elprog forum

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 Re: Fiat / Alfa / Lancia dijagnostika » Gdje mogu nabaviti obd2 kabel? » 17-10-2010 12:40:26

Znam da to nije jednostavan posao, nijedan nije bez odreðene prakse. Al ne vidim štetu u tome da spojim auto na komp i pokrenem alfadiag . Napominjem ponovo da mi nije želja tunirati auto , niti zvati frendove da im to radim badava , jer mi je pun kujac i ovih koji mi dofuraju svoje kompove kad zajebu nešto.
Evo još jedno smiješno pitanje  ;
Bude mi ovo dovoljno da spojim alfu na komp?

#2 Re: Fiat / Alfa / Lancia dijagnostika » Ler gas Fiat Brava 1.4 12V » 16-10-2010 23:05:31

Evo , imao sam slièan problem na svojoj alfi , majstor rekao da promjenim motoriæ ler gasa , a onda sam negdje na forumu našao riješenje . Skinuo sam crijevo prije usisne grane , oèistio krpicom koja ne ostavlja dlaèice onaj dio na koji sjeda leptir usisa kad je zatvoren , bilo je dosta masnog i crnog, poštivao proceduru prilikom ponovnog paljenja ( pisalo je da auto mora raditi u leru dvije minute bez da diram gas ) , i problem mi je bio riješen. Napominjem da mi je gas u leru , znao pasti toliko da mi je kod koèenja na semaforu crkao auto.

#3 Re: Fiat / Alfa / Lancia dijagnostika » Gdje mogu nabaviti obd2 kabel? » 15-10-2010 16:59:06

Zahvaljujem za link ,  nisam ga primjetio do sad , zagubio sam se u èitanju tema smile
Pošto sam stvarno full amater u ovome zanima me dali nema konektor s usb-om na drugoj strani , i kako ide s uvozom u Hrvatsku. Nadam se da ne pretjerujem , al kad si nešto zacrtam onda sam ko muha dosadan.

#4 Re: Fiat / Alfa / Lancia dijagnostika » Gdje mogu nabaviti obd2 kabel? » 15-10-2010 15:48:30

Nije mi na kraj pameti iskuditi majstore i one koji su za to školovani, zbog toga prèkam po autu samo kad sam siguran da neèu ništa zajebati .
Ima dobrih majstora , ali kako da cijenim one koji misle da su svi osim njih idioti , i da te operu za pola plaæe a ne naprave ništa. Ovaj koji mi je rasturio navoj na karteru mi je mijenjao ulje i prije toga , dolazim drugi put na izmjenu i tip nije gledao karticu servisa i u facu mi veli da mi je prethodni serviser uništio navoj i pokazuje mi kako je šaraf omotan teflonskom vrpcom , nakon toga mu se nasmijem i velim mu da je on radio servis , tip se zacrveni. Živac mi lagano zatitra , i pitam ga kaj sad ? Tip mi predloži da nabavim novi šaraf , malo širi , i da se onda nareže novi navoj jer još ima tolko "mesa". Reko ok , susjed mi je vrsni majstor na glodalici i napravil mi bude to badava. Susjed napravi to po mjeri kakvu mi je dao tip na servisu , i upozori me da ako nisu tamo u stanju narezati navoj kako treba , da skinu taj dio dole i da mi on to napravi kak bog zapovjeda. Naravno , ovom na servisu se to valjda nije dalo skidati i ponovo mi sjebao navoj , i sad mi fino lagano kapa ulje na tlakavce u dvorištu.... al skrenuh s teme.
Dakle trebam samo kabel da si dijagnostiku sam napravim.

#5 Fiat / Alfa / Lancia dijagnostika » Gdje mogu nabaviti obd2 kabel? » 15-10-2010 13:56:10

Zipper
Odgovori: 35

Isprièavam se svima ako je glupo pitanje , ali nov sam ovdje. Naime, imam alfu 156 1.6 ts 2000 g. , i htio bih si sam tu i tamo napraviti dijagnostiku , trenutno me ne zanima tuning , zadovoljan sam motorom ovakvim kakav je  ( osim kaj mi ždere 10 litara u gradu i èudno lovi gas na niskim okretajima ) . Ne vjerujem lokalnim serviserima jer mi je posljednji htio uzeti lovu za novi motoriæ ler gasa , a trebalo je samo oèistiti onaj dio prije usisnog leptira ( sluèajno naletio na nekom britanskom forumu ), plus kaj su mi sjebali navoj na karteru kod izmjene ulja , jer mi na autu nije radio majstor nego nekakav šmrkljavac koji je tamo bio na praksi sad , uglavnom ne volim šlampave servisere jer mi auto nije samo prijevozno sredstvo , nego i ljubimac. Imam i šogora u austriji , pa ako je to vani jeftinije nek me netko uputi. hvala

Board footer