Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
renault clio 2 1.9d pumpa lucas. kad krenes neqe da primi gas do od prilike 1500 o.min,na diag sa elm ne pokazuje nikakfe greske
ja sumjam na basch pumpu ako neko imao sliqan problem molio bi za pomoq
moze biti da je senzor pozicije rotora u bosch pumpi,to im je mana,,,.
moze biti da je senzor pozicije rotora u bosch pumpi,to im je mana,,,.
moze li nekako da se meri (proveri) sen.pozicije na rotor ili mora da se menja
Napravi dihtung (limeni) i zaèepi povrat ispušnih plinova u usisnu granu i biæe ok
Napravi dihtung (limeni) i zaèepi povrat ispušnih plinova u usisnu granu i biæe ok
ako mislite povrat na egr to je zacepeno
pozdrav
evo kad je ova tema naceta meni su nudili jedan uredjaj za ispitivanje cammon rail sustava bez demontaze pumpe injektora i ostalih elemenata uredjaj se zove Cammon Rail tester MM03 pa me intresira ako ko ima taj uredjaj i dali je ucinkovit..
u radu je spas a spasa nema
senzor nije jer auto lupa kao da je nesto slomijo probajzatvorit ovu cijev od egr
senzor nije jer auto lupa kao da je nesto slomijo probajzatvorit ovu cijev od egr
usis od egr je zatforen
,ako nece da primi gas onda moze biti samo do dovoda goriva i bosch pumpe,a senzor pozicije rotora mozes samo izmeriti kad skines bosch pumpu i ispitas na bosch stolu.
tj. kod bosiste.
probaj ga spojiti na dijagnosticki uredjaj i izmeri mu parametre u toku rada motora.
kolicina ubrizgavanja,poziciju rotora i druge parametre koji su vazni za pravilan rad motora.
takav kvar je najcesce do senzora pozicije rotora.
Zadnja izmjena od AS Gajic R-B (25-06-2009 18:49:17)
lukasovu pumpu nosi kod bosiste nista ne diraj ja sam napravio veliku stetu kod sebe
pa me skupo dosla reglaza pumpe
hfala kolege za pomoc bosch pumpu nosi cu na boshista