Niste prijavljeni.
Htio bih da kupim neki od univerzalnih dijagnostickih uredjaja pa me zanima da li neko ima iskustva sa LAUNCH X431, jer ove informacije koje su dostupne na internetu o tom uredjaju ,njegova cijena i neobavezan update cine ga jako primamljivim?
Cuvajmo okolinu,sacuvajmo planetu!
Ja sam imao priliku dva dana raditi sa njim, dosta dobar je, malo više odraðuje azijske aute a malo slabije evropske, ali i tu je sasvim solidan, radio sam sa njime prije godinu dana, neznam kako je sada stanje.
Za univerzalnu dijagnostiku po meni je sasvim solidan ureðaj u odnosu na cijenu !
Ne pitaj me ono što ne znam
!
Ja sam imao prilike da ga proban.. Tacno je da je slab sa evropskim vozilima ali stalno izbacuju dopune pa se mozda nesto promeni ![]()
Inace isporucuje se sa svim prikljuchcima za stara vozila (pun kofer:)), cena mu je oko 2500€ Ne zakljucava se...
svidja mi se ovaj aparat. mislim se izmedju brain bee, texa axone i launch x431 pa ako neko ima sugestiju neka slobodno kaze posto ja vise nemam pojma sta da uzmem. zbunjen sam totalno:))
I ja se jos nisam odlucio, probao sam i texu.. Strasan uredjaj super radi, e sad dopune za texu su druga prica.. Launch je naj jeftiniji u ovom izboru, sto meni odgovara.. ![]()
ja sam nedavno radio kompezaciju x431 za texu . inace imam bb6000 i kts od univerzalaca.
x 431 je mozda i najbolji od svih mada nekad ima i situacija da sa njim ne mozes nesto odraditi....
pozz
Neznam sta si uradio sa dijagnostikom,da li si nesto kupio,malo je tema zastarela ako nisi resio ja posedujem Launch pa mozes navratiti do mene blizu smo da vidis kako radi i podelimo misljenja
POZDRAV
interesuje me dali neko ima auto boss diagnostiku izgubio sam obd konektor koji na jednij strani ima obd a na drugoj konektor za midi 15 pinova pa me interesuje dali neko moze da mi napise pin na pin koji ide gdje na tom adapteru
pa ako nezna tesla kobi mogao znati heheh ,malo sale valjda se neces ljutit ,nego ja sam pokrenuo jednu temu o toj dijagnostici boss ali otprilike da to niko ne koristi ,a a ako ti imas taj aparat javi kakav je na terenu -a za pinove probaj vidit imal se sta naci na net-u
Pozdrav!Molim za pomoc oko izbora univerzalne dijagnostike jer ja nikako ne mogu da odlucim izmedju launch X431 Top i SUN MODIS.Molim sve korisnike ovih uredjaja i one koji su imali prilike da rade sa njima da daju svoje misljenje i tako mi pomognu u izboru jer ja vise nemam pojma sta da odaberem.Cijena je slicna oko 5000 eura.Zanima me kako Modis radi evropska i azijska vozila,da li je to onako povrsno ili moze da odradjuje i neke druge sisteme osim uobicajenih kao sto su motor ,ABS,automatski mjenjac.Kako radi adaptacije na ovim vozilima itd?O Launcu sam cuo mnogo dobrih stvari a o MODISU znam jako malo mada me prijatelj ubjedjuje da je on bolji pa je moja dilema jos veca.Hvala unaprijed svima koji se potrude da mi olaksaju izbor!
Mozda ti je bolje da kupis neku jeftniju univerzalnu dijagnostiku
A za ostatak da kupis na primer Reno Clip ,Lexia PPS , MB Star , Osciloskop ....
Pozdrav
Mozda ti je bolje da kupis neku jeftniju univerzalnu dijagnostiku
A za ostatak da kupis na primer Reno Clip ,Lexia PPS , MB Star , Osciloskop ....
