Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Pozdrav , naime u zadnje vreme imam cesto slucajeve sa zapeklim srafom gornjih ramena na aliminijumskim rukavcima gde normalno grejanje ne dolazi u obzir , pa me zanima ima li neko neko pametnije resenje osim razbusivanja srafa ,sto mi iskreno ide na zivce.
presas ga....skines sve dole i laganini....
@)).....
ja ih do sada uvijek uspijem izbiti nekad ostetim vijak al jbg zamjenim ga.
čekić i pametniji popusti:):)
za to postoji radapciger čak ga nije komplicirano napraviti.
Imam specijalni alat ali na novijim aluminijskim rukavcima slaba korist od njega.
Odpilam šaraf kroz zarez na rukavcu isčupam ostatak vide umetnem vodilicu i kroz nju da imam pravac bušim ostatak vide obično popusti kad izbušim cca 5;6 cm.
odkinete glavu sarafa na drugu stranu zavrces maticu kao da stezes ramena saraf ide vani
Ko zna zna
odkinete glavu sarafa na drugu stranu zavrces maticu kao da stezes ramena saraf ide vani
Malo morgen, kad ide tako ide s alatom ko od šale
do sad sve i jedan ovako izvadjen moras malo preko cekica popricat sa njim
Prijatelja je čekić i žurba koštala novog rukavca i ljute mušterije bez auta tri dana.
Ja obicno isecem sve sto mogu , znaci glavu srafa , presecem ga na pola i onaj deo gde je matica i onda ga razbusim a da ga bijem cekicem po aluminijumskom rukavcu gledam da izbegnem .
Dok se patite..ja to na tri srafa gore jedan na zglob dva na nosac klijesta i jedan na sponu on je vanka i presam ga i zvizdukam du bis meine einzige
@)).....