaj i glavni kabal (OBD), univerzalni kabal + od nove godine moras da pazaris i Esitronic.
Sve ostale kablove dokupljujes za svako vozilo, ima ih oko 30kom.

A šta se dobija uz Launch?
Moram li i tu nešto dokupljivati???????
Koji model bi ti preporuèio?

#64 12-05-2010 22:41:55

acom
Administrator
Registrovan: 20-04-2008
Komentari: 1,668
Web

Tema ide u lock, zbog evidentnog reklamiranja.

Podnožje foruma