Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Nadam se prijatelju da nije ironija u pitanju , a ti mi posalji podatke na pp i saljem! Inace , sada sam u krusevcu , ali to ne menja stvar jer svi traze motoriline tranzistore!! Pozdrav i hvala unapred
javi se kele!!
Za sve clanove elprog-a:Ako neko ima tranzistore BUZ 102 (motorola)neka se javi i pomogne mi da resim problem sa modulom!! (Vrucine su velike a deca sitna!!)Pozdrav
je napisao skrivenu poruku za korisnika: lakson
Prijatelju , ja sam vec probao sa irf 1010 n ( negde sam procitao ili mi neko reko ne secam se) i nije uspelo! E sad , ako si ti vec probao tu varijantu i ako ona radi , probacu i tu varijantu , ali bi mnogo vise voleo kad bih pronasao motoroline tranzistore. Veliki pozdrav za tebe
Licno sam probao i radi nista te ne kosta da probas trebalo bi da ti zavrsi posao i javi da vidimo sta si uradio?
Vidi prijatelju , kosta me 20 E montaza i demontaza ventilatora! Jedino ako mogu nekako da probam ventilator sa modulom a da ga ne vratim na mesto! Da li je moguca ta varijanta? Pozdrav
Ajmo jos jednom: Posto nigde ne mogu da se nadju tranzistori buz 102 , a zamena irf 1010 n nije prosla , interesuje me koji parametri su najbitniji prilikom odabira zamene? Ako je buz 102 - 50 V, 42 A i 200 W , koje parametre priblizno treba da ima zamena, tj . vece - manje sl...konkretno irf 1010 n - 55V, 75A i 150 W!! KOji parametar je najbitniji??
Nije ti to do tih tranzistora, ja sam stavljao i irf 1010n umjesto buz102 pa je normalno radilo, nesto ti jos u elektronici ne stima, ili trazi drugi kvar u toj ili drugu elektroniku.........
Pa rece kele da ce da mi to popravi , ali izgleda da je otisao na odmor!
Prijatelju,ne mogu da verujem da nema majstora u Nisu da ti to popravi?Evo ti moja adresa na pp pa posalji modul.A posalji mi i te originalne tranzistore sto su bili na modulu.Daj mi i vin broj vozila.
Zadnja izmjena od Kele (19-06-2012 22:38:19)
Da li neko moze da mi kaze zbog cega crkavaju tranzistori na modulu? Pitam to iz razloga da mi se ne desi da kupim ventilator sa modulom i da mi i on crkne!!!Znaci , da li je moguce da dobijaju jacu struju ili sta ti ja znam... i da zbog toga crkavaju , ili je jednostavno cela automatika dotrajala i vise ne pomaze zamena tranzistora?
pa naravno ima razloga zasto crkavaju,ali ti sam taj problem nemozes da resis,odvezi kod nekog da izmeri amper klestima picove napona pa ce ti sve biti jasno
I meni nesto sumnjivo , evo Kele car mi popravio ovih dana modul i radio je besprekorno tri dana i onda paooooo, ode sve u Honduras!!!MIslim , tri dana radi super i onda crkne?!?
Nece ti se nista desiti, normalno ce raditi ako kupis kompletan i motor i modul!!! Ovo ti garantujem, a ti izvoli!!!!
Zadnja izmjena od dragan_s (02-07-2012 23:58:36)
Covek kad mi je slao modul,trazio sam da posalje i motor bas iz razloga da on ne vuce previse struje pa ubije tranzistore na modulu.Motor je ispravan,a na modulu bio otkinut blok kond. prilikom skidanja one smese kojom je zaliven.E sad kakav je protok vazduha kroz ventilaciju i u kakvom je stanju filter kabine to mora on da proveri,da ne bi kupio nov pa da mu i on krepa.Naravno i da proveri punjenje jer francuzi kad im strada regler znaju i da debelo prepunjavaju.
E pa Kele alal vera za majstorsko objasnjenje,zato sam i ja napisao da prvo zakaci Amper klesta,da izmeri struju,pa onda redom,ja konkretno mislim da je problem u motoru,ali mogu biti i druge stvari,naravno,jer tranzistori crkavaju zbog necega,u Nisu ima bar 10 majstora koji mogu da rese problem,ali neki problem ocigledno postoji na relaciji majstor musterija,ali to vec nije tema,zato mislim da on lepo nadje nekog normalnog koji ce da odradi kvalitetno posao,