Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Address 52: Door Elect, Pass. Labels: 1K0-959-702-MIN3.lbl
Part No SW: 1K0 959 702 M HW: 1K0 959 702 M
Component: Tuer-SG 006 1219
Coding: 0000180
Shop #: WSC 01357 011 00200
VCID: 3972A812835
Da li neko zna sta predstavlja VCID?
pa mislim da ti je to ID broj od tvog kabla tj VCDS. Da li je org? I da li je isti broj kad udjes u neki drugi procesor... i neko drugo auto... tako ces znati sa sigurnoscu sta znaci. pozz
"Odvažno u činu, blago u načinu."
Nije u pitanju ID kabla jer na svakoj adresi pise drugi broj.
Pokusavam da resim jedan problem na Golfu, a to je kada otkljucavam auto sa kljucem onda se otkljucaju samo vozaceva vrata. Bez problema se zakljucaju sva, a otkljucaju samo vozaceva. Sa daljinskim se normalno otkljucavaju i zakljucavaju sva vrata.
Primetio sam da je jedino promenjen taj VCID u odnosu na predhodni put kada sam ga kacio na dijagnostiku. U pitanju je neka greska u kodiranju Central conv. modula jer sam jednom prilikom ubacio kod od Skode Octavia samo da probam i vrata su se normalno otkljucavala i zakljucavala sa kljucem (ali sam izgubio neke druge funkcije).
Zadnja izmjena od Kiwi (29-07-2012 17:47:04)
ta oznaka VCID ti je neka šifra za comfort modul adress 46 ,vidim dati je taj broj na adress 52 ,e sad dali si nešto promjenio sa tim kodom od škode neznam
Pa jesi vratio staro originalno kodiranje? Vrati staro kodiranje, pobrisi greske pa vidi.
Sama greska navodi na kvar unutar samog zabravka tj. motora koji zakljucava (ili prekdaca pozicije unutar zabravka) ili mozda ozicenja u vratima na pregibu. Moguce da ti se taj problem pojavio slucajno u vrijeme kada si cackao oko kodiranja.
Zadnja izmjena od Nike (30-05-2012 14:21:36)
pa iz te greske je jasno da ti ne valja brava na vozacevim vratima, tj signal sa kljuca koji nedostaje pa ti mehanicki otvori samo ta vrata. zamjeni bravu i rijesio si problem.
"Odvažno u činu, blago u načinu."
probaj da vratis na staro kodiranje pa opet probaj sa drugim kodom ali nemoj od skode kod
Nije mehanicki kvar jer sa drugim kodom brava radi normalno, i u pitanju je otkljucavanje vozacevih vrata, dok gresku prijavljuje na suvozacevim. Mozda su to dve odvojene greske, ali u svakom slucaju suvozaceva vrata normalno rade, a ni ne prijavljuje gresku na vozacevim vratima.
Skodin kod sam samo probao i odmah vratio na VW. Nalazio sam neke kodove po internetu, ali mi je samo sa Skodinim lepo otkljucavao i zakljucavao vrata. Ako neko ima neki long code sa nekog Golfa neka postavi da probam.
U pitanju je Golf 5 1.9 tdi sa dsg menjacem, 2009. godiste, presao nepunih 30000 km. Zbog male kilometraze i iskljucujem neki kvar u kontaktima, kablovima u vratima...
Zadnja izmjena od Kiwi (29-07-2012 17:47:59)