elprog forum

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 26-12-2014 01:15:20

Kao sto sam napisao na pocetku, mijenjana je spulna volana i zato je bila potrebna adaptacija. Radjena je u medjuvremenu, ali ocigledno bezuspjesno. A ovo oko zadnjeg trapa nije rijesilo problem, iako je bilo odstupanja. Uglavnom, sad je prav kao srtrijela.

@Sasa
Pogodio si iz prve, svaka cast i poslusao sam te tad i radio adaptaciju, ali nazalost kod pogresnog majstora wink

#2 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 13-12-2014 21:27:27

Rijesen problem ponovnom kalibracijom volana. Hvala svima na prijedlozima!

#3 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 13-11-2014 23:38:31

Evo posle duzeg vremena da se javim. Neki dan ponovo odem na reglazu kod novog majstora (4. ili 5. po redu) nadje na zadnjem tocku los ugao, podesi ga, sve dovede na nulu, ono opet vuce. Danas opet odem kod njega, prikaci instrumente kad onaj isti tocak opet u crvenom. Tako ustanovimo da je problem sto su zapekli sarafi i on kako ga okrece, navija selen blok. Pokaze da je na nuli, ali se vjerovatno cim krenem vrati u isti polozaj. Danas ga je malo vise nategao i sad skoro da ne vuce, osim bas na vecim brzinama. Plan je da razradimo kompletan zadnji trap, da se to sve fino podmaze i da se onda ponovo centrira. Zadnji desni tocak uopste nije mogao da centrira (on je na granici normale), zapeklo skroz.

#4 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 15-06-2014 21:46:05

Tako je, sad nije podesavano, samo provjereno. Zamijenjeni su diskovi i plocice i razradjena kljesta.

#6 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 15-06-2014 11:27:14

Evo nasao sam opet vremena da se bavim ovim problemom, juce opet bio na centriranju, naravno geometrija dobra, nije bilo potrebe da se dira. Evo .
Opet je pregledan trap, narocito selen blokovi i svi su dobri. Djelimicno smo rijesili problem tako sto je majstor dotegao onaj saraf na letvi volana, jer je osjetio da ima malo lufta u njoj. Sad je malo tezi volan i ne vuce na manjim brzinama, ali kad izadjem na autoput krene opet u desno.

#7 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 1.9 BKC podiže obrtaje greška 18051 » 15-06-2014 11:00:05

Kad je vec obnovljena tema, da dodam da sam zimus imao identican problem i bilo je do akumulatora. Cim oslabi napon, pali ventilator i dize obrtaje.

#8 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 18-02-2014 14:38:40

Ma imam dva izvjestaja, nego sam skoro selio, pa ne mogu da ih uhvatim. Ovaj juce nije ni stampao nista, posto mu je pokazalo da je sve u redu.
Jesu li te caure imale lufta?

#9 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 17-02-2014 23:05:54

Kele, ja ne ocekujem da cu rijesiti problem na forumu, ali eto mozda ce ovo nekome biti od koristi nekad (za to valjda i sluzi forum), a mozda neko da neki pametan prijedlog, ipak ovde ima ljudi sa iskustvom. Mogu i ja sam uzeti komplet nov trap, pa mijenjati jedno po jedno. Kesa je do sad bila odrijesena i kad sam vidio da to izmice kontroli i da bi neki majstori mijenjali sve redom dok ne dodju do rjesenja, obustavio sam. Mozda ce zvucati grubo, ali po meni se majstorom moze nazvati samo onaj ko zna nesto da popravi, najlakse je mijenjati jedno po jedno. Ali da sad ne sirimo pricu...
Ja sam auto otjerao u servis i nisu popravili, pa u drugi, itd (i to od najpoznatijih majstora za trap do onih manje poznatih, da sad ne reklamiram). E sad ne vjerujem da je ovaj auto toliki bauk ljudima da ne znaju da se stela i zadnji trap i kako ga treba nastelati. Problem je sto niko nema zelju da se posveti tome, ne pitam ja koliko ce da kosta, ali da mi neko garantuje da je nasao uzrok.

#11 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 17-02-2014 19:58:31

Ocigledno si procitao samo poslednja 2-3 posta, pa nisi upucen uopste.

#12 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 17-02-2014 19:32:20

Napisao sam na prethodnoj strani da auto vuce i kad se ugasi.

#13 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 17-02-2014 19:09:53

Bio danas na reglazi, nakacili one instrumente, pregledali, sve OK. Nema potrebe da se radi. Ponovo prebacivali gume sa lijeve na desnu stranu i opet nista. Jos jedan majstor koji je na kraju rekao: "Ja stvarno ne znam sta mu je".
E sad, posto su u tri servisa za reglazu rekli da je podesen trap kako treba, recimo da je to ok. Po nekoj logici, (posto tockovi pravo stoje, a on vuce desno) jedino mi pada na pamet da je desna strana auta niza od lijeve. Opruge sam gledao po oznakama, iste su. Ne znam vise, ako neko opet ima ideju neka pise. Uglavnom, necu odustati...

#14 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 16-02-2014 20:25:06

Koliko se sjecam bilo je ravnomijerno, samo desna vise pojedena od lijeve.

