elprog forum

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » FAP filter Peugeot 307 2.0 HDI » 04-08-2009 20:52:48

Èitao sam dosta na forumu o FAP filteru, i ja sam imao sa njim problema nekoliko meseci, javljala se greska antipolution fault i unblock diesel filter, ogranièen je bio na 2800 o. U Veranu su mi onda oprali filter, zamenili neki elektroventil i nekoliko meseci je išlo ok. Onda se opet upalio antipolution fault, ali sad bez gubljenja snage i ogranièenja broja obrtaja. Ovog puta je riknuo neki drugi el.ventil. Konaèno treæi put je zamenjen senzor èepa rezervoara i bilo je duže vreme ok.
To je istorija, a sadašnjost je sledeæa: kad sam se vraæao s mora, auto je poèeo da gubi snagu pri nižem broju obrtaja, kao da kasnije prima gas. Jedva sam krenuo sa naplatne rampe, ali pri veæim brzinama (išao sam i 170, nije bilo problema). Po dolasku kuæi, nakon par dana problem je nestao. Onda se dešava sledeæe: taèno osetim kad gasim auto da se neko vreme muèi dok se ne ugasi. Na sledeæem paljenju odmah se javlja antipollution fault i nema snagu. Na sledeæem paljenju povrati snagu i iskljuèi se lampica, naroèito kad sipam gorivo. Onda cepa sve ok, pa se opet za mesec dana upali i na isti naèin u toku jednog dana problem opet nestane.
Odem na dijagnostiku u Verano. Majstor ga prikljuèi na kompjuter i odveze na probnu vožnju, kaže da je išao i 180 - fap filter i cela ta izduvna grana radi perfektno. On smatra da je problem u sagorevanju - tj. u ventilima, koji treba da se (nisam baš najbolje razumeo) repariraju u Boschovom servisu. Da li neko može da mi pojasni o kojim se ventilima radi (jer se oni navodno ne menjaju veæ repariraju). Pojma nemam o èemu se radi i šta da tražim od majstora da gleda.
Zahvaljujem na svakom odgovoru i izvinjavam se što sam bio opširan!

Board footer