Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
dobar dan postovani,juce sam imao na posao ovaj auto motor je 79 kw (RHS)kodna oznaka,auto je imao problem sa temperatura nije uklucivao ventilator na hladnjaka,nasao sam gde je problem oksidirana je bila faza koja je bila sto posto u prekidu koja ide pored modula za ABS,sad je ok ventilator ukljucuje i dobro radi samo sto se aktivira duri na 98 stepeni,to je visoka temp za letnoj periodu,dali bi se nesto promenilo ako promenim termodavaca da stavim nov,neznam da nije ovaj povredjen od prije pa kasnije ukljucuje,u trenutku kad na sal tabli pokazuje 98 istovremeno je i na dijagnostiku ista temp,i na rucni infrared merac daje 98 stepeni na motoru.nisam imao vreme da skinem davac i da testiram omski na razlicnoj temperaturi,ako moze vase iskustvo ima li pomala vrednost davaca ili to je standard i dali bi pomoglo ako ugradim novi. hvala vam
Zadnja izmjena od daniel tdi (17-05-2015 20:59:29)
je napisao skrivenu poruku za korisnika: daniel tdi
Pali prvu I za 15 sekunde vrati temp na 92,a vtora prinudno Sam probao radi I ona, reostat je ok.
Merac temp. u gradskoj voznji ide izmedju 90 i 100C, tacnije izmedju 90 i prve crte desno.
Meni je to bilo cudno na prvoj 206 (a kasnije i 307) kojoj sam radio instalaciju za ventilatore, proveravao dijagnostikom i instrument na tabli pokazuje tacno.
Znaci prvu upali na 97-8 i spusti temp na 90-2C.
Drugacije se ponasa kad je upaljena klima to je i logicno jel tad prva brzina ventilatora radi non stop.
Ako ne ide u crveno ne diraj nista...
ne ide u crveno i kao sto je rekao OZN kad upali prvu brzinu za 10-15 sekunde vrati na 90-92,inace kad upalim klimu prva brzina radi nonstop i temperatura se malo bavnije krece,a na otvorenom voznju ne dostize ni 90 oko 80-85 varira zavisno od uspuna,
Ja to ne bih nista dirao vise. Ako bas na nizbrdicama mnogo pada temperatura onda zameni termostat i to je to.
When things look bad, I just remember that I've got a real big dick and things seem much better...
Danas sam imao slicnu situaciju ,na 98C se pali ventilator spusti na 92C . To je ok
Hvala vam pozdrav tako ce DA ostane