Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Opel Corsa C 2002. motor Isuzu 1,7di tek uvezena. Zanimljiv problem... Auto je bio kod nekoliko majstora i kod mehanicara i kod elektricara i kod elektronicara. Niko ne zna ni izbliza u cemu je problem. Auto jako dugo vergla dok ne satavi prvi put. Kada upali, covek je napravio 500km u cugu bez problema. Medjutim, bio motor hladan ili topao, kada se motor ugasi, sto se vise ceka do trugog startovanja, verglanje je sve duze. Bukvalno se vidi razlika vec kod pauze od 15 sekundi mirovanja. Kao da se gorivo vrati u rezervoar. Pokusao sam svasta... proverio sito u rezervoaru, vilter goriva, zamenio gumice na kucistu filtera, premostio filter povidnim crevom, stavio nepovratni ventil od filtera prema pumpi, dao mu gorivo iz boce, pritiskom vazduha gurao gorivo prema pumpi, promenio holender na prelivu na pumpi, stavio ecu pumpe na drugi auto (pali kao mina, kao i sa ecu od toga auta), ecu pumpe je vec neko gledao i prelemio, dovodio napon na grejace... jedino je malo pomoglo otkacivanje termodavaca ali verovatno jer tada startuje sa gasom oko 2500 obrtaja. Ina li ko neku ideju ili da ga saljem kod bosiste? Da, na op-com-u ne prijavljuje nikakvu gresku i parametri su ok. Proban je i senzor radilice... Unapred hvala.
A jeste li mijenjali akumulator?
Ne nastojim biti jeftiniji, nastojim biti bolji!
Razmisljao sam i to da probam , mada vergla dugo i dobro bez problema... ne bi trebalo da je do akumulatora.
Zadnja izmjena od pletik_74 (14-06-2012 16:15:04)
sta je sa bos pumpom i diznama
Saljem ga dalje kod boshiste. 95% da je u tome problem.
Dizne sigurno
Jesi probao da mu aktiviras grejace pre paljenja.Mozda mu je losa kompresija pa zato nemoze da sastavi pa nebi bilo lose da mu premeris kompresiju .Imao sam takav problem sa Vektrom b y20dth da
je tesko palila i hladna i vruca a kad mu das malo grejace pali.
Premeri kompresiju, pa cemo videti. pozdrav
Kompresija oko 25 na svim cilindrima, probano ukljucivanje grejaca i pre i za vreme anlasovanja. poslao sam ga kod boshiste. Ne javlja se vise.
Vama za sada hvala na pomoci. Mada otkako su stari fenicani izmislili novac, sve reci hvale su suvisne...