Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kupljen nov interfejs i uz njega dosao program.
Sve radilo odlicno do sad.
Zadnje sto sam kopcao bila Opel Frontiera.
Sad kad skopcam auto otvorim "Engine" nista dalje ne mrda stoji ovako :
Niti mogu greske da otvorim niti bilo sta.
Program prepoznaje kabal:
Isto tako ne svijetli niti blica zelena lampica u sredini na interfejsu samo zuta i crvena svijetle.
Nadam se da sam vam objasnio dobro.
Zanima me u cemu je problem.
Uzimao sam i drugi usb kabal nov probao i tako ali dzaba.
Sad me zanima dali moze biti do podesavanja u programu.
Lijep pozdrav.!
Citav zivot mi sole pamet i na kraju umrem od secera.!
vidi dali radi vozila sa can-om
ne radi druze
vidi dali radi vozila sa can-om
Citav zivot mi sole pamet i na kraju umrem od secera.!
Pozdrav.
Da li svetli žuta odmah čim prikopčaš uređaj?
Ako svetli onda je zalepio rele a ako se upali i ostane da svetli nakon povezivanja na ecu i neće da se isključi dok ne odes na test, onda menjaj firmwer FTDI sa mprog i probaj drugi program opcom.
Problem je u komunikaciji uređaj-komp (usb).
Može da se proveri sa OP-TEST i da se promeni firmwer sa OCFlash, OpCOMLoader, OpcomFUT itd...
Možda je uređaj ispravan a nema komunikaciju sa ecu ovog auta.
POzdrav svima! Da ne otvaram novu temu vec dugo imam OPCOM ali sam ga koristio jedno vreme i posle toga reinstalirao windows na lap topu i onda dugo nisam i sad kad sam hteo da ga instaliram on mi trazi neki aktivacioni kod kad hocu da se nakacim na vozilo! Covek koji mi je prodao to je otisao u inostranstvo pa ako neko moze da mi pomogne bio bi mu zahvalan! Neko ako ima uputstvo za instalaciju resio bi problem! Verzija je 081016!
Zeljko, to ti je stara verzija 081016 opcom-a. Skini neku noviju verziju ili zadnju 8-2010 koja ima oznaku 100219. Za njih ne treba aktivacija.
A ako bas tu verziju hoćeš da aktiviras mogu ti opisati postupak ali je stara I mnogo manje ima podataka od novije.
Zadnja izmjena od zvuk (31-12-2013 20:16:46)
Drugari, instaliran mi je op-com program ( ver., na bosanskom jez., ) interfejz ver., 201008. Program lepo krene da se otvara, trazi mi aktivacioni kod, da li mozete da mi pomognete, sta da upisem ( na win7 mi je laptop ), poz...
nije do verzije nego releji zezaju unutra. Prebrikaj rele i spojiš na pin 7 od OBDa ... i radi