elprog forum

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Signal antipolution fault prolazna greška » 11-06-2010 12:51:22

eli napisao:

Rusko jaranski savjet na prckaj s.....t ces ga gore ne go sto je, vidi u svom mjestu ko se dobro razumije u pezo vozi da majstor sredi, ne misli samo da u ovlastenim servisima znaju sve ima dosta sto oni ne znaju, a ove moje uvazene kolege sa foruma znaju,
popuni malo profil pa ce ti se vjerovatno neko javiti ko ti je najblizi.

Zahvaljijem eli, ako smijem pisati u Kaknju sam i ukoliko mi neko da neki kontakt zahvalan sam!

#2 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Signal antipolution fault prolazna greška » 10-06-2010 08:50:36

galeb napisao:

Ono što ne znamo da li je sistem ubrizgavanja boš ili simens.Ako je simens onda jeZalac u pravu a ako je boš onda ništa bez dijagnostike.Ali DIJAGNOSTIKE,a ne kopèanje na PPS i brisanje greške.Takav kvar se ne popravlja za pola sata.

Kolege Zalac i galeb zahvaljujem na odvojenom vremenu, kada sam na servisu Igman Iliða bio, zamjenjen je i filter goriva a što se tiše tog taloga nije mi majstor ništa rekao. Kako mi je jednom poslao kolega npero sistem ubrizgavanja je simens, i izvinite me ali ništa ne razumijem šta je dijagnostika jeli to prikljuèenje na kompjuter ili nešto drugo. Ako možete pojasnite mi, otišao bi tamo gdje mi stvarno neko može dati pravi odgovor, u suštini sam od onih koji hoæe da je na autu sve ok. i ne bježim od svih potrebnih aktivnosti sa moje strane. Zahvaljujem svima na odvojenom vremenu!

#3 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Signal antipolution fault prolazna greška » 09-06-2010 14:28:21

zeljko.78 napisao:

moze biti vise stvari , od te prolazne greske do nekih drugih koje dovode do tog problema, znaci bez konkretnih parametara iz voznje  je tesko reci sta je problem , i da naravno nijedna greska nije zanemarljiva!

Zahvaljujem zeljko na javljanju, u servisu Igman na Ilidži mi je na dijagnostici Planet Pežo pokazalo grešku pritisak goriva i i takoðe mi je majstor rekao da može biti do same kvalitete goriva ili ukoliko je neko skidao klemu sa akumulatora. Svi ostali parametri koje on može pogledati preko ove dijagnostike su bili uredu.Inaæe auto se u suštiti ponaša normalno. Nedavno sam prešao više od 600 km a da se signal nije javljao, na svakoj dijagnostici oni obrišu tu grešku i ponovo prikopèaju i dijagnostika je ne izbacije. ( inaæe nerazumijem se u te oznake dijagnostika i vrste pa mi izvinite ako nedajem neke konkretne podatke). Hvala!

#4 Peugeot / Citroen dijagnostika » Signal antipolution fault prolazna greška » 09-06-2010 09:04:19

Rusko
Odgovori: 6

Pozdrav svima na forumu, imam povremeni problem na pežou 307 2,0 hdi 66 kw 2001 god. nema fap filter.
Povremeno mi se upali signal na tabli oznaka motora žuta lampica i piše anti plution fault. Kada ugasim auto i saèekam 10 sek. i ponovo upalim signal se nakratko javi i nestane ga. Što se tièe ponašanja auta nekad ide bez problema a nekad lagano osjetim da sporo dostiže 2000 obrataja ali ako ne pritišèem gas naglo vremenom primi gas i ima vuèu. Vozio sam na dijagnostiku gdje oèitalo grešku pritisak goriva prolazna greška P 1198. Majstor mi reèe da se to može desiti ako ima malo manja kolièina goriva u rezervoaru.Ova gereška javlja se samo ponekad u veèem dijelu auto se ponaša bez problema. Ako neko ima nekih iskustava molio bi da mi ih prenese? Hvala svima i izvinite na smetnji ukoliko neko smatra da je ovo pretjerano, nisam neki poznavalac pežoa!

