Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
cim se zagreje posle jedno 15 min ne pali,cim odmara pali od prve, na dijagnostiku ne dajemi nijednu gresku , jamislimdaje do ecu mali kompjuter motora
moze da se popravi taj ili kod nekog daga odnesem neki kontakt damusaljem
Provjeri ti prvo vidi li obrtaje u parametrima, ako vidi onda poprati malo ostale parametre i ispitaj malo, nemoj odmah napamet, odnijeces nekome ecu izgubice taj neko vrijeme a nije do toga........
je napisao skrivenu poruku za korisnika: astro
Ima tu jos par stvari do ecu.
ECU je sigurno, standardni kvar, izlaz mase za rele pumpe ili za radilicu, pedalu gasa, ventilatori .... , pazi u gelu je ako nisi stručan u takvom popravku pošalji nekom trko je. A ima ih ovdje.
Proveri da li radi pumpa tad kad nece da upali!
probaj sa drugom dijagnostikom procitat greske,sa cime si gledao?
cim se zagreje posle jedno 15 min ne pali,cim odmara pali od prve, na dijagnostiku ne dajemi nijednu gresku , jamislimdaje do ecu mali kompjuter motora
moze da se popravi taj ili kod nekog daga odnesem neki kontakt damusaljem
Ecu ,standan kvar.
ECU? nemogu vjerovat, da da sigurno je ECU
ako je Ecu zar nebi trebao izbaciti kakvu gresku vezano za njega
Samo ECU može praviti takav problem ,popravljaj svoj ili šalji ko može popraviti gubiš vrijeme
Standardan kvar na simtec ecu 1.4,1.6 i 1.8
Samo dobar elektronicar i ima jos da radi.
Zadnja izmjena od Kele (13-02-2014 23:24:46)
Simtec ili Delco? Prije bi rekao Delco. Ma sigurno je ECU, hehe
Simtec 1.8 ,multec 1.4 1.6
multec=Delphi=delco
ako je ovakav sredim ga bez problema
Zadnja izmjena od alldecode (13-02-2014 23:59:01)
toje to delco
Reko ti ja. Može se popravit samo si mi daleko. Jel ima tu netko bliže? Neznam koliko si stručan unutra su alu žice i u gelu je.
dalekosmo braco nemogu je doterat dotamo otfaraosam i nisam cackao videosam daje ugeluu
Imas u Novom Pazaru majstora ako hoces moze ti napraviti Belectronic mu je nick.
Druze ne mozes tek tako da budes siguran da je ECU! Verovatno je on u problemu, obicno izgubi masu od kompjutera koja aktivira relej pumpe! Treba to ispitati, i prosto je nemoguce da ne javlja ni jednu gresku!
Kada izgubi masu, o kojoj govorite, onda naredja nekakve greske u memoriju...
Kao sto rekoh, misljenja sam da treba proveriti jos par stvari pre popravke ECU.
Dakle, da li pali pumpu prilikom verglanja il' jok ?
Krivo kolega, negubi ECU masu, nego masu nedaje van, jer je masa kučište i nije nikad problem bila. A izlazna masa je za ventilatore, pedalu, rele pumpe, lampica mil i sve na istom konektoru
Hvala kolega, ali nisam ni napisao da ECU gubi masu:
Kada izgubi masu, o kojoj govorite, onda naredja nekakve greske u memoriju...
Jerbo da je ECU izgubio masu, nebi mogao da kodira greske, jel tako?
Nadovezao sam se na kolegino izlaganje:
... obicno izgubi masu od kompjutera koja aktivira relej pumpe! Treba to ispitati, i prosto je nemoguce da ne javlja ni jednu gresku!
Takodje bih te zamolio da poruke u kojima zelis da me nesto naucis posaljes na moj PM. Ostalo necu smatrati kao prijateljski gest. Hvala.
Sto se nerviramo toliko oko opela tog. Jednostavno je, kompjuteri odlaze. Treba ga otvorit i popravit. Dali je izgubio jednu ili više masa, kad ga otvorim sredim sve žice i to je to.
Kolega stro nađi nekog u okolici ko to može i zna napravit.
Ja ne mislim da sam ECU nema masu nego da kad se zagreje ECU na pinu koji aktivira relej pumpe dodje do prekida u samom kompjuteru, i auto se ugasi! Zato sam ga i pitao da li mu radi pumpa tad kad nece da upali!