Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozdrav, na ibizi 2005 godina FR mi ne radi daljinski, ne mogu napraviti adaptaciju daljinskog upravljaca zato sto mi stalno izbacuje gresku :
01336 - data bus for comfort system
80 - 00 single wire operation
auto je cijeli razalacen izvadjeni su svi tapacirunzi iznutra i sve kad je auto pran, kupio moj dobar kolega pa smo skupa razalatili sve
problem je u tome sto mi nije jasno zasto nikako ne mogu ponistiti ovu gresku, i ne mogu natjerati daljinac da radi, iako daljinac na testeru salje signal dobro.......svia iscitanja u kanalima su dobra, kuzi da su vrata otvorena i zatvorena, znaci nebi trebalo biti u bravama problem....
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
ako neznas rijesit tako jednostavan kvar onda je suvisno i diskutovat
pa da bar procitas greke sve bi ti bilo jasno
atm tuning
electronic key
------------------------
@sanac.bo: hvala, ali i ja znam pogledati na rosstechovu wikipediju i nije pomoglo
@koyot: kvar bi mi bio logican da se radi o autu s CAN-om pa da je jedna zica komunikacije u prekidu i da modul s ostatkom elektronike komunicira s drugom linijom CAN-a, (ako sam dobro shvatio opis greske) ali ovaj auto ima K liniju, sve radi putem nje, na auto se spajam na modul 46-dakle comfort module.......sam modul ne mogu pronaci, nasao sam jednu veliku kutiju koja predpostavljam da je BSI u koji ide hrpa kablova, a ista se nalazi iza osiguraca ispod volana.......ovakav kvar naprosto nisam imao pa evo molim te ako vec znas sta je ili imas neku barem bubu za baciti u uho da mi pomognes......
unaprijed hvala
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Albert Einstein
ti samo diagnosticiras mozda preko k linije
atm tuning
electronic key
------------------------
druze proveri instalaciju do comfort electronike,skini dzekove sto ulaze u nju i ocisti kontakt sprejeom,ili je problem u samoj njoj...
ti samo diagnosticiras mozda preko k linije
moj vcds ne vidi uopce can liniju na tom autu, ovo je ibiza FR, s 130ks tdi motorom i zubakovim p-boxom, na koji god se modul spojim, ili odem u testiranje samog modula kaze da can ne postoji......molim te pojasnjenje (mozemo li se naci na skypu)? hvala
kad sam prvi puta radio na tom autu bio sam uvjeren s obzirom na godinu da ima can, i sam sam se zacudio kad sam vidio da svemu pristupa kroz K-line
Zadnja izmjena od raven_sk (23-01-2012 00:43:01)
Albert Einstein
je napisao skrivenu poruku za korisnika: raven_sk
Zadnja izmjena od dragan_s (23-01-2012 01:33:40)
comfort modul 46 ti preko cana komunicira sa elektronikom u vratima,a komunikacija sa dijagnostikom ide preko k-linije
i, onda , ima-nema CAN ??
jel bio kvar u jednoj can žici
crnoj-crvenoj
ili ??
Zadnja izmjena od sanac.bo (23-01-2012 07:04:40)
..sjeti se da svetkuješ dan subotnji
šest dana radi i obavljaj sav svoj posao
a sedmi dan je subota,poćinak posvećen Jehovi...
comfort modul 46 ti preko cana komunicira sa elektronikom u vratima,a komunikacija sa dijagnostikom ide preko k-linije
ok, ali gdje se nalazi comfort u board netzu ili ima poseban modul, ili boardnetz komunicira s comfortom koji se nalazi u vratima?
dakle ako sam dobro shvatio ja trebam i danas cu krenuti raskapati vrata i pregledati instalaciju i module, a onda dalje....
Albert Einstein
ibiza 2005
model motora, i ostalo
pa valjda to sve ima u elsawin
kažem valjda jer me dosada elsawin razočarala u 99% slučaja
možda ti imaš bolji sw, bolju verziju
uglavnom kad elsawin ima podatke za vozilo, onda tamo možeš vidjeti
gdje je koji kontroni modul, senzori, aktuatori i kako je sve spojeno
u pravu je koyot, i tomy.virje
k linijom ide dijagnostika a CAN komunikacija
evo slika pa vidi
nisam radio taj auto,al mislim da se comfort modul nalazi negdje ispod volana i odonud ide komunikacija u module u vratima..
tomy.virje napisao:comfort modul 46 ti preko cana komunicira sa elektronikom u vratima,a komunikacija sa dijagnostikom ide preko k-linije
ok, ali gdje se nalazi comfort u board netzu ili ima poseban modul, ili boardnetz komunicira s comfortom koji se nalazi u vratima?
dakle ako sam dobro shvatio ja trebam i danas cu krenuti raskapati vrata i pregledati instalaciju i module, a onda dalje....
Nisam siguran ali mislim da treba pomeriti celu konzolu da bi comfort izasao, cini mi se da bese negde iznad pedale gasa i prilicno nepristupacan. Ili se moze polomiti malo plastike koje ga drze, pa posle vezati plasticnom poveznicom, ionako se ne vidi .