elprog forum

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 Re: Mercedes dijagnostika » NAtego :) » 13-07-2011 01:08:16

molim neki odgovor .. problem se nastavio .. ? sad

#2 Re: Mercedes dijagnostika » AD blue Actros 1844 euro 5 » 10-07-2011 03:58:45

ištekate đek sa dozera(2žice) pa na strani dozera ispitate unimerom voltažu. 0,01vdc-0,05vdc sve ostalo ne važi. samo tu igra i otpor al nemam info koliki bi mogao bit.
ajde ureu dobijate. a kakva je stvar sa zrakom? bitne stvari za sam rad dozera su snabdijevanje potrebnom količinom uree i zraka.
8-10bara na ulazu. jel u biti zrak je taj koji tera ureu kroz dozer do same dizne na ispuhu. dozer samo odrađuje mješanje i koliko se propušta u ispuh, prema potrebi naravno (nešto kao fergazer na starim benzincima). izmjerit otpor na senzoru temperature na ispuhu (2 su komada, istih vrijednosti). dok mjerite, upaljačem kratko(1 sek) zagrijat senzor i mora doč do promjene. sve drugo ne važi. vjerujem da redovito servisirate adblu sistem. mislim može i ne redovito al bitno je da se napravio koji put.

#3 Re: Mercedes dijagnostika » AD blue Actros 1844 euro 5 » 01-07-2011 22:48:05

ako ti gori upozorenje motora, onda znaći da ti krade snagu(bar bi trebalo). previše toga je za dodat na ono gore. provjerit sve osigurače, da nije riko koji bitan za to. da se nije sami tank začepio ureom(ako je, onda dole negdje ima čep nalit u tank 1/4 tople vode i odvinut čep da iscuri van, naravno u ovom slučaju može i obična H2O). u večini slučaja kod "kvara" Adblue sustava je neko začepljenje ureom negdje u sustavu. što je za vas u biti dobro jel to možete sami locirat i odklonit kao kvar. al za "skoro" sve drugo treba diagnostika. za otkrit, pa čak i za odklonit koji kvar nažalost. ako ti kamion vozi kroz HR oko ZGba neka navrati. dogovorit čemo se gdje, ako ne uspijete sami. (ok srpska posla, ali koliko čujem ovdje u HR srbi su carevi za mecu, pogotovo za njegov diagnostički alat) big_smile

#4 Re: Mercedes dijagnostika » AD blue Actros 1844 euro 5 » 30-06-2011 01:14:13

a jel kamion pokazuje vanjsku temperaturu..? dal pokazuje količinu adblua u tanku..? ako ne i tu može bit problem.
samo prijedlog da u postupku čiščenja koristite samo alkohol u spreju. ispuhat sve suhim zrakom na suho. kod sklapanja gumice i ležišta tih istih gumica lagano na špricat silikonom u  spreju, radi brtvljenja i da lakše legne na mjesto. i kad več čistite da je sve cakum/pakum posle. ni u kom slučaju ne koristit nešto tipa ulje, masti, nafta benzin, mafra(il bilo koja druga tekučina za pranje), pa ni obična voda(samo destilirana no u postupku čiščenja vodu ni ne trebate) itd. !

al i da se ode negdje nekome na dijagnostiku, ako ništa drugo onda radi testiranja komponenti adbl teka. kako je meca zakon kamion pa ima diagnostiku več na sebi, na displayu. greške možete očitat i sami. do njeg dođete komandama na volanu inače je opcija pod brojem 13. koju možete vidjet samo ako ju ukljućite pod brojem 12.(mislim). pa možete javiti koje su greške(broj i text). iako ako je ima bit če prikazana pri uključenju kontakta.

#5 Re: Mercedes dijagnostika » Povećavanje snage motora » 12-06-2011 01:29:02

Dajan2008 napisao:

OK. :)Postoji ta funkcija u DAS-u, samo što ti softver dijagnoze mora odobriti pristup. Za to postoje malobrojne ovlaštene osobe, a da bi o tome kemijali otvoreno na forumu, pa da jednog sutra netko drugi pročita što i kako treba ali zanemari upute koliko i onda napravi štetu na vozilu i poslu svih nas, to ne podržavam. Inače, 40-ka i 46-ica su isti motori, razlika je samo u parametrima...
P.S. da su samo pare u pitanju ovaj forum ne bi postojao u ovom obliku... smile

Sve 5 .. bitno mi je da znam da mogu, da trebam saznat kako to odobrit i "koliko" .. to je več puno više nego sam znao .. big_smile ..

"koliko": a reci mi jel bih mogao "prepisat" podatke iz nprm. 46ice i unjet ih u 40ke i 43ke, pa tako ne moram mislit da ču "spaliti klipove" .. smile .. Jel to u redu!? hmm
Kaj je isti postupak za MP1 i MP2 ..!? I pod ovim "softwer diagnoze" misliš na softwer na vozilu il u DAS-u ..!?
Ebiga fali mi iskustva na meceni .. pa tako i izvora info. o istom .. smile ..

#6 Re: Mercedes dijagnostika » Povećavanje snage motora » 11-06-2011 20:21:56

ne provociram šefe .. ovdje sam došao po pomoć .. jednostavno nisam ima štogod na dodat na gore navedene odgovore .. al me iznenadiše informacije .. dobro da nisam promjenio nešto, pa da mi se dese spaljeni klipovi (iako je 40ka u prijašnjoj šasiji bila 43ka, pa mi se učinilo malo pretjerano) i nije da sad od kamiona oču napravit bolid .. samo "gazdi" malo smanjit potrošnju .. a nisam pametan za takove stvari  .. kažeš End Of Line parametara ..!? ne brini odmjeren sam čovjek .. eventualno bi se išlo 40 na 43, 43 na 46 itd. ništa pretjerano .. sad il ja to ne mogu nač u DAS-u il mi je "kopija" bez te funkcije..!? Pošto gore navedenu info o promjeni/korekciji ubrizgavanja goriva i zraka znam. Al gdje i kako u čemu....?? jel ja tražim al ništa ne pronalazim hmm (ako treba platit javi, znam koliko znanje vrijedi, samo to onda nije pomoč big_smile) a i taj kabel koji kao neam a imam ih sve koji se dobe uz "glavu"..!? U čemu je stvar .. dal se spaja direktno na PLD motora .. ??

#7 Re: Mercedes dijagnostika » Povećavanje snage motora » 10-06-2011 01:04:11

ne može se DAS-om, spaliti klipove! Sve bolje od boljeg. smile

#8 Re: Mercedes dijagnostika » NAtego :) » 09-06-2011 01:11:28

Zamjenio ju jesam. I to novom. Jesam li ju trebao programirat/kalibrirat?:D Za sad znam samo da radi, no ne i kako se ponaša u vožnji. A vrijednosti su iste ko iz zadnjeg posta!? hmm Zašto u biti ne pokazuje nešto bliže 0% i blize 100%? Dal je moguče da vrisne samo jedan od krugova na pedali? Pošto mi je sa starom pedalom na vrijednstima prikazivalo samo jedan krug. A sada mi je sa novom pedalom davalo vrijednosti oba kruga. Kako to nije generiralo neku grešku vidljivu sa DAS-om!?(sem one na displayu koje više nema) (puno upitnika, šta ču kad moram:|)

#9 Re: Mercedes dijagnostika » Povećavanje snage motora » 09-06-2011 00:43:07

Stara tema al imam pitanje unutar nje. I nadam se da ga smijem postaviti. smile Koristim DAS pa šta gdje "na vozilu" izmjeniti da bi se podigla snaga motora, da li je isto za sve klase kamiona i koje su "granice"? Kako da znam da li je "promjena" več učinjena? Treba mi za MP1(40 i 43)-MP2(44 i 50 nisu bluetec). hmm

#10 Re: Mercedes dijagnostika » NAtego :) » 15-04-2011 01:48:47

vozz kamion je tek sad "svratio" ak ne gori ne staje se naravno!

