Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Neradi se adaptacija klapne gasa jer je na sajlu.
Motorić leptira gasa nije na sajlu i potrebno je posle skidanja ili zamene pa čak kažu neka uputstva i posle odspajanja akumulatora uraditi adaptaciju položaja aktuatora ler gasa.
Zadnja izmjena od stratos (27-06-2011 08:52:10)
postoji mogucnost i ima je actia i mozda jos neko kao reset
radio sam reset IAC-a ali nema nikakve promjene (pomoću OP-COM-a). Danas sam probao staviti motorić od astre ali od x16szr motora i opet se isto ponašao, e sada da li je problem u razlici motorića lera ili je ipak u nećemu drugome. Već me lijepo štrumfa, a htio bih ga složiti baš me zanima u kome zecu leži grm!
U nekom od prošlih postova sam izdvojio neke od parametara. Obrati pažnju na njih dok radi motor,pa iznesi zapažanja.
Lambda sonda radi normalno, vrijednost joj varira. Danas sam probao s druge astre, iste koja radi, probao prebaciti komplet karburator s morićem i potenciometrom i opet ista zajebancija, sve više počinjem sumnjati u ECM ili čak u instalaciju
a map senzor...koji je izlazni napon pod ler gasