elprog forum

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 Re: BMW dijagnostika » Slabo punjenje akumulatora na BMW E39 525D 2003 godina » 26-02-2011 03:13:53

BRAVO elvis i ar21111952!!!!!!!
vrlo je tesko objasniti ljudima kako to izgleda proces dopunjavanja - odrzavanja stanja napunjenosti acc, posebno od kad je svakom dato za pravo da se bavi tudjim poslom!!!
covek nije izmislio kolika je vrednost napona punjenja, vec je to samo utvrdio i zapisao, a to je nesto sto je priroda dala i sto je povezano sa naponskim nivoima u hemijskoj reakciji u acc.
najveci su problemi kod vozila sa klinastim remenjem i starim sistemima dopunjavanja i odrzavanja, gde vrlo lako, ali neprimetno, dolazi do smanjenja napona punjenja samim proklizavanjem, i sa ljudima koji ne mogu da shvate proizvodjenje EMS i hemiju u akumulatoru, pa im on onda ne drzi struju (ha, ha, ha!!!) kao da je busan!
dakle - punjenje OBAVEZNO sto blize do 14V, i - OBAVEZNO - pri ukljucenim potrosacima, narocito svetlo i ventilacija kabine - opterecenje i do30A!!!!
yamislite kad mi u nastupu inspiracije vozac star oko 19 god. kaze da mu je prethodni acc trajao devet!!! godina. smesno. da li on vozi od svoje desete godine, ili mnogo slusa price matorih od sedam do devet godina

#2 Re: Sopstvenim snagama » Punjenje akumulatora » 26-02-2011 01:28:13

ako ti pali kontrolnu lampu na kontakt i onda je ugasi kad upalis motor,onda meri napon redom od prikljucka na alternatoru, pa na elektropokretacu, pa na krajevima baterije. takodje je moguce da je acc veoma prazan, te da kais, koji je inace veoma dugacak, proklizava i time obara napon

#3 Re: Programi za dijagnostiku » Kts 500 » 26-02-2011 01:07:00

imam ghost za kts500 - formatiras hdd, skines ga iz uredjaja, stavis u USB-fioku i uradis ghost-ovanje.
radio sam to!!!!!!
ne znam kako da posaljem

Board footer