Niste prijavljeni.
Stranice:: 1
pozdrav, na ibizi 2005 godina FR mi ne radi daljinski, ne mogu napraviti adaptaciju daljinskog upravljaca zato sto mi stalno izbacuje gresku :
01336 - data bus for comfort system
80 - 00 single wire operation
auto je cijeli razalacen izvadjeni su svi tapacirunzi iznutra i sve kad je auto pran, kupio moj dobar kolega pa smo skupa razalatili sve
problem je u tome sto mi nije jasno zasto nikako ne mogu ponistiti ovu gresku, i ne mogu natjerati daljinac da radi, iako daljinac na testeru salje signal dobro.......svia iscitanja u kanalima su dobra, kuzi da su vrata otvorena i zatvorena, znaci nebi trebalo biti u bravama problem....
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
ako neznas rijesit tako jednostavan kvar onda je suvisno i diskutovat
pa da bar procitas greke sve bi ti bilo jasno
možda ovo pomogne
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jahvi...
@sanac.bo: hvala, ali i ja znam pogledati na rosstechovu wikipediju
i nije pomoglo
@koyot: kvar bi mi bio logican da se radi o autu s CAN-om pa da je jedna zica komunikacije u prekidu i da modul s ostatkom elektronike komunicira s drugom linijom CAN-a, (ako sam dobro shvatio opis greske) ali ovaj auto ima K liniju, sve radi putem nje, na auto se spajam na modul 46-dakle comfort module.......sam modul ne mogu pronaci, nasao sam jednu veliku kutiju koja predpostavljam da je BSI u koji ide hrpa kablova, a ista se nalazi iza osiguraca ispod volana.......ovakav kvar naprosto nisam imao pa evo molim te ako vec znas sta je ili imas neku barem bubu za baciti u uho da mi pomognes......
unaprijed hvala
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Albert Einstein
ti samo diagnosticiras mozda preko k linije
druze proveri instalaciju do comfort electronike,skini dzekove sto ulaze u nju i ocisti kontakt sprejeom,ili je problem u samoj njoj...
ti samo diagnosticiras mozda preko k linije
moj vcds ne vidi uopce can liniju na tom autu, ovo je ibiza FR, s 130ks tdi motorom i zubakovim p-boxom, na koji god se modul spojim, ili odem u testiranje samog modula kaze da can ne postoji......molim te pojasnjenje (mozemo li se naci na skypu)? hvala
kad sam prvi puta radio na tom autu bio sam uvjeren s obzirom na godinu da ima can, i sam sam se zacudio kad sam vidio da svemu pristupa kroz K-line
Zadnja izmjena od raven_sk (22-01-2012 23:43:01)
Albert Einstein
[Skriveni dio odgovora]
Zadnja izmjena od dragan_s (23-01-2012 00:33:40)
comfort modul 46 ti preko cana komunicira sa elektronikom u vratima,a komunikacija sa dijagnostikom ide preko k-linije
i, onda , ima-nema CAN ??
jel bio kvar u jednoj can žici
crnoj-crvenoj
ili ??
Zadnja izmjena od sanac.bo (23-01-2012 06:04:40)
comfort modul 46 ti preko cana komunicira sa elektronikom u vratima,a komunikacija sa dijagnostikom ide preko k-linije
ok, ali gdje se nalazi comfort u board netzu ili ima poseban modul, ili boardnetz komunicira s comfortom koji se nalazi u vratima?
dakle ako sam dobro shvatio ja trebam i danas cu krenuti raskapati vrata i pregledati instalaciju i module, a onda dalje....
Albert Einstein
ibiza 2005
model motora, i ostalo
pa valjda to sve ima u elsawin
kažem valjda jer me dosada elsawin razočarala u 99% slučaja
možda ti imaš bolji sw, bolju verziju
uglavnom kad elsawin ima podatke za vozilo, onda tamo možeš vidjeti
gdje je koji kontroni modul, senzori, aktuatori i kako je sve spojeno![]()
u pravu je koyot, i tomy.virje
k linijom ide dijagnostika a CAN komunikacija
evo slika pa vidi
nisam radio taj auto,al mislim da se comfort modul nalazi negdje ispod volana i odonud ide komunikacija u module u vratima..
tomy.virje napisao:comfort modul 46 ti preko cana komunicira sa elektronikom u vratima,a komunikacija sa dijagnostikom ide preko k-linije
ok, ali gdje se nalazi comfort u board netzu ili ima poseban modul, ili boardnetz komunicira s comfortom koji se nalazi u vratima?
dakle ako sam dobro shvatio ja trebam i danas cu krenuti raskapati vrata i pregledati instalaciju i module, a onda dalje....
Nisam siguran ali mislim da treba pomeriti celu konzolu da bi comfort izasao, cini mi se da bese negde iznad pedale gasa i prilicno nepristupacan. Ili se moze polomiti malo plastike koje ga drze, pa posle vezati plasticnom poveznicom, ionako se ne vidi
.
Stranice:: 1