ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 16-11-2012 14:23:30

Elmin
Član
Registrovan: 26-06-2011
Komentari: 21

Veliki Servis Peugeot 307 SW 2004 God. 1.6 80 KW

Drugovi i drugarice,

Sigurno vas je većina već radila veliki servis na Peugeot 307 SW pa me interesuje šta se sve mora mjenjati i jeste li imali iskustva sa SKF djelovima ? pošto mi neki savjetuju da od ovog proizvođača uzmem djelove i odem u Ovlašteni servis da ih zamjeni.

Kažu da se mora zamjeniti:
1.Zupčasti Remen
2.Klinasti Remen
3.Vodena Pumpa
4.Dva Španera na zupčastom
5.Roler klinastog

Jel ovo treba sve ili ima nešto još???

Iz : Sarajevo

#2 16-11-2012 14:50:33

LuxBih
Expert
Iz: Luxembourg
Registrovan: 29-02-2012
Komentari: 1,290

Re: Veliki Servis Peugeot 307 SW 2004 God. 1.6 80 KW

Nema taj auto klinasti, nego rebrasti remen i postoje setovi zubcastog remena u kojem dodje sve sto je potrebno. Nemoj ti trazit dijelove nego idi majstoru neka on nabavi dijelove i neka ti garantuje na dijelove na odredjeni period i odredjene kilometre. Kasnije kad nesto bude bitce ili da nevaljaju dijelovi ili da majstor nije dobro ugradio a ti ces na kraju ceh platiti. Ovisno koji su kilometri ima jos da se pregleda i remenica alternatora i jos par stvari. Ja licno uvijek uklopim i zamjenu ulja i filtera u taj servis i onome kome sam radio veliki servis garantujem samo ako kod mene se vraca na redovne intervale zamjene ulja, tako da ja mogu da pogledam da li curi ulje slucajno po zubcastom ili da li ima ostecenja na nekim komponentama koje bi mogle da dovedu do problema. To je moja logika a ti sad kako hoces.

Napisi odakle si u avataru mozda ima neko sa foruma blizu tebe ko ce ti to kako treba odraditi.

pozz

#3 16-11-2012 16:51:26

ivandr6889
elproger
Registrovan: 05-04-2012
Komentari: 181

Re: Veliki Servis Peugeot 307 SW 2004 God. 1.6 80 KW

Obavezno sve!!! Menjati komplet set. Kao prvo, ni za jedan deo se ne moze precizno utvrditi u kakvom je stanju osim ako nije zamenjen u prethonih par hiljada. Druga stvar, ako je cak nesto i dobro pitanje je u kakvom ce stanju biti za 30, 40 hiljada. Treca stvar, ekonimicnije je da odmah sve izmenjas jer ce ti svako radove isto naplatiti bez obzira da li menja samo kais ili sve, a ako sad nesto ostavis moze da se desi da opet ides kod majstora za 20ak hiljada. SKF delovi su izuzetno dobri ali ja ti takodje predlazem da vidis da ti to nabavi neko ko ce ti i ugraditi jer moze ti se desiti da kupis nesto pogresno a i zbog garancije kao sto rece kolega gore. Konkretno taj 1.6 ima dosta varijacija oko kanalnog kaisa, tj postoji spaner i dva rolera ali na vozilima dolazi u nekoliko kombinacija ta tri dela.

(ooξξ[][]ξξoo)

Board footer