Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozdrav,,eo imam mali probleblemčić s klimom,,no u vožnji normalno hladi i radi,,i s time sam ok,,no kad stanem na semafor ili neka gužva pa se mora čekati,,osjetim da se intenzitet hlađenja smanji,,i nakon nekoliko minuta se klima ugasi,,tj kompresor prestne raditi,,a ventilator hladnjaka ostaje raditi na 1.brzini,,nakon 30setak sekundi se kompresor pali i ventilator prelazi u 2. brzinu,i počinje normalno hladiti,,,pa bi vas molio za malo pomoči oko ovoga,,i hvala unaprijed..:(
Za pocetak otidji u autopraonu i pod pritiskom isperi hladnjak klime, naravno nemoj prati motor, nego samo površinu koja je direktno izlozena prjavstinama koje pokupis na putu. (bube koje se zabiju u sace hladnjaka)
Moras da vidis kakav pritisak pravi kompresor, mozda ima malo freona.
ehm nisam još bio u praoni ali to mi je pod 1,,a ako bi imala malo freona,,nebi tako dobro hladila,,u vožnji,,ili griješim??,,ventilator,radi,,ali kad stanem ostane kompresor se ugasi,,ali ventilator ostane u 1.brzini,,tek kada se kompresor upali pali se brzina,,2.,,hvala puno na ovome,,ali ako imate još kakvo riješenje molim vas podijelite to sa mnom,,,
nema jos kakvog rijesenja, prvo moras odkloniti prljavstinu s kilera, promjeniti filter peludi tj. kabine, to mozes sam, a i to bi trebao biti dio redovnog odrzavanja i pranja auta, ako se problem nastavi onda majstoru na provjeru tlakova i kolicine plina.......
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
filteri su svi promjenjeni,,inače pravim svakih 7000km servis svega,,filtera i ulja,,ako ne pomogne to ispiranje onda ču kod klimatizera na provjeru,,hvala..
Testiranje klima stanicom ce puno toga reci kao i iskusniji majstor na licu mjesta,ovako je malo nezgodno,zavuce se tu dosta cudnih stvari...
Nemam sve sto volim,al volim sve sto imam!
provjeri da ti nisu strunule žice na varijabilnom ventilu kompresora (s donje strane kompresora)
žice i sve ostalo je u odličnom stanju,,ispirao sam hladnjak nekih 30-tak minuta sa tekučim deterđentom,,i nisam se mogao načuditi koliko prljavštine može biti unutra,,evo za sada radi kao doxa,,ne gasi kompresor ni klimu,,i puno HVALA za sve savjete,,koje ste mi dali,,pozz