Obavještenja

NOVO: elprog VCDS 10.6 limited edition. Vrhunski auto dijagnostički uređaj za VAG (Vw,Audi,Seat,Skoda). Za više informacija kliknite ovdje ,a ukoliko imate neipravan dijagnostički uređaj ili želite postojeći uređaj nadograditi na višu softversku verziju kontaktirajte nas preko ovog mail-a.

Isključenje FAP/DPF filtera za sva vozila koja posjeduju FAP filter (Citroen, Peugeot, Renault, Opel, VAG ...). Za info klikite OVDJE (morate biti registrirani).

#1 26-07-2010 18:32:42

matekk
elproger
Iz: Varaždin
Registrovan: 08-05-2009
Komentari: 265

Volvo FH12 i podizanje snage

Pozdrav ekipa! eto danas na poslu smo nekaj raspravljali oko jednog kamiona,iz naslova fh12,verzija 2 iz 2003. ili 2004. 420 konja ima serijski ali taj jedini kamion ide puno bolje od ostalih pa je navodno "chipiran". sad znam da je kod auta to postalo veè normalno i skoro svaki tuning kreèe od toga,zanima me dali neko zna kako se to ponaša kod kamiona? nisam zagooglao rundu jer ipak ovdje ima ljudi koji su pomogli i meni i ostalima onak kvalitetno pa eto pitam i sada. da još da spomenem taj kamion ipak dimi crno dok se ga nagazi,ne troši ulje,ima preko miljijun kilometara i stvarno svaka èast volvu na kvaliteti mašina. po nekim rijeèima u firmi ima taj volvaè kojih 460 konja pa sad ko zna toèno nemam pojma ali me zainteresirala tema i pitanje isplativosti takvog poteza. pa da malo zapoènemo temu o teškašima:)

Svatko je kovač svoje sreće,a Mišo je Kovać svoje:)

#2 26-07-2010 21:07:41

vulep
Expert
Registrovan: 05-03-2009
Komentari: 1,217

Re: Volvo FH12 i podizanje snage

Pa i onaj fabricki od 460  je isti motor kao taj,razlicita je samo ecu,a imas kod svih proizvdajca takav slucaj,npr mercedes motor 906 imas u euro 3 varijanti od 230 i 280 ks,potpuno isti,o kaminsima da i ne pricam npr ISLe od 300 pa do 400 moze se podesiti na po 10 ks,opet mb 457 euro 3 350,400,421 itd,tako da je u principu to sto pricas moguce.

Podnožje foruma