ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#26 17-06-2009 19:25:52

Vanya86
Gost

Re: OPEL ASTRA 2.2 DTI BERTONE

Tuzna vijest.
Istrazio sam svaki kutak i kontaktirao sam nekoliko Chip Tunning Work shop-ova.

Na ovoj VP44 psg16 pumpi je integriran ECU. i ima dva konektora na njemu. Moguce je samo WRITE eeproma preko tech2 ili optican(koji je veoma nestabilan i ne preporucuje se nikom) . Citanje original fajla je nemoguce i nepostoji odgovarajuci interface za to. Trenutno ne postoji niti neki original fajl na internetu koji bi ste morali imati u slucaju da upisete ne odgovarajuci program u eeprom.

Ne pokusavajte rucno otvarati ECU na bosch pumpi jer onda ste ostali bez 1500€ u dzepu, morat ce te kupiti novu bosch pumpu. !!!!!!!!!!!!!! PAZNJA

Trenutno chipovanje ove pumpe nije moguce i ne gubite vrijeme uzalud.

Ovaj motor 22 dti se koristi na SAAB i jos nekoliko auta druge marke. Veoma je kvalitetan i dobar samo ako ga dobro odrzavate. Upustvo za one koji imaju ovaj motor i da bi izbjegli kvar pumpe (nakon 150 000 prijedjenih kilometara svaka pumpa crkne, odnosno pokgresno ocitava vrijednosti senzora pa zbog toga radi nepravilno... sam doda gas, puno puši, ili trza za vrijeme voznje) da bi sve to izbjegli , svakih 5 mjeseci mjenjajte filter goriva, ulja i zraka... ali ako vam je to previse, onda mjenjajete redovno bar filter zraka. jer to mu ja najvaznija ulazna informacija za smjesu goriva. Tako ce vasa masina moci prijeci i 300 000 km bez servisa pumpe.

Ja sam prezadovoljan ovim motorom  i necu mjenjati auto sledecih 4 godine.

Ovaj motor ne preporucujem lijenim vozacima i vlasnicima u svakom prenesenom smislu. smile

Malo nekad izadjite na autoput i procistite EGR ventil big_smile jos jedan savjet.

Pozdrav

#27 18-06-2009 12:31:51

Tachomat
elproger
Iz: Zagreb
Registrovan: 14-06-2009
Komentari: 992

tuning se MOŽE napraviti,ne znam tko ti je rekao da se ne može...ako tražiš besplatne fileove na internetu,to ti nije baš neka ideja...moguæe je 25ks

#28 19-06-2009 18:22:16

Vanya86
Gost

Tachomat napisao:

tuning se MOŽE napraviti,ne znam tko ti je rekao da se ne može...ako tražiš besplatne fileove na internetu,to ti nije baš neka ideja...moguæe je 25ks

nazalost nemoze.... mozda moze ali da ti neko uradi bezgarancije i da ti auto stane nakon 1000 km...

nemoj se dzabe nadati.

#29 12-09-2009 10:51:59

komljen
Član
Registrovan: 16-12-2008
Komentari: 1
Website

E i za to ima lijeka, tuning box. Jest da je malo skuplji ali snagu moze podici na oko 155KS...

#30 12-09-2009 19:03:13

KRVOLOK
elproger
Iz: Gradiska,BiH
Registrovan: 10-02-2009
Komentari: 178
Website

Mi mozemo na tom ECU da uradimo flesovanje i remap ali je cijena dosta visoka.
Gluposti su da se nemoze raditi chip tuning na PSG16.

Sve se moze samo treba love,netrebaju nikakvi boxovi za to.

Board footer