Pozdrav
Ovo je dobra ideja, ako misliš ozbiljnije raditi preporuèujem ovaj naèin, kupi jeftinog univerzalca a kasnije za svaki auto posebno, zavisi kaj najviše æeš raditi, ja sam isto poèeo razmišljati da kupujem ciljano originalne dijagnostike, evo za star dijagnozu sam veæ poslao upite juèer
Zadnja izmjena od predingli (17-11-2009 12:25:53)
Ne pitaj me ono što ne znam
!
sa univerzalnom se mora pocet tu nema sta posebno ako niste orijentirani za samo jednu marku vozila, ali pored univerzalne mislim da ipak treba imati op-com i vag-com to je pod "must"
e sad sto se tice launch x-431, ja ga imam i radim sa njim pa ti mogu reci iz prve ruke da je dobar....
sto se tice VW imas na zadnjem update-u, specijalne funkcije kao sto je mjenjanje broja sasije iz table, ecu-a itd....
imas brisanje crash date....
dalje ti mogu reci da Mercedes, Opel, VW, Audi, Seat, Skoda, BMW, Renault radi perfektno skroz.
Kod talijana je slabiji ne u smislu da ih nemoze radit vec u smislu da nije odredjeno kod talijana recimo kad izaberes fiat stilo, i odes na airbag pa da on automatski identificira airbag ecu i udje u njega vec moras rucno to radit, recimo izaberes fiat stilo, airbag, i on ti izbaci koji su sve moguci airbag ecu-i za fiat stilo, recimo simens,bosch i.t.d al to nije strasno samo klikas redom pa u koji udje taj je, malo oduzme vise vremena al to je to, i tako radi kod talijana ne samo za airbag vec i za abs, motorni i.t.d
znaci to je situacija kod fiat,alfa,lancia vozila.
Dalje imas ford, tu je isto malo slabiji, znaci radi on forda al neradi bas u svakom modelu sve, al u svakom slucaju u svakog forda ima standardne funkcije abs, ecu....
azijate radi dobro sto nijedna druga nemoze radit.
pezo i citroen neznam kako radi nisam ga kopcao na te dvi marke tako da tu ti nesmijem nista reci iz iskustva.
eto to je moje iskustvo sa launchom malo opsirno ali u smislu to je to iz prakse sta ti ja mogu reci.
ako te jos sta bilo interesuje pisi.
srdacan pozdrav
@ exxl
koliko novaca dodje taj launch u hrv.? naravno koje se kablove dobije i koliko košta update, s obzirom da si ga dobro nahvalio postao je još zanimljivija opcija. Ja se mislim na kts ili launch ili texa , pa neznam.
neznam mislim da kod vas dodje u hrvatskoj oko 2.500 eura, sto se tice kablova dobijes sve moguce, obd normalna 16-ka, can bus 2 kabl, e onda ide redom mercedes kabl sa automatiskim multiplexerom, stari bmw kabl, stari ford kabl, kia kabl, toyota kabl, nemoj da ti moram nabrajat nece biti pregledno ![]()
jednom recenicom dobijes sve moguce kablove tj. prikljucke za svako vozilo.
sto se tice update-a imas meni se cini legalno 850 eura dvi godine i imas ilegalno je nesto jeftinije.
e sad neznam koliko je kod vas texa i s cim se konkretno bavis? ali sam cuo da texa je idealna za elektroniku...al pazi to sam cuo svojim ocima nisam vidio niti sam kad sa njom radio...
a ovo sto ti pricam za launch sa njim sam radio....
a pazi sad ovo za kts, ja ga nebi uzeo iz razloga samo sto vise moze launch da radi a ovi sto hvale njegovu bazu podataka, pa znas kako skines sebi tu bazu podataka instaliras, koristis launch, kod ispisa greske ako ti nije jasno ukucas u esitronicu i korisits istu bazu podataka i opis greske kao onaj sa kts-om
tako ja ponekad radim....jes da nisu bas svugdje greske iste po codu greske recimo u bazi podataka esitronic i na launchu sto izbaci, ali zato opis greske je isti pa fino u tabeli codova gresaka nadjes opis i udjes u bazi sa objasnjenjima...
eto ako ima jos sta pitaj....
