Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
nece da pronalazi stanice jel zna neko problem.
probao sam sa drugom antenom al isto samo vrti u krug i ne pronalazi ni jednu radio stanicu a cd radi uredno.
cuo sam od lika da je do skenera i da moze od bilo kojeg drugog radia pa neznam imal tu istine,pozdrav.
otvori tuner i vidi koji je IC unutra on ti je problem
UCOT - Universal Code Off Tool
dobro i hvala pogledat cu kasnije a sto se tice informacije koja meni nije poznata a sto rece jedan rtv mehanicar da špase bilo koji jel istina il stranka nije dobro razumila,u svakom slucaju kad otvorim tuner javim se,pozdrav.
Tuner je 100%
slikaj pa da vidimo
je napisao skrivenu poruku za korisnika: mb73
Zadnja izmjena od Markoni877 (28-07-2015 15:53:30)
Cim uhvatim vremena skidam slikam i postavit cu ovde pa da mi pomognete,hvala i pizzzz.
Sta da radim.malo sam sam preduvao i samo jedan kratkospojnik oduvao.jel ima neko alternativmo rjesenje il samo origigi zamjena,nevjerujem da sam rjesio samo duvaljkom.
Zadnja izmjena od mb73 (31-07-2015 00:19:26)
je napisao skrivenu poruku za korisnika: mb73
Pozz i ako proradi samo duvanjem to obicno ne traje dugo, najbolje solucija je zamjena TEA ic-a i posle si miran , nazalost to se ne isplati jer je puno posla a malo para....
nije preduvavanje resenje ili je kratkorocno ...zameni novi cip RUCNO...znaci postavis, centriras, mali siljati vrh i rucno pin po pin.
cuby
Doktor specijalista za elektroniku
A jel moze ovaj tuner,ja sam ga vec prebacio jer vidim viuelno je sve isto.jos samo da nadzem pinove za probu.
koje pinove treba povezati ovde kod ovog 6000cd da bi ga probao na stolu,povezivao sam masu i bat+ i acc+ al posle upisivanja code-a ne funkcionise mi kako treba,nesto mi fali.iako cu ga sutra probati na fordu bas me interesuje dali radi tuner.
Mozda ti fali ti masa br 2.
Ako se nevaram tamo na semi vidim 2 ili 3 mase a ja samo 1 kopcam,neznam kolko su vazne pa zato pitam.
Ima dve mase i potrebne su mu obe.
hebem li ga ovde vidim 3 gnd
Zadnja izmjena od mb73 (02-08-2015 23:14:32)
Sta bi jel proradi? Pa stavi mu sve tri mase ako tako po semi..
Masa 1 izmedju batt i acc
masa 2 izmedju 2 pina n/a
De ti uslikaj dzek od tog radia da vidim tacno koji je a u svakom slucaju ti trebaju dvije mase jedna je sa kucistem u kratkom spoju dok druga nije
Spajao sam sa 2 mase i radio se ponasa normalno,neznam dali ima veze treca masa il nevalja ni ovaj tuner il je nesto trece u pitanju Jer opet vrti u krug i ne nalazi ni jednu stanicu.
Neko rece puno posla a malo para izgleda da je to tacno.
Kad je masa problem radio neprihvati code, pretpostavljam da je model 6000 pa ti evo napajanje za 6000 osim u protivnom me ispravi
Connecting radio to POWER SUPPLY:
Pin1 to +12V
Pin2 to GND
Pin3 to +12V
Pin4 to +12V
Pin5 not connect
Pin6 to GND
Pin7 not connect
Pinove racunas odozgo prema dole
Da dobro si cuo nekad nesto ne vrijedi popravljati, gubi se puno vremena i zivaca a naplate nigdje. Taj TEA se mjenja u tjuneru i prelemljavanjem se nedobije puno jer nekad proradi a nekad ne.