elprog forum

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 Re: BMW dijagnostika » Bmw E39 » 30-07-2010 00:56:49

salex napisao:
BMW E39 napisao:

Hm... kupiti auto u dobrom stanju sa predjenih 140-tak hiljada km, i ja msm da si dobro vreme miran,, ne bi trebalo ubrzo biti velikih problema, pa zar toliko brzo stradaju ti M52 motori...?? a i kad se dodje u situaciju menjanja bloka motora, verujem ja u sve to, e sad koliko je je taj motor posle pouzdan, ipak toliko rasturanje, menjanje bloka motora... malo me plasi sve to... sta vi kazete na to, koliko je siguran taj proces??

Pozdrav,

to ti je sigurno isto kao da je odradjeno i u fabrici ako se posveti paznja i najsitnijim detaljima, tj.ako se odradi profesionalno.Kupi auto,vozi taj motor dok ide,nemoj nikad da stedis na ulju i nemoj da ga forsiras dok ne postigne radnu temperaturu i bices jako srecan i zadovoljan.Od vozila koja radim najvise je zastupljen BMW,takodje i ja  vec 15 godina vozim modele ovog proizvodjaca.Od tog modela ne ocekuj da ces imati neko posebno ubrzanje od 0-100 km/h,nemoj da te iritira ako te neki mali auto ostavi u startu, ali neka ti bude zadovoljstvo sto vozis BMW a na otvorenim putevima ces pokazati ko je car.Cesto ces cuti razne gluposti o pogonu na zadnje tockove,to se vuce jos iz vremena kada su nasim putevima prasinjali lada,tristac i poljak,BMW ima odlican raspored tezine po osovinama tako da se najcesce ponasa neutralno i kad se malo pretjera sa brzinom u krivini ali ako se ipak desi da zadnji kraj malo krene da se izbacuje to se lako rjesava otpustanjem gasa i korekcijom upravljaca a onda slobodno gas jer u tome i jeste car..Kad sam ga prvi put vozio to je bila "ljubav na prvu voznju" i od tada vozim BMW,bio je to E21 323i.BMW je auto za vozace koji zele da uzivaju u voznji i da se malo poigraju ponekad.Vecina BMW-ovih modela postaje zivahna na visim obrtajima dok su na nizim jako stedljivi mada postoji opet jedno uvrijezeno misljenje kako trose mnogo goriva da to nije normalno,sto je cista glupost.Kad mi to neko kaze ja ga pitam da li si ti ikad vozio BMW ili ti je to rekao tata koji ima golfa II dizela i misli da ima najbolji auto na svijetu jer nikad nije vozio nista bolje.

_______________________________________

Cuvajmo okolinu,sacuvajmo planetu!

Potpisujem!
Èitajuæi postove iznad razmišljao sam nešto slièno napisati, ali ovdje je sve reèeno! I sam imam 520i 96., istina malo je lijen, ali za poèetak sasvim dovoljno, ako nikad nisi imao BMW. Kupi taj auto i za koju godinu ga promjeni ako ti se pokaže slabašnim.
Što se potrošnje tièe ide od 6,5-7 litara do nekih 12 u gradu. Autoput neki prosjek od 160-170 km/h cca 11 l/100. Ubaci plin i uživaj. Preporuka Landi Renzo, ali ima i drugih kvalitetnih.

#2 Re: BMW dijagnostika » BMW E39 airbag error » 09-03-2009 16:26:53

Conection is good, checked and cleaned, what is resistance value for both of them?

Btw, car is probably had a minor crash in that side, and airbag is probably changed (i couldn't check that info with prev. owner). Is it a problem in ignition swich? And how I can check it?

#3 Airbag Servis » BMW E39 airbag greška » 01-03-2009 12:05:03

medo
Odgovori: 0

Imam problem. Kod dijagnoze mi je oèitao slijedeæe greške za airbag:

8 ignition circuit for left lateral side airbag

16 belt svich, driver's side

Što bi to moglo biti i kako to rješiti.
Unaprijed hvala.

P.S. Premjestio sam post jer sam možda promašio podforum, ali molim vas ako itko zna kako ovo rješiti da se javi.
Još jednom hvala.

#4 BMW dijagnostika » BMW E39 airbag error » 23-02-2009 10:37:50

medo
Odgovori: 3

Imam problem. Kod dijagnoze mi je oèitao slijedeæe greške za airbag:

8 ignition circuit for left lateral side airbag

16 belt svich, driver's side

Što bi to moglo biti i kako to rješiti.
Unaprijed hvala.

#5 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Dump za bolje palenje » 13-02-2009 15:54:40

Istina, to je dobro poznati kvar i kod TD i TDI motora, ali pomicanje na bregastoj sam susreo na par vozila. Valja i na to obratiti pažnju.

Nego imam jedno drugo pitanje. Jel moguæe da zbog prije navedenih problema s Bosch pumpom, u pitanju je Passat TDI 90 ks '96, u leru se trese motor, pa èak i nekada u vožnji. Promjenjeni su nosaèi motora, jer je lik malo sletio s ceste, a motori dalje trese. Samo mi nije znao reæi jel to primjetio prije ili poslije sletanja s ceste.

#6 Re: VW / Audi / Seat / Škoda dijagnostika » Dump za bolje palenje » 12-02-2009 17:41:31

Kod 1.9 TDI motora, ne mora biti elektro problem, ako neæe vruæ da upali. Zbog naèina uèvršæivanja remenice bregaste na bregastu - konusom, zna se s vremenom remenica okrenuti u odnosu na bregastu i zbog toga lošije pali kada je motor vruæ. Imao sam par sluèajeva. Ponovo se uzubi zupèasti remen i sve je OK.

#7 Re: Renault / Nissan / Dacia dijagnostika » Renault sa Scanmaster » 11-02-2009 23:25:40

Hvala. Još æemo vidjeti, ako ga uzme jer se i on nešto neæka, traži informacije o autu itd, a to znaèi da æu morati nešto nabaviti. U tom se sluèaju èujemo za što-gdje-i-kako nabaviti.

#8 Re: Renault / Nissan / Dacia dijagnostika » Renault sa Scanmaster » 11-02-2009 11:29:16

Nemoj reæ da je auto tako loš?!?! Taj auto hoæe kupiti moj jajko dobar prijatelj, a kako ja s renaultima baš i nemam nekih kontakata nisam mu znao ništa o autu reæi. Znaš li jel auto èemu, ili ga treba obiæi u širokom luku?

#9 Renault / Nissan / Dacia dijagnostika » Renault sa Scanmaster » 10-02-2009 19:56:45

medo
Odgovori: 6

Mogu li vršiti dijagnozu, konkretno, laguna IIb 2005 3.0 V6, sa scanmaster programom i ELM interfejsom? Ako ne s kojim programom?
Hvala.

#10 Re: Literatura za auto dijagnostiku » Gašenje lampice servisnog intervala » 05-02-2009 19:45:13

Trebao bi postupak biti isti kao i za OIL, samo što lijevo dugme zakreæeš lijevo dok ne pokaže INSP i onda ga zakreneš desno da ga poništiš.

Board footer