Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
vlasnik kaže da registruje potrošnju do 9 litara...
e zaboravio sam da spomenem kad sam uzeo ponovo da otvorim motor, zadnji ijnektor je bio mokar kao da je umočen u tekučinu, kad sam došao do klipova isto tako je izgledao četvrti klip odozgo, kao da ne sagori naftu...... klipnjača nije savijena, klip nije napuko, karike minimalno potrošene...
postoji li mogučnost da kompjuter zeza na ubrizgavanju na četvrtom cilindru, iako ponavljam na radu motora nema nikakvih smetnji ili u velikoj mjeri na to utiče nedostatak dpf-a
moj ti je savjet ponovo provjeri injektore bar taj sto je mokar
bolje ga je imati nego nemati pa sta god je u pitanju
to sto ti dize nivo ulja je ipak preko injektora kao sto sam prije i govorio dpf nema veze sa tim prvo provjeri injektor jer mislim da nije problem u naponu koji dobija jer koliki je napon na jednom injektoru toliki je i na ostalim pozzz
Dragi nerko82, nemoj me shvatiti krivo, cijenim to što želiš pomoći članu foruma. Na kraju krajeva, tu smo da se pomažemo...
Ali, moram te pitati, jesi li stvarno siguran u to što tvrdiš?!? Da ne diže razinu ulja zbog neuspješne regeneracije DPF-a nego zbog propuštanja jednog injektora???
Ova je situacija specifična i može se već lagano nazvati klasikom, jer već ima dosta vozila na našem području s tim problemima pa ima već dosta ljudi i na ovom forumu kojima je odmah jasno što je i zašto uzrokovalo navedene probleme na vozilu. Naravno, meni ne smeta diskutirati o raznim mišljenjima, dapače, ali ne bih volio da se(oprosti na izrazu) olakim izjavama dovede u zabludu neiskusnog člana foruma koji traži pomoć . Toliko za sad od mene, otvoren sam za daljnje prijedloge
Pozdrav
hvala svima na odgovorima.... danas treba da mi stignu ležajevi , nakon što složim taj motor neću ga ni pokretat dok ne maknem drajvere dpf,-a , iduće sedmice sam dogovorio uklanjanje , pa vidjet ćemo šta će se dešavat... bit će te obavješteni
pozz svima
hajde jedno laicko pitanje zar moze dpf da dize nivo ulja samo preko jednog injektora posto mu je samo jedan mokar i injektor i klip zar nerade svi klipovi zajedno preko iste elektronike pozzz
Elektronika jeste jedna ali svaka dizna ima svoj "kanal" tj rade nezavisno, zamisli.
pozdrav svima, ukratko, jutros sam upalio auto, radi savršeno.... poslije dođe momak kojeg je vlasnik auta našao da isključi dpf, upalimo auto i više ništa neradi kako treba, grešku ne očitava nijednu, trese , baca crni dim, gasi se na dodavanje gasa, injektori dva u +5.31 , dva u -4.3, nakon toga nisam mogao da uđem u modul cdi-a , večeras ponovo dođe lik da vrati tvorničke postavke, ali simptomi su ostali isti !!! sada mi samo veliki upitnik stoji iznad glave ? toliko za sada.... pozz
..poslije dođe momak kojeg je vlasnik auta našao da isključi dpf...
našao gazda lika koji radi za čevape???
Šala ali moguće je da je sredio komp motora baš kako treba, ostali samo dugmići...
pamet nije skupa ali je nema kupiti jebiga nestalo
..poslije dođe momak kojeg je vlasnik auta našao da isključi dpf...
našao gazda lika koji radi za čevape???
Šala ali moguće je da je sredio komp motora baš kako treba, ostali samo dugmići...
to sam i ja pomislio....
A možda samo ne radi jedan kanal injektora ili jedan par. Pokušaj polako i logički sagledati situaciju...
tek toliko da javim... vlasnik auta se konačno odlučio izdvojiti novce za DPF, sinoć je namontiran, auto radi savršeno, ostaje nam da provjerimo razinu ulja nakon pređenih kilometara... tnx na savjetima... pozz svima
trbas negdje poci da ti iskljuce funkciju dpf_a softwerski
Ne razumem zbog čega isključiti DPF softverski, ako su ugradili novi filter i doveli sistem u ispravno stanje...ako sam dobro razumeo.