Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Zakljucan sa 5 karaktera i posle tri puta se blokira dosledeceg reseta...mada ja vidim da moze 8 karaktera da se ukuca??
Ima li ko soluciju za otkljucavanje??
cuby
Doktor specijalista za elektroniku
izvadi bateriju s ploče trebalo bi pomoći , ake ne onda u manualu od ploče vidjeti gdje se nalaze pinovi za bios reset
ako ne uspijes ni tako evo ti programcic za to
hvala druze puno...na zalost pre nego je ovaj nesretnik utukao pass, ostao je prvi bootabilan HDD pa sam i sa te strane ogranicen...dakle sad samo fizicki...otvoricu pa cu malo da prosaram i vidim ima li skrivenih tastera, cmos batt, neki ee...i sl..videcemo.
hvala, pozz,
cuby
inace je poruka BOOTMGR compresed...moze se reparira ali...
cuby
izvadi CMOS bateriju s ploce pogledaj jel lako dostupna to je najlakse i najbrze
je napisao skrivenu poruku za korisnika: cubica
Zadnja izmjena od Nike (14-04-2013 23:32:43)
Cubi,trazi na ploci flash memoriju tipa 49f ili 29f.Verovatno je u smd varijanti ,zatim skini sa asusovog sajta bios za taj model i upucaj ga programatorom i resio si problem.
hvala vam mnogo drugari..probam sve pa se javim kako smo prosli
HVALA puuuno,
cubislaw
Cubi,trazi na ploci flash memoriju tipa 49f ili 29f.Verovatno je u smd varijanti ,zatim skini sa asusovog sajta bios za taj model i upucaj ga programatorom i resio si problem.
Nece moci zato sto to nije Asus, i u situaciji koju predpostavljam on ima. Tako samo moze ubiti bios potpuno.
ebiga druze,moja greska i mislio sam na acer sajt.Nije namerno ali postupak koji sam napisao ostaje isti i ja sam ga puno puta isprobao.Najlepse pare se uzmu na zakljucanom biosu iz desktop raunara,tamo je flash na podnozju iz kog se lako vadi i sa programatorom se odradi dok kazes keks.
A ko da ubije bios,Cubica?
Nema sanse veruj mi
Zadnja izmjena od Kele (16-04-2013 20:29:01)
ma ja najvolem kad dodju sa ubijenim biosima, rom fajl u programator i ozivi igracka... ovaj nisam ni pipnuo jos
nemam vremena nikako
a nesto i nemam ni zelju da ga radim jer su ovi vlasnici neke teske neznalice i cackaju sta stignu..pre ovog sam im zavrsio jedan desk racunar...bila crkla grafika, vratili mi sutradan ..kazu ovo nece da se ugasi
a on nesretnik utukao 300 apdejta..ne moze nesreca da postigne da instalira...
ovaj je samo trebao da bude repariran a sad zbog tudje gluposti moram i biosom da se bavim u svoj guzvi...
Poludeo narod nacisto...misle da se stvari popravljaju same ili preko interneta...pounistavase sve zivo..
Hvala vama momcovi za pomoc mnogo!!! to je najvaznije meni...
cuby
Moze se ubiti jer u nekim slucajevima kod Acera posebno, i uopste na laptopima update biosa se ne radi kompletno, nego samo dio "user" sektora sa programom koji oni daju tipa Winflash i slicno koji zna koji dio da flasha. Tu se upisuje samo user dio a boot sektor se ne dira. E sad, ako povuces sa njihovog sajta bin i isprogramiras ga vanjskim programatorom, pobrises i boot sektor. Cini mi se da je to slucaj sa Ami biosima i Phoenix-om, napravio sam jendom "sijelo" s time
Elem, nebitno sad. ako sta zapne tu smo. Moze se rijesiti i "BOOTMGR compressed" kao i SATA pass bez brisanja sadrzaja diska.
Da, ovde je Phoenix bios, probao sam da vadim bateriju ali nema promene...inace na Aceru vidim da je zadnja verzija 1.35 biosa upravo ona, kao Nike sto rece, sa WinFlashom dakle, bios se upucava separativno, nema veze sa rom fajlom i direkt teraj u flash ili SPI...
ima jos nesto cudno..SPI je winbodov 25X80V u SOIC8 ...i kad ga citam sa Bee-jem prolazi ID i read, ali verifikaciju nikako!! Prvi put vidim tako nesto...a damp je bruka..ne lici ni na sta...ne mogu da verujem da su fjuzovi tako postavljeni da je sa SS zasticen od citanja???
Sad sam ga bas spakovao i sve je isto..bio sam se uplasio da nisam mozda ostetio SPI ali dobro je, nisam..za sada Bee nije ni jedno IC kokno!!!
Vidim da neki likovi nude da se plati pay pallom i na kontu kodne greske (kod mene je system disabled 03603) dodele admin pass ...
eto..ako sad neko ima sta pametno, nek javlja...meni je ostalo jos samo da malo bolej upoznam plocu i trazim kratkospojnike..posle toga...mrtva sam kokosh..zavezo
cuby
@nike, pregledao sam ono i ispod folije...nema ...samo neiskoriscene tacke za C, D i sl...jumper nigde
cuby
oooo...uspelo sam nesto
cubios
SREDJENO...nista bez interneta ipak.....
Hvala svima na pomoci jos jednom!!!!
cuby
Ajd dobro je da si uspio. Inace ima nekoliko nacina i alata da se to rijesi.
pozz
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka