Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Radi se o Renault Megane-u 2,2004 godina,1.9 dci 88 kw,automatska klima.
Prije par dana sam primjetio kad stojim na mjestu (semafor) da mi se kompresor neprestano pali gasi,čuje se škljocanje kuplunga i u tim trenutcima prestane izlazit hladan zrak, vide se i sitne varijacije u okretajima...ventilator hladnjaka radi,prebacuje i na veću brzinu...u vožnji klima hladi odlično i nema nikakvih problema...takvo ponašanje se može isprovocirat da namjestim temperaturu na 15 stupnjeva i pojačam ventilaciju do kraja,dam gasa na sekundu i odmah pustim i ona počinje prekidat...
druga stvar je da sam primjetio da ako podignem okretaje do 1100 klima počinje hladit normalno...
treća stvar,ako dinem okretaje na 2000 kad se uključi klima automatski padnu na 1500-1600,ne znam koliko je ovo normalno nisam ovo nikad prije pokušavao....
ove godine sam išao na pregled i punjenje u 4 ili 5 mjesecu i ništa plina nije falilo od punjenja prošle godine...Javio sam se na ovaj forum zbog savjeta i pronalaska majstora koji je u mojoj blizini i može obavit sve radnje,a ne da moram ići kod jednog na dijagnostiku,kod trećeg za punjenje i kod sedmog za krumpir ...poželjno bi bilo da majstor nije dalje od 50 km od mene,može bit u bih,nije problem...budući da do 9 mjeseca ne idem u zg...već sam vidio da neke koji su mi u blizini,pa ako mi se ne javite,javit ću se ja vama
...
znam da može bit 100 razloga zašto zeza od viška ili manjka plina,prenizak-previsok tlak (presostat),tx ventil,kompresor,neko začepljenje,elektronika itd.....ne znam da probam miniwashem isprat kondenzator,možda se nakupilo mušica
za pocetak vidi protocnost kondenzatora prasinom i smecem i operi ih i vidi dali ti se svi ventilatori vrte....na prvu bih rekao da tlak previse poraste pa zasto gasi kompresor sto ej znak pregrijavanja kondenzatora....ako to ne pomogne onda do majstora...vjerojatno ima netko od kologea blizu tebe tko bi se mogoa ukljuciti i pozvati te k sebi
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
koliki je ler gas,da nije previse nizak
2 raven_sk : hvala,pokušat ću očistit kondenzator,nadam se da smijem miniwashom ili možda bolje da ga ispušem kompresorom,kod mene je samo jedan ventilator u motornom prostoru,mislim da ima dvije brzine i radi uredno...
2 misa015 : ler je uredan,na 800 okretaja kao i inače ,jedino kad kompresor krene brljavit u tim trenutcima štucne malo....možda na dijelić sekunde izgubi 10- 50 okretaja ne više...
Odes kod majstora koji ti je vec punio klimu da pokupi gas i proveri orifis cevcicu da nije zaprljana pa ako je to sve ok. normalno ciscenje kondezatora i neka obavezno pregleda zazor na remenici kompresora pozdrav!!!
Bez mjerenja tlakova za vrijeme rada teško će se odrediti sto mu je! Obavezno mjerenje tlakova i onda se može znati sto mu je. Ovako mogu pretpostaviti, takav sam slučaj imao, da prekida na instalaciji namotaja kompresora.
Kod tog automobila nemozes da izmeris potisni pritisak tako da to nesto bas i nepomaze.
moze da se izmeri potisni , vidi se iz dijagnoze a i moguci problem bi se trebao videti.... citat(u vožnji klima hladi odlično i nema nikakvih problema...takvo ponašanje se može isprovocirat da namjestim temperaturu na 15 stupnjeva i pojačam ventilaciju do kraja,dam gasa na sekundu i odmah pustim i ona počinje prekidat...
druga stvar je da sam primjetio da ako podignem okretaje do 1100 klima počinje hladit normalno...) mozda neki senzor na isparivacu....?
best regards!
Hvala svima na idejama i pomoći ali moj auto se popravio sam od sebe,evo već tjedan dana mi se nije dogodilo ono zbog čega sam otvorio temu...kad uhvatim vremena ispuhat ću hladnjak kompresorom i svejedno bih htio doletit do nekoga da mi pogleda "parametre" klime jer baš i ne volim iznenađenja kad je auto u pitanju
primjetio sam kad ga ugasim da mi se još par sekundi čuje šištanje,pretpostavljam da je to izjednačavanje tlaka u sistemu klime
primjetio sam kad ga ugasim da mi se još par sekundi čuje šištanje,pretpostavljam da je to izjednačavanje tlaka u sistemu klime
Tako je!