Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
doslepali mi danas ovaj kombi,vergla a ne javlja se.Dijagnostika ne cita ni jednu gresku,u verglanju vidi masu vazduha,obrtaje,pritisak usisne grane,rail pritisak.Jos sam pogledao klapnu vazduha i egr da nisu zaglavljeni i nisam vise stigao danas.Ima li neka caka kod njih posto mi cudno da je sve na dijagnostici u redu a ne javlja se.
Probaj na sprej i videces dali je do motora ili sistema ubrizgavanja
Pirke
Pogledaj izduv,da nije zacepljen!
Bosch KTS 570
nije izduv zacepljen posto ga je doterao mehanicar,on je probao da raskaci auspuh.Probao je on sve sto je znao i izduv i dovod goriva,raskacivao protokomer,zavlacio lim u cev egr,raskacivao dizne i svasta.Ne spomenuh kad su ga doterali imao je prijavljeno sve sto su raskacivali, medjutim nije imao u memoriji ni jednu diznu iako ih je raskacivao sve.Posle brisanja gresaka nema vise ni jednu,normalno vergla i po parametrima je sve ok ali se ne javlja.
Jel si kacio osciloskop na dizne u toku verglanja?
Mozda je tu problem.
nisam imao mnogo vremena,pogledao sam samo najlogicnije stvari,sutra cu sve redom.Postavio sam temu da vidim da li je neko imao sta slicno,da ne lutam mnogo.
Jer na njemu su pumpa-dizne?
Bosch KTS 570
ma nije taj motor,komon rail edc16cp34.
Koliki je rail pritisak pri verglanju ? Trebao bi biti oko 60 bara da bi upalio.
gosn@nina 100posto u pravu,samo sprej i drži ga da radi na spreju(ako upali),šta im se desi ja ne znam uglavnom više puta dosad .....u rejlu 280bara....180/200 obrtaja....sve ima a ni da se javi....ondak sprej i posle 30 sekundi radi ko da ništa nije bilo....
Koliki je rail pritisak pri verglanju ? Trebao bi biti oko 60 bara da bi upalio.
ovo je novi podatak,hvala kolega na informaciji
inace nasao sam sta je problem,edc16 je zabagovao.Na dijagnostici (kts) ne prijavljuje nista,greske nula a ne daje nikakav signal na dizne.Ima tu jos nekih cudnih stvari ali nebitno kvar je lokalizovan.
Onda sto kandela kaze kad upali na sprej vratice se u normalu,"mozda"
To sto nema signal na diznama, verovatno nije bez razloga... I minimalni pritisak u rail-u mora biti 180bar-a ili vise da bi uopste otvorile. Sve ispod nije dovoljno. Edc 16 se jako retko zabuni. Ne rece da li si probao sa start sprejom.
Jesi li proverio obrtaje motora i bregaste? Znam da ako nema signal od bregaste nema ni signal na diznama
Bosch KTS 570
ma probano je sve, rekoh motorni je u problemu.Radio sam mu off i zabadao ga na ispravan kombi,isto nema gresaka a ne javlja se.