Zadnja izmjena od exxl (17-11-2009 17:12:46)
Ja vec imam oko 5 godina sve i svasta od nekih dijagnostickih programa koji se koriste preko PC,poceo sam sa VW tool,vag com,opel tech,carsoftom,visom,Bmw inpa,scam master itd.Obim posla i marki je toliko porastao i postao raznovrstan da je doslo vrijeme da kupim nei univerzalac i apdejtujem ga povremeno jer ovo sve tako brzo zastarijeva da mi se vise ne da davati pare.Recimo da je uza specijalnost BMW i da imam GT 1 ali mi sad treba nesto sto ce dobro da pokriva i ostale proizvodjace pa sam ja u prethodnom postu pisao da se dvoumim izmedju launch x 431 top i snaponovog modisa.Molim Vas da i dalje saljete svoja misljenja i komentare.
Ma nije problem baza podataka, sve se to da rješiti. Nismo mala djeca da nam kompjutori sve moraju baš prstom pokazati(ali što je lakše lakše je). Tako da kts ne bi uzimao samo zbog esija. Bavim se svim i svaèim. Inaèe sam autoel. imam svoju radnju, ali radim i klasièna održavanja, jer danas svi žele doæ u radnju i ostaviti auto, a ne trèati od majstora za žarulju pa do majstora za servis itd. Za launch mi se èini da je dobra stvar. teksu ima frend i zadovoljan je, brainbee ima drugi i on je zadovoljan ali oni su automehanièari i ne ulaze u dubiozu elektrike. Ja baš i nisam sretan sa tom dijagnostikom.
Meni kao autoelektricaru sasvim dovoljno Launch zavrsava poso,sto se tice univerzalne dijagnostike,e sad sa preso na namenske naravno pored op-com i vcds uzeo sam i lexiu-pps sad cu clip pa idemo dalje...
POZDRAV
Meni kao autoelektricaru sasvim dovoljno Launch zavrsava poso,sto se tice univerzalne dijagnostike,e sad sa preso na namenske naravno pored op-com i vcds uzeo sam i lexiu-pps sad cu clip pa idemo dalje...
POZDRAV
Pozdrav druze, aj mi reci kako radi sa nemcima?
Konkretno BMW i VW grupa..
Imao sam prilike da ga probam ali to je bilo odavno i tad je nemacka vozila malo slabije radio.
Pa me interesuje dal se nesto promenilo, jel znam da ga stalno dopunjavaju ![]()
Hvala
Jesi citao moj post gore?
ja radim isto sa njim.
BMW i VW radi ti extra....
neda mi se ponavaljat procitaj gore postove moci ces skontat
Druze udaljen sam od tebe 25 km. sedni u neku "bembaru" i dodji da vidis cudo....
POZDRAV
Druze udaljen sam od tebe 25 km. sedni u neku "bembaru" i dodji da vidis cudo....
POZDRAV
E pa hvala ti..
Kad budem malo slobodan jevicu sa na private da mi das broj pa da svratim ![]()
Pozdrav
ja razmišljam o diagun-u , veæ godinu dana je tu na našem tržištu pa me zanima kako se pokazao?
on je baziran na win 5.0
da li može da se instalira na obiènom komp, jer radi preko bluetooth?
ajde malo na tu temu.
hvala
Nemoze da se instalira na PC jer nije ni cista windows platforma. Osnova je Windows CE device koji su oni narucili da se izradjuje za njih. Radi preko Bluetootha Wi-Fi bezicna komunikacija. Ovde kod nas je skoro pusten u prodaju tako da nema mnogo korisnika kod nas. Bio sam ga testirao vise od godinu dana pa tek tad pustio u prodaju. Vise ces naci informacija na stranim forumima o tome kako se pokazao.
Mozda moze malo o njemu da ti kaze salex ako je uspeo da ga isproba do sada
Pozdrrav,
Bojan
Zastitimo decu u saobracaju