Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
Pozdrav svima,
htio bih podijeliti jedan svoj problem sa vama i da čujem vaša iskustva...
Naime, radi se o Cliu II Storia 2007 1.5 dCi 47kW, ručna klima X65.
Bilo je puno problema na početku sa autom budući da klima uopće nije radila tako da
sam sve porješavao i sada radi. Ali...
Kada se uključi kompresor, niski tlak ide u 2 bara, a visoki na početku od 10-12...e ovdje počinju problemi...
ne pali mi vantilator tako da u vrlo kratkom roku digne visoki tlak sa početnih 10-12 na 20-25 i tada ugasim klimu ili auto.
Instalaciju sam svu pregledao, sve je u redu, diagnoza nema grešaka, svi parametri vezani uz klimu a isčitavani iz motornog ECU-a i iz UCH-a su u redu.
Presostat sam zamijenio,ali i dalje ostaje misterij ne paljenja ventilatora...kad ga iskopčam, onda neće pustiti struju na kompresor...
Sve tri žice sa presostata ulaze u motorni ECU (Delphi TRW) i tu je instalacija O.K. no nema izlaza masu koja bi bila pobuda za ventilator.
Kada ručno stavim pobudu mase i upalim ventilator da radi dok je uključen kompresor i provozam auto, tada mi se u vožnji zbog vjetra (opadne tlak u HP vodu) i isključi klimu...
kada ručno uključim ventilator u leru drži 2 bara niski, a 13 visoki.
Jel imao tko iskustva sa motornim ECU Delphi da ga je zezao i nije uključivao ventilator i da nije isključivao ventilator tako da spusti visoki tlak da presostat odradi na nizak tlak i ugasi kompresor...
Raspisao sam se, ali kako drugačije...ostao sam bez nekih ideja pa bih bio zahvalan ako netko ima kakvu ideju?
Hvala svima...
pozdrav!
Dali si ga aparatom pokušao pokrenut i jel krene kad se motor ugrije??? Ako se nevaram
to je dcm 1.2 motorni...
Opipapaj rukom tanku cijev koja ide do TX ventila, dok kompresor radi narvno, jel hladna??
Evo danas donio ECU drugi, namontirao i prilagodio, upalio, provozao, istestirao tlakove i radi kao sat!
@fullcool: cijev je bila hladna kad je kompresor upaljen, a niski tlak oko 2 bara otprilike u svim uvijetima i svim brzinama ventilatora kabine...
Pozdrav...
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka