elprog forum

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 Peugeot / Citroen dijagnostika » Peu 306 specifikacija preko VIN-a » 04-06-2012 18:20:09

Dragan68
Odgovori: 1

Molim vas, ako je to moguće, da mi ispišete specifikaciju vozila preko sledećeg VIN-a:

VF37ARHYE32751974

Unapred zahvaljujem!

#2 Peugeot / Citroen dijagnostika » Trazim mehanicara za Peugeot u Sarajevu » 17-08-2010 14:25:27

Dragan68
Odgovori: 0

Postovani,
Posto sam Beogradjanin koji od nedavno zivi u okolini Sarajeva, bilo bi mi veoma vazno da znam za dobrog mehanicara za Peugeot u Sarajevu ili blizem okruzenju.
Nikako ne zelim da sa ovom odrednicom "dobar" medjusobno podvajam sve one koji se bave ovom francuskom markom, ali pod tim sam zeleo da dam prednost nekome ko je dobar dijagnosticar i na osnovu iskustva kao i potrebne opreme, te da posao radi valjano u finalnom zbiru. Uostalom ono sto zele svi korisnici usluga.
Inace vozim 306 HDI 2000 90 KS, 1999.

Unapred zahvaljujem.

#3 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Peugeot » 25-07-2010 10:47:30

Bacha napisao:

Ti u stvari nemaš problem.Lako je to sve proveriti.Spoj ventilator na mestu sa punom masom i vidi koliko ubacuje vazduha.Ako je to normalna kolièina,zameni reostat ventilatora i dobiæeš sve što ti treba.
Ukoliko ni direktno spojen ne može ubaciti dovoljnu kolièinu vazduha u kabinu a auto nema polen filter,onda æeš kad skineš ventilator kroz tu rupu ubaciti crevo od usisivaèa,nekog jaèeg,i usisati svu prljavštinu sa isparivaèa klima uredjaja.Ako i to ne pomogne,onda tabla dole,isparivaè napolje na pranje.

Odmah cu uporediti: Ventilator sam spojio direktno bez modula na akumulator i vrteo je kao lud. Sa modulom ima ovaj problem zbog koga i pisem. Nemam polen filter (a trebao bih), a ciscenje isparivaca cu ostaviti za kraj.
Ostaje samo da razjasnim, da li pod reostatom ventilatora podrazumevas modul, koji sam inace zamenio (prilozio bih sliku modula, ali sam jos uvek "maloletan"). Ako nisi mislio na modul, molim te napisi mi Pezoov broj rezervnog dela (tog reostata) kako bih ga potrazio.
Hvala na savetu!

#4 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Peugeot » 22-07-2010 13:15:48

Prihvatam sankciju. Prethodni post vec korigovan.

#5 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Peugeot » 21-07-2010 14:01:41

Izgleda je moj post zahvacen talasom vrucine i godisnjih odmora, pa i posle vise dana nema ni jednog saveta ili pomoci za problem moje 306-ce.

#6 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Peugeot » 16-07-2010 23:51:09

Postovanje,
Radi se o Peugeot-u 306 HDI 1999. 2.0/90, sa predjenih 180.000 km. Naravno, kao i svako vozilo tog "uzrasta" i predjenih kilometara ima dosta toga problematicnog, ali bih ovog puta zamolio za pomoc oko sledeceg:
Imam klimu koja na potenciometru za brzinu ventiratora ujedno ima i kontrolu koriscenja spoljnog odnosno unutrasnjeg vazduha (okret na levo ukljucuje i povecava brzinu ventilatora sa unut.vazduhom, okret na desno cini to isto ali sa spoljnim).
Problem je u brzini ili broju okretaja ventilatora kabine. Cak i kod maksimalno okrenutog potenciometra iz otvora ne izlazi vise od 30% uobicajene kolicine vazduha, a bilo kakvo kretanje mase ne polazi pre polovine hoda komande.
Na diagnostici je prijavljen kvar "modula", koji sam zamenio i nista bilo razlike. Modul je inace sa zalivenom elektronikom i polukruznim aluminijumskim rebrima (a ne sa "bodljama" kao sto je to uobicajeno). Cisto probe radi skinuo sam ventilator i kada sam mu doveo direktno 12 V na njegove kontakte, vrteo se punom snagom kao u najbolja vremena.
Napomenucu samo da punim okretom na levo (unutrasnji vazduh) dobijam nesto vecu brzinu nego punim okretom na desno (spoljni vazduh). Isto tako, veca je brzina ventilatora kada upalim svetla (poziciona ili oborena svejedno).
Unapred zahvaljujem na ponudjenim misljenima i savetima!

Board footer