#15 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 15-02-2014 23:13:43

E ne mogu da nadjem izvjestaj, skoro sam se selio, pa haos smile
Ovaj covjek kod kog sam danas bio koji radi dijag pogledao je u dati i kaze za ovaj auto ne idu tegovi ali mora biti pun rezervoar i naravno normalan pritisak u gumama kad se vrsi reglaza. A majstor koji je poslednji radio reglazu (medju nekoliko najpoznatijih i najstarijih servisa u BG) nije bas obratio paznju na sve te detalje sto si nabrojao, a vracao sam mu se 3 puta i on sve pokusao i na kraju rekao da vise ne zna sta moze da uradi. Inace, trap je pregledan vise puta i nigdje nema lufta, opruge sve jednake (i to sam gledao). E sad za zadnji most ne znam, to se sigurno okom ne moze vidjeti. Jedino nekako premjeriti. Mada opet ako je kriv, valjda bi trapadzija primijetio...
Cim nadjem izvjestaj okacicu ga. A sledece sedmice idem kod novog majstora za reglazu po preporuci, pa cemo da vidimo.

#16 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 15-02-2014 20:40:06

Danas sam bio kod gospodina Duska na Banjici (sigurno ga mnogi ovde znaju) i odmah je ustanovio da je problem cisto mehanicke prirode. Auto vuce i kad ga zaletim, pa ugasim na ravnici. On smatra da reglaza nije uradjena kako treba, sto jeste moguce. Sad sigurno znam da je poceo da vuce onog momenta kad sam zamijenio gume. Inace one stare gume (koje su bile iz prve ugradnje) na zadnjem trapu su bile nejednako potrosene. Jedna je bila mnogo vise izlizana. To sam napomenuo i majstorima na reglazi. Podesavali su oni i zadnji trap i pregledali vise puta i kao u redu je. Ako se ispostavi da je do reglaze, onda stvarno sramota...

#17 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 15-02-2014 10:59:03

Nije ovo kritika za majstora, on je inace moj rodjak, tako da to nema veze. Nije znao da namjesti i to je to. Zato sad i pisem ovde, pretpostavljam da neko moze da zna.

#18 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 13-02-2014 23:07:39

Kao sto napisah, auto nije vukao dok nisam zamijenio gume i spulnu volana (sto se desilo istog dana). Senzor je mijenjao prosli vlasnik, ali ga je majstor nesto skidao kad je mijenjao spulnu. Taj senzor je ona plocica sa kao nekim magneticima ispod spulne ako se ne varam? Nesto je i njega pregledao i vratio. Inace tad je ustanovio na dijagnostici da je volan u nultom polozaju kad stoji pravo i da je isti lijevi i desni namotaj (ajnslag). Okacicu sutra izvjestaj sa reglaze, znaci dvaput je radjena i to na oba trapa. Svakako bih volio da mi neko u BG-u to pogleda sa pravom dijagnostikom, a ne kojekakvim krekovanim cudima.

#19 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 13-02-2014 10:19:55

Pronaci cu izvjestaj sa reglaze, imam 2 komada. U medjuvremenu sam mijenjao prednje disk plocice i majstor svakako razradi klizace na kljestima.
Zamjena senzora je bila kod prethodnog vlasnika. Kad sam ga kupio nije vukao.

#20 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 13-02-2014 01:11:31

Ne gori nikakva lampica, imam samo ASR. Na dijagnostici nema gresaka, osim nesto Parallel parking assistance modul (koji inace nemam) sto stoji od prvog dana.

#21 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 13-02-2014 00:52:20

Kad bi se javio neko iz BG-a ko ima pravu dijagnostiku za to i naravno znanje...

#22 VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Golf 5 misteriozno vuce u desno » 13-02-2014 00:33:29

Turbo
Odgovori: 63

Vidio sam nekoliko tema vezano za kalibraciju volana, ali je ovo specifican problem.
U pitanju je Golf 5 2007. god. Kad sam kupio auto prije skoro 2 god. gorila je lampica od airbaga. Dijagnostikom je ustanovljeno da je u pitanju spulna volana. Posle nekoliko mjeseci nadjem ja vremena da to rijesim. Tog dana, prvo odem da kupim sve 4 nove gume i nakon toga pravo na zamjenu spulne. Zamijeni to majstor i ugasi se lampica, sve OK. Podjem kuci, auto vuce u desno i to cim predjem otprilike 40 km/h pocne da bjezi s puta. Vratim se ja kod majstora, on pregleda dijagnostikom poziciju volana i ugao i kaze sve ok, kao moguce da je zbog guma ili treba uraditi reglazu. I tu pocinje igranka. Prvo prebacivao gume sa jedne na drugu stranu, stavljao sa drugog auta, pa onda prva reglaza (oba trapa) i nista, u drugom servisu reglaza i opet nista. Vuce i dalje. Treci servis, zamijene mi lezajeve prednjih amortizera ono i dalje isto. Inace, trapovi su kompletno pregledani do najsitnijih detalja i sve ok. Ne znam vise koliko sam para dao, a problem i dalje stoji. Odem kod majstora da uradi kalibraciju, on sa VCDS-om nesto probavao, kao odradio i ono opet nista. Ja skidao klemu, pa posle vrtio volan lijevo, pa desno, ali opet isto.
Inace kad volan drzim pravo, on pocne blago da ide desno, cim ga pustim hoce da bjezi. Nekako kao da volan tezi tom polozaju da bude malo udesno.
Listajuci servisnu knjigu vidim da je mijenjan procesor volana iz nekog razloga, kao i senzor ugla volana. Medjutim, kad sam ga kupio nije vukao u stranu.
E sad da li ovaj majstor nije dobro uradio kalibraciju (sto je vrlo moguce, jer je radio prvi put)?
Ima li neko neki prijedlog?

Board footer