ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#26 03-09-2012 16:48:30

SDI_racer
elproger
Registrovan: 21-12-2011
Komentari: 752

Re: Korekcija mape posle ugradnje vecih dizni.

Skodamaniak napisao:

ja se naravno ne igram big_smile znam neke stvari, meni su bitne samo cifre trenutno, jer mi krivo da mijenjam profi mapu koja je mjerena po nekoliko puta, jer niko nece da prepravlja tudju mapu, oce da stave svoje, a ja to necu, ja imam namjeru samo da vidim taknem malo da je prepravim, ja shvatam da to nije tako lako ali... vidim tesko je doc do info sta u mapi preraditi big_smile ako ne radi vratim bez prepravki i caao...

Vama hvala sto pisete i dajete predloge smile

Ako znaš neke stvari onda ti je jasno da niko napamet ne može da ti kaže za koliko da podigneš vrijednosti u mapi ovako napamet ne znajuči ni koliko turbina puni ni koja je pumpa u kombinaciji.

#27 03-09-2012 23:39:05

leopard
Expert
Iz: Dubrovnik
Registrovan: 08-01-2009
Komentari: 852

Pozdrav,
Mislim da će te dizne smanjiti obrtni moment a dati masnog dima, Takve dizne idu u kombinaciji sa klipovima, ventilima, turbinom ,pumpom,ispuhom i da ne spominjem radilicu itd,itd. E kada se sve to zadovolji ide se na izradu mape
koja će dati maksimalni učinak.
Na ovakvoj konfiguraciji rijetko koji ozbiljni tuner bi se prihvatio posla.

Poznat je idealni omjer količine goriva i zraka pa samim tim kad vidiš koliko dizne ubrizgavaju za to povećanje goriva moraš pojačati količinu zraka ili obratno.
Što se tiče tvoje mape nju možeš sačuvati i kasnije opet vratiti u komp.

#28 04-09-2012 09:16:58

SDI_racer
elproger
Registrovan: 21-12-2011
Komentari: 752

Kod dizela ovo šta spominješ je jako skupu i jako teško izvodljivo.

Večinom ide samo čip, onda veče dizne, pa veča turbina, intercooler, pumpa ...

Provao sam čisto zamjenom uložaka dizni za broj večih (0,205) na TDI-u od 90 ks diže snagu na skoro 110 KS, bez pretjeranog dima.

TDI 90KS + VNT17 + 0,215 dizne + veči intercooler + remap = cca 140-150 KS konfiguracija koja se uredno vozi bez da kida diferencijale, cvika turbine i buši klipove

Board footer