Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
DA li je moguce da interfejs sa oznakom ISO9141 radi sa ab-com, tech 2, vag com, carsoft mb?
neverovatno jednostavan interfejs da bi radio sa tech 2 npr.
evo u attach sema tog interfejsa.
molim one koji imaju iskustva sa pravljenjem interfejsa neka pomognu.
jeste,radi sa op-com,volvo fcr,carsoft mb 7.4,carsoft bmw 6.5,vag com 3.11 naravno crackovanim
pozz...
UCOT - Universal Code Off Tool
Ja sam napravio još jednostavniji, pa i on radi sa svim ovim programima. Evo neke liste programa za koje ja znam da rade sa KL/KKL interfejsima:
BMW INPA 4
Carsoft BMW 6.1
Carsoft Mercedes-Benz 7.6 KL
EcuControl 5.8.41
MonoScan
OBD Scan Tech
OBDTool
AB-COM
OPEL Diagnostic TECH2
Renault DDT2000
>VAG-COM 3.11
Vol-FCR 1.3.06
Bosch Airbag Reset Tool
EDC15 EEPROM TOOL 1.3
Opel Dash Board Tool 0.8
VAG DashTool
VAG EEPROM Programmer 1.18
AlfaDiag
Unidiag
Audi-VWTool 2.0.9
HondaLog
WBH-Diag 0.81
BMW Scanner 1.2.3
...
Screw You Guys, I'm Going Home!
superiska, u ponedeljak narucujem komponente:)
koliko vidim, ima siroku primenu:)
nego nesto mi ovo lici na onaj aldl interfejs, koliko bi to radilo na ovim novijim vozilima, mislim posle 2000-te?
Nije ovo aldl, samo ti njega napravi i biæe sve OK. Još kad bi mogao strpati neki preklopnik u OBD-II konektor, koji bi pin 7 prebacivao na 1,3,7,8,9,11,12,13,15... Eh gdje bi ti kraj bio...
Screw You Guys, I'm Going Home!
superiska, u ponedeljak narucujem komponente:)
koliko vidim, ima siroku primenu:)
primjena mu je sve sto ide na k liniju
UCOT - Universal Code Off Tool
Nije ovo aldl, samo ti njega napravi i biæe sve OK. Još kad bi mogao strpati neki preklopnik u OBD-II konektor, koji bi pin 7 prebacivao na 1,3,7,8,9,11,12,13,15... Eh gdje bi ti kraj bio...
pa mogu da napravim bez obd konektora, kao bockalice pa bodem u koji pin hocu.
Na bockalice ti je najbolje resenje,ja imam i na bockalice i extra je prakticno,postavio sam ja raspored pinova na delu ``Programi`` i nemas problema!
FAP remover
može pomoæ oko ovoga? Skinuo sam ovo, al treba lozinka da vidim jel to opet neki obiæan KL interfejs ili ne.
Hvala.
OBD Master
Ja sam napravio još jednostavniji, pa i on radi sa svim ovim programima. Evo neke liste programa za koje ja znam da rade sa KL/KKL interfejsima:
...
moze shema?
ovaj gore ima pass na arhivi
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Najobicniji KL interface ISO9141 sa kolom max232, imate ih na netu na kilo samo potrazite!
Nije je znanje znati i za sebe ga zadrzati, vec je znanje znati i potrebnima ga podeliti!!!
Najobicniji KL interface ISO9141 sa kolom max232, imate ih na netu na kilo samo potrazite!
ma nije problem, tih sheam i sam imam, imam cak i gotovo interface, samo nisam znao da mogu taj interface koristiti na svemu tome
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
kolega!
Okaci gi da mozemo da ih preuzmemo ako gi imas
BMW INPA 4
Carsoft BMW 6.1
Carsoft Mercedes-Benz 7.6 KL
EcuControl 5.8.41
MonoScan
OBD Scan Tech
OBDTool
AB-COM
OPEL Diagnostic TECH2
Renault DDT2000
>VAG-COM 3.11
Vol-FCR 1.3.06
Bosch Airbag Reset Tool
EDC15 EEPROM TOOL 1.3
Opel Dash Board Tool 0.8
VAG DashTool
VAG EEPROM Programmer 1.18
AlfaDiag
Unidiag
Audi-VWTool 2.0.9
HondaLog
WBH-Diag 0.81
BMW Scanner 1.2.3
...
Zadnja izmjena od kiredelcevo (04-07-2010 00:47:45)
Ljudi pogledajte ovaj link:
Lik kaze da interfejs radi kako treba. Naravno koriste se K i L linije.
A takodje tu je i sema OBD2-RS232 interfejsa:
umetnost
ako je zena imenica, onda je ljubavnica zamenica
ko da su se djeca igrala
ja sam antitalenat za lemilicu ali bi sigurno ispalo bolje
ja licno se nebi smio spojit na auto sa tim
Nasao sam semu(na jednom HR sajtu) KL interfejsa(ISO9141 - VAG-COM 409 ) sa LM2903 i 3 tranzistora(jedan za led diodu kao signalizacija slanja podataka sa racunara) i spaja se na serijski port. Posto mi izgleda jednostavno i imam sve delove resio sam da ga napravim.
Posto imam malo postova ne mogu da vidim sheme i linkove u postojecim temama, pa me interesuje sta bi mogao da koristim od programa za Opel Corsa C 1.2 benzinac 2002.g.
za pocetak me interesuje da proverim ispravnost vozila i resetujem greske(ako postoje - svetli mi signal Abgas ,ali se gasi kad upalim auto. InSP sam resetovao rucno) i proverim pravu kilometrazu.
Zadnja izmjena od jecham (27-09-2010 12:57:19)
DA li je moguce da interfejs sa oznakom ISO9141 radi sa ab-com, tech 2, vag com, carsoft mb?
neverovatno jednostavan interfejs da bi radio sa tech 2 npr.
evo u attach sema tog interfejsa.
molim one koji imaju iskustva sa pravljenjem interfejsa neka pomognu.
moze pass za ova. pozdrav
Mislim da je na toj shemi sa HR sajta izostavljena jedna stavka, ne secam se koja. Proveri dobro.
Moze i meni pass.
Inace, sa interfaceom koji sam ja pravio za LPG uredjaje ne radi ni jedan program za dijag. Svi kazu da proverim pin7...