Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
moze pomoc od iskusnih koji su radili mjenjace,problem je sto povremeno na ovome pasatu gubi prenos,ulja ima u mjenjacu i je pali lampicu,ima jednu gresku "multiswitch"cini mi se da je broj 00239 ako ne grijesim ostao mi je log na laptopu ,mislim da je to prekidac na rucici a nisam siguran,gledajucu parametre i saltajuci primjetio sam da uredno prepoznaje na dijagnostici od P do D tad zaglavi na D i vise prepoznaje iako saltam i tad ponovi gresku.
sad ne znam imali to veze sa problemom ali auto kolko sam ja primjetio na obrtomjeru lijepo dize kazaljku al slabije daje prenos i kad ubaci u brzinu onda trzne i normalno kazaljka obrtomjera se normalizuje,simptom kao kad slajdra na manuelnom lamela.
afn je motor '99 god.
a vidi li senzore ulazne/izlazne brzine, trebas se malo vise pozabaviti sa tim, svakako ima veze senzor pozicije rucice, ne mora znaciti da je to onaj na rucici vec moze biti onaj u mjenjacu koji zna biti problem, ovaj u rucici ti je samo za led diode da pali za osvjetljenje ponoci kad je u kojoj brzini.......mjenjac u svakom slucaju, sad elektronika ti je sigurno problem u mjenjacu, da li je jos nesto od mejanickih dijelova pitanje je.....
najvjerovatnije da ce ici problem kod majstora za mjenjace vec imamo jednog za ponedeljak za kontaktirati a temu sam zapoceo vise informativno da se malo upoznam sa tematikom jer inace ne otvaram mjenjace,spojio sam ga danas na dijagnostiku da vidim ima li prisutnih gresaka i uradio test voznju jer ipak je moja musterija i eto to je to sto sam zatekao.
Multifunkcionalni prekidač je problem standardno za taj mjenjač, nije na ručici nego na mjenjaču
Zadnja izmjena od oliver (19-05-2013 13:56:06)
jel moze ove probleme paviti sto sam naveo???
Multifunkcionalni prekidač je problem standardno za taj mjenjač, nije na ručici nego na mjenjaču
evo log.
Address 02: Auto Trans Labels: None
Control Module Part Number: 01N 927 733 DG
Component and/or Version: AG4 Getriebe 01N 4147
Software Coding: 00002
Work Shop Code: WSC 04013
VCID: 79FDE9D749B1
1 Fault Found:
00293 - Multi-function Switch (F125)
25-00 - Unknown Switch Condition
To sto ti trzne ima veze i sa tim senzorom ali jos vise i sa onim sto sam te pitao, problem ti je vjerovatno u jos nekim senzorima, input/output speed senzorima ali nije ih prijavio sto je moguce, cest problem je da im ode f125 i jos neki od senzora u mjenjacu pa se tako nesto desava, imao sam takvih slucajeva doduse na malo novijim vw/audi al isto ti je to.......