elprog forum

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 Re: Auto plin » Nagnutost toro boce » 26-09-2012 09:50:14

Hvala na odgovorima.

Nisam siguran da li je toro boca sa multiventilom na 0 stepeni ili na 35. Da li postoji način da ja to sam proverim odokativnom metodom po osnovu neke oznake na multiventilu ili moram da pitam servisera?

E sad, što se tiče veze satića na boci i pokazivača u kabini - da li su oni u direktnoj vezi tako da se količina na satiću (pa i njegovo zaokretanje) automatski reflektuje na lampice na pokazivaču u kabini ili npr. može da se desi da je na satiću pola rezervoara puno a u kabini svetli crvena lampica za rezervu?

Boca je nagnuta u smeru od motora ka zadnjem delu. Ventil je na gornjoj strani boce tj. bliži motoru, što će reći da je na nešto višoj poziciji od drugog dela boce. Baš se zato i pitam da li zbog toga može doći do toga da satić pokazuje manju količinu plina u boci, da li se time utiče na manju/veću količinu punjenja pa samim tim i prividno nižu/višu potrošnju, (ne)mogućnost da se isprazni ceo rezervoar, itd.

#2 Auto plin » Nagnutost toro boce » 24-09-2012 19:32:30

sgolub
Odgovori: 4

Postovane kolege forumaši,

imam par pitanja koja se odnose na položaj tj. nagnutost toro boce za plin, pa bih zamolio za odgovor one sa više iskustva.

1. Da li zbog nagiba može postojati neki problem u radu plinskog uređaja ili multiventila na boci?
2. Da li se pokazivač nivoa plina na multiventilu uvek poklapa sa onim u kabini (Stag 300) tako da se zaokretanjem "satića" menja broj upaljenih lampica na pokazivaču?
3. Koliko nagnutost boce (nekih 10-ak procenata u mom slučaju) može uticati na tačnost pokazivača nivoa plina?
4. Da li je zbog nagnutosti boce onemogućena potrošnja svog plina iz boce? (NAJVAŽNIJE PITANJE ZA MENE)

Izvinjavam se ako su pitanja glupa, ali bi mi odgovori razrešili neke dileme.

Unapred hvala svima.

Board footer