Niste prijavljeni.
malo da pogledam ,za poèetak mogu samo pohvaliti ideju
Schema X-prog programera.
Xprog_sch.pdf
U prilogu !
Jeel ima gdje u BiH kupiti ovaj x-prog?
Ima kao zaseban uredjaj i kao dodatak za citanje i programiranje immo2 i immo3 BMW vozila.Taj update na uredjaju dosta kosta ali i nudi dosta komfora pri radu sa BMW vozilima i radi dosta dobro
Ima li neko neka prakticna iskusta sa njime
Ništa nije kao što izgleda....
Ja sam ga napravio sebi i radi Ok, radim samo Eprome s njim a za Motorile koristim UPU
Imam dump za njega ako ga netko hoæe praviti
ja imam x prog i jako sam zadovoljan sa njime jer ima adaptere za motorole,
i dobro radi ,no iza sam kupio sve etl za motorole te vise ne radim sa njim i ako nekog interesira
nek se javi na mail
poz.........
Ima li neko neka prakticna iskusta sa njime
Ne koristim ga za rad sa Motorolom, bolje je preci na UPA prog. U radu sa EEPROM-ima je poprilicno spor. Ako programiras najobicniji 24C32, nacekaces se. Najobicniji Pony je 5 puta brzi. X-prog je, ipak, istorija. U svoje vreme je bio hit, sada je to samo secanje na dobra stara vremena
Za mene je X- prog dosta pouzdan dok sam sa pony progom imao problema.
Ima žena koje tvrde da su svi muškarci isti. Zar nije to malo previše iskustva?
Nebih da pocenjujem taj programator jer mnogo stvari koje nisam mogao da odradim sa motorolinim programatorom X prog je odradio.Napravio sam X prog i radi lepo.Ako neko hoce da pravi mogu okaciti svu pratecu dokumentaciju za samogradnju.
moje iskustvo je da je puno bolji od UPE za citanje na stampi.ima vece nivoe,gotovo nikad nisam imao potrebu da dizem nozicue sa stampe,dok sa upa...
Ja licno vise volim UPA programator. Ali nesto sam jurcao okolo i cini mi se da X-prog M mozda nije lose resenje za motorole, mada je malo skup.
Ima jedno 5-6 godina radio sam airbag na alfi 145 ili 146 nesecam se tacno.
Unutra motorola HC11KS2 nista ju nije uradilo,ni ETL ni UPA serial ni neki drugi programi ali Xprog bez problema.
Sto se tice eproma ima nekih nedostataka jer ne radi 95080 pa nadalje seriju.Ali ovo sto radi radi odlicni i cak ima neku vrstu provere pinova ali ne bas tako dobru kao lab tool.Naravno seeprog,pony i ..... to nemaju.
Posle kad je pustena shema za taj stari Xprog uradio sam jedno 10 pcb-ova za njega,Nec ETL i upu serial i uradio ih.Imaju clanovi sa foruma neki koji su te programatore kupili od mene.
pozdrav
Ne mogu da verujem kao za maler juce sam hvalio Upu a vec danas sa njom ne mogu da iscitam motorolu 68HC11F1 (punto Ecu), neverovatno kao mrtva ... Ima li neko neku ideju?
Nije svaki punto ecu isti za citanje te motorole.Proveri e mail
pozdrav
...evo za programcic za punta... netreba upa,obican max rx,tx...
...evo za programcic za punta... netreba upa,obican max rx,tx...
Hvala zeljolaki ali jos uvek ne mogu da vidim nista, ako moze na mail super a ako ne cekacu neki bolji trenutak, u svakom slucaju hvala.
razliku izmedju Pony i X-proga sam primjetio s memorijama 93xx koje imaju oznaku iz 3, cita i programira ih i pony i X, ali sa 6 cita ih pony al neæe programirat, dok X hoæe. I treba obratit pozornost da x prog napravi swap.
pozz
dali ima netko shemu dodatka za x prog za ews ... i onaj u uputama kad se instalira x-prog ima oznaku x prog m? to je neki drugi ureðaj, ne ovaj s sheme.
Spor ali pouzdan. Radi dobro ST cipove 24xx i 93xx sa kojima Pony i ICprog imaju problema.
acom pise kao da je shema x-proga u prilogu, ja taj prilog ne vidim, mozda zbog toga sto mi nisu naocale ovde.
Acom moze pass za shemu?
Za klasicne eeprome, po mom skromnom misljenju je spam-ov SEPROG ne prikosnoven !
xxxx
, dok sam skontao..
spam ta spam.......
Zadnja izmjena od rubin_miki (05-09-2010 23:35:00)
cao.jedno pitanje. da li je iko pravio xprog po ovoj semi sto je acom postovao... da bi znao da li radi..
hvala