#5 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Peugeot 307 2.0 hdi » 02-04-2010 16:02:14

drejko - zahvaljujem na odvojenom vremenu, kod otvaranja svih ostalih vrata oglašava se zvuèni signal i pokazuje na displeju da su vrata otvorena, negje sam našao da to nije neki zahtjevan problem ali interesovalo me je pošto nisam primjetio da kada se vozilo ugasi a ostanu upaljeni farovi mora li se javiti neki upozoravajuæi signal kao kod ostalih vozila pa èak i nekih starijeg datuma proizvodnje. Takoðe i ruèica žmigavaca ne vraæa se automatski u neutralan položaj kod kontra motanja volanom kadse da žmigavac. Pretpostavljam da ovo nisu neki veliki problemi. neki dan sam probao od kolege golfa 4 77 kw u odta segmenata nije dorastao pežou ali imam osjeèaj samo kada bi postojala moguènost kupovine goriva dobre kvalitete da masa nekih problema oko senzora i elektronike na pežou nebi bila prisutna!

#6 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Peugeot 307 2.0 hdi » 30-03-2010 13:35:56

valton ,
zahvaljujem se na odvojenom vremenu, a svi oni koji bolje poznaju pežoe shvatite i nas laike kada postavljemo za nekog dosadna pitanja!
našao sam negdje i da je neko dao pojašnjenje za unutarnje svjetlo, nije komplikovano i mogu to riješiti dobri autoelektrièari, pozdrav svima!

#7 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Peugeot 307 2.0 hdi » 26-03-2010 16:45:19

Pozdravljam sve na forumu, pregledavao sam sve date savjete pa pošto nisam našao nešto slièno, potrebno mi je objašnjenje nekih caka na pežou 307 hdi 66 kw 2001 god.: ponekad kada dam kontakt za startanje èuje se neki zvuk kao zujanje a nekad se neèuje (pretpostavljao sam da je to ukljuèenje pumpe,takoðe koliko dugo treba da stoji upaljena lampica od grijaèa primjetio sam kod mene se ugasi èini mi se dok trepneš okom, može li mi neko objasniti one brojke koje se pojave kod paljenja i gdje se pokazuje kljuè ( dali je to odbrojavanje do ponovnog servisa odnosno zamjene ulja i dali oni opadaju sa svakih preðenih 10 ili 50 KM),takoðe kod otvaranja vrata vozaèa ako auto nije bilo zakljuèano nepali se svjetlo u autu a kod otvaranja svih drugih vrata ono se pali, i na kraju da li postoji aktiviranje zvuènog signala kad ostanu svjetlèa auta upaljena i jeli to možda povezano sa ovim problemom što se ne pali svetlo unutar auta. I na kraju može li mi neko reæi da li je skupa zamjena ruèke od žmigavaca jer se automatski ne vraæa kod kontra motanja sa volanom! Pežo mi je dosta nepoznat pa sve one koji su imali ove probleme ili znaju rješenje molim za odgovor- zahvaljujem se!

#8 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Provjera » 19-03-2010 16:53:54

Puno hvala za npero na poslatim podacima!

#9 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » FAP filter Peugeot 307 2.0 HDI » 18-03-2010 16:47:00

Od skora posjedujem PEŽO 307 2.0 HDI  broj: VF33CRHYB82006423, 2001 godina 66 KW. zasad nemam problema ali neki dan mi se na otprilike dvije tri sekunde pojavio signal antipllution fault, auto sam tek bio upalio. Iza toga sam ga vozio i trenutno ne osjeæaju se nikakve promjene a i ide solidno. Interesuje me dali neko može da mi proæita tvornièke podatke o ovom autu i dali ima taj FAP filter. Takoðe obzirom da ni najednoj benzinskoj nemožeš garantovati za kvalitet goriva, može li se u rezervoer sipati aditiv od Wurta za mašine sa comon rail HDI tehnologijom. Unaprijed se zahvaljujem!

Board footer