Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
posto moji jedan dobar drug odneo na ovlasceni servis , i trazili mu 1 800 eur kao da mu promijene ulije
koliko je presao km,mozda je fabricki ulje u njemu lifetimeoil.....
@)).....
Ulje se menja tj. nije večno, ali kod tog automatika 09E 6/1 biće da se eventualno dopunjava i da se menja filter, tj. da se vrši servis transmisije na nekoj kilometraži, tipa oko 60,000. Kod njega ulje zahteva i prednji diferencijal, zadnji diferencijal...
Sad, sa obzirom na klasu automobila a i na to da je ovlašćeni servis u pitanju - na tu cifru ne bi trebao ni da trepne. Tako nešto ne voze oni koje potresa neka cena servisa. Isplate `ladno, pa još preko i dobro časte.
А onaj kome je to čudno, vozi to dok ne stane. Vrlo verovatno da bi moglo da prodje poprilično vremena dok se to ne desi, bar što se transmisije tiče. Osim ako već nema problema, usled čega je možda dobro prodat/kupljen
Zadnja izmjena od DS9 (14-11-2013 03:01:29)
Ne znam za MY 2010 napamet ali tu je ZF6 i ja se ne slazem da treba samo dolivati ulje suvise puta sam video sta ima tu od opiljaka i masa kada se rasturi menjac , licno sam stvaljao dva jaka neodimijum magneta i govorio klijentima da voze nekoliko stotina km pa da menjamo ulje, mogao bih i neki manual da napisem
Na 2011 sam imao dva puta prilike da se s****m sa zf-om , ulje se menja na 30-60 milja s tim da bi trebalo napomenuti za DE recimo 70 milja a za Srbiju 20 kod nas ljudi cepaju samo tako....od tri kvacila dva su bila na jednom ko lager ..na par mesta glatko ko led, u diferncijalima katran a auto presao za manje od godinu dana 90000km. Naravno , verovatno je neko nekada napomenuo sta i koliko treba da se plati za servis ali mu je to bilo mnogo a isti taj menjac mu je ustedeo za tih 90km sigurno 3000eur u gorivu. Inace u Bg-u ovlasceni mogu samo da pogledaju neki problem osim ulja , da zamene ceo sklop mogu, da srede ili poprave nesto nema vajde.
svastikin but.....