elprog forum

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Peugeot Boxer III » 23-05-2011 22:55:07

Ako auto nije u garanciji, mogu li znati zasto onda i dalje vozite auto za popravke u Ovlasceni servis? Ukoliko mislite da najbolje znaju grdno se varate. Da ti majstori valjaju imali bi svoj servis (cast izuzecima). U Srbiji su katastrofa majstori u ovl.servisima. Imate mnogo boljih majstora u Zagrebu od njih i ko ce se stvaro posvetiti vasem autu. U ovlascenom servisu vam menjaju i sto treba i sto netreba ne zato sto oni tao vole nego sto im je tako naredjeno. Treba ispuniti norme a po tudjem dzepu u ovom slucaju to ste vi.
Moze da bude i najmanja glupost koja vam se desava. Kao sto kolega kaze iz nekog razloga vam ulazi u safe mode, ako vam se to nije desavalo to je onda zbog toga jer nisu uradili prilagodjavanje.... Imate ovde kvalitetnih kolega iz Zagreba koji rade francuze pa ih sami nadjite, jer mi nesmemo da vam kazemo imenom i prezimenom jer se smatra da je reklama

#2 Re: Peugeot / Citroen dijagnostika » Peugeot 407 povecana potrosnja dizela » 20-05-2011 13:04:51

Sve je to u granicama normale. Probaj da vozis bez klime pa da vidis da ce potrosnja da se vrati na isto. Takodje je bitno kako meris potrosnju. Jel sipas do cepa pa vozis 100km i sipas ponovo, tako jedino mozes sigurno da znas tacnu potrosnju.
Kvalitet goriva isto utice, nacin voznje, dali je gradska voznja kroz guzvu...

#3 Re: Opel / Chevrolet / Saab dijagnostika » Vectra 20dti problem » 20-05-2011 12:57:26

Ako imas para podrzavam tvoj predlog. Zapali ga
Onda ces dobiti extra reklamu i svi koji imaju problema ce da dolaze kod tebe u iscekivanju da i njihov auto zapalis a oni dobiju NOVAC.
Sala naravno,
ja to isto uglavnom prepustam Boschisti da ispita i proveri a moje je da namontiram i tako sam 100% siguran da je pumpa u redu. Ako se javi opet problem onda moze da bude samo nesto drugo problem. U slicnoj situaciji sam se zalete i resavao pumpu a problem je bio u naleganju dizne.
Nemoj da gledas PM nisam ti nista poslao smile

#4 Re: Programi za dijagnostiku » Vas dijagnostika 5054 » 19-05-2011 20:24:20

koyot napisao:

da je on tako dobar kostao bi on dosta vise novaca
ja ga imam vec 4 godine i nisaam nimalo zadovoljan

Kosta on druze dosta novca ali u originalu. Kao klon je jeftin, ali nebi se slozio sa tobom da je los. Pozabavi se malo sa njim da mu udjes u stos i videces da je jako koristan, pogotovo uz Elsu i ETKU.
Ako neznam za neke podatke kolike treba da su mi vrednosti onda radim sa VASom zbog uporednih vrednosti. Neke funkcije imam na njemu koje na univerzalnim nemam. Slozicu se jedino da je SPOoooooooorr

#5 Re: Programi za dijagnostiku » Vas dijagnostika 5054 » 19-05-2011 20:19:42

Ono sto pise to i radi, ako nema onda neradi.
Za te starije su ti VAG1551 ili VAG1552 razlika je sto ovaj ima stampac. Ma sta ce ti to, matoro je to nema tu para

#6 Re: Univerzalna dijagnostika » Launch-DIAGUN » 19-05-2011 20:06:54

Ja imam u originalu Diagun i KTS a Multidiaga imam klona. KTS koristim za starije automobile i kod nekih dizelasa. Launch mi je mnogo bolji za Nemce, Francuze, Japance i Korejance, Amerikance. Multidiag mi zao sto sam kupio i klona, uopste nisam zadovoljan. Kupio sam ga na nagovor kolege da je super za Francuze ali tuzno je. Launch je nekada bio slab sa Italijanima ali su me sa zadnjim dopunama iznenadili. Dobro su odradili.
Sta god da uzmes uvek ce nesto da ti fali budi spreman na to. Nepostoji aparat koji ce sve da radi
Gledaj po sebi i svojim potrebama

#7 Re: Opel / Chevrolet / Saab dijagnostika » Corsa 2004 problem menjac » 19-05-2011 19:54:41

U Easytronic modulu hoce da odu drajveri i nece da odradjuje kuplung, to je jedan kvar koji se desava kod njih i drugi su cetice im odlaze na motoricima za saltanje. Potrebno je promeniti sve cetkice na oba motorica

#9 Re: Programi za dijagnostiku » Esi Tronic | Pitanja » 18-05-2011 11:38:49

Sta se desava sa Boschom evo vec kraj Maja a nema nikako drugog kvartala?

#10 Re: Mercedes dijagnostika » Automatski Mjenjac "promjena ulja" Mercedes C klase W203 2005god » 17-05-2011 16:06:07

Kao hobi majstor neverujem da imas aparat za menjanje ulja u automatskom menjacu, tako da neznam kako to da uradis u kucnoj varijanti a da pri tom nenapravis gresku koja cete skupo kostati nakon par hiljada kilometara.
Tada ces i shvatiti kakvu i gde si napravio gresku

#11 Re: Programi za dijagnostiku » Vas dijagnostika 5054 » 17-05-2011 15:32:09

Kada ti izbaci gresku i neznas sta da radis, ides na vodjenu dijagnostiku i vodi te kroz proces sta da radis, sta i gde da meris, prikaz slika ...
Ja najcesce VAS koristim kada bas imam neki problem pa mi nije bitna brzina, a VCDS je uredjaj za svakodnevnu upotrebu.

#12 Re: Auto klime » Klesta za krimpovanje creva za autoklimu » 17-05-2011 14:59:52

Kele napisao:

Planiram da kupim rucna klesta za krimpovanje krajeva creva za autoklimu pa me interesuje gde se mogu kupiti aluminijumske caure koje se presuju na krajeve creva kao i sama creva i ima li neko iskustva sa ovim rucnim klestima.Interesuju me takodje i elektrode za varenje aluminijuma posto imam komplet za zavarivanje bakarnih cevi(glor brener+ kiseonik i map).
Ako ima neki tutorial za presovanje creva ili neko da podrobno objasni ako ga ne mrzi.

Ja sam ta klesta uzeo pre 10 godina i koristio sam bas kada je zlo doba i bas mora odma da se zavrsi auto. Zivo je mucenje i gubljenje vremena sa caurama i nabacivanjem da nesvuce pritisak cauru sa creva. Mnogo uzima vremena a malo para se uzima. Ukoliko imas gde da nosis creva i da urade, po meni je to najbolje resenje u suprotnom je neisplativo. Dok platis caure, crevo, alat, izgubljeno vreme, a slozices se da je vreme najbitnije kada dodje sezona klima.

#13 Re: Programi za dijagnostiku » Vas dijagnostika 5054 » 17-05-2011 14:51:03

Ako mislis da menjas km i iscitavas PIN code, VAS ti to nece omoguciti jer je to dijagnosticki uredjaj.
Kao sto su kolege rekle najbolje je i jedno i drugo imati, VAS ima svoje prednosti kao VCDS sto ima svoju prednost brzinu.
VAS ima vodjenu dijagnostiku, specijalne funcije... sto VCDS nema (ima nesto ali ne sve)

Board footer