ako sam dobro shvatio:
(idle switch)(bez gasa)18%<64%(sa gasom do kraja)(kick down) .. hmm ..
no nema greške na pedali gasa vidljive preko dasa, samo ona na displayu komandne ploče !? hmm  tako da neki test nisam radio samo provjerio vrijednosti.
(osciloskop, ne to nemamo:)
jedina greška je bila ne ispravan plovak. pokazuje samo prvu i zadnju četvrtinu goriva u tanku .. da li to može bit povezano ?
i u biti simptom je da kamion sam počne ubrzavat. (pardonNAkrivojINFORMACIJIuPRVOMpostu) smile

#11 Re: Mercedes dijagnostika » NAtego :) » 25-03-2011 02:58:43

Hvala

Dajan2008 napisao:

Nakon zamjene obavezno ju nauči.

Misliš programiraj ..? smile ..
ili
Misliš da ja naučim o njoj od nje ..? hmm ..

#12 Mercedes dijagnostika » NAtego :) » 25-03-2011 01:43:30

Friga
Odgovori: 7

Friški sam u meci pa ču pitat vas .. greška sa displaya .. FR Accelerator pedal: Teach-in ..? šta bi moglo biti ..?? Povremeno u vožnji gubi snagu tj. gas kao da ga nema .. hvala ..

#13 Re: Ostale teme » Šta voze majstori? » 14-03-2011 00:57:49

Audi 80 1.6D "ECO drive" .. 1983. .. ni upaljač mu nije ravan .. big_smile ..

#14 Re: Ostale teme » Add blue ureðaj » 14-03-2011 00:13:41

Jedna preporuka .. možda ste ju dobili ali .. 
Dolijat "destiliranu vodu" u obimu 10%-15% volumena tanka kod ulijevanja AdBlua svako nekih 8-9 tankova preventivno radi spriječevanja kristalizacije uree unutar sustava. Nikada i nikako ne ulijevat običnu vodu u tank AdBlua i pogotovo ne u vozila sa sustavom koji ima NOx senzore, pošto ima i stariji sustav bez njih.

#15 Re: Ostale teme » Add blue ureðaj » 12-03-2011 02:11:44

znam al ne marim .. ovo je još jedno riješenje za neki od kvarova AdBlue sustava na kamionima .. pogotovo za one sa starijim modelom sistema ili čak bez potrebitih upgradeanih novih "komponenata" .. koje je najpametnije kupit instalirat te potom redovito održavat sustav(mijenjati filtere, testirat ga) i onda s njim nema problema. Osim naravno "redovitih" kvarova izazvanih godinom il serijom proizvodnje. smile

matekk napisao:

Friga kasniš par mjeseci sa svojom pomoči;)

#16 Re: Ostale teme » Add blue ureðaj » 11-03-2011 05:42:48

A da li je radio kakove testove ..!? Pošto se gotovo cijeli sustav da testirat .. i obično bude začepljen ureom koja se nakristalizira u MODULU za DOZIRANJE tekučine na diznu onu u ispuhu. Sami test ga ako nije veliki čep može pročistit, ako ne skinut ga rastavit 4 šarafa i na dijelove 3kom: kučište - silikonski tuljac smile - el. ventil, pazit na ne nastanak mehaničke štete na tuljcu dok se vadi iz ležišta, najbolje zrakom odozdo. Alkoholnim sprejom, zrakom ispuhat te na kraju lagano Silikonskim sprejom našpricat ležište tuljca i njega samog. Sklopit i on je iz servisiran. Naime ako je on čak samo djelomično začepljen, (P2201 - NOx sensor) očitava premalu promjenu u koncenraciji NOx-a i topline plinova poslije katalizatora, (P0420 - catalytic converter system, bank 1 - efficienci below threshold) te mu je efikasnost smanjena čak ispod očekivanih vrijednosti. A to je za Euro5 kamion kvar i automatska greška, a i krade snagu na nekim markama do 60%.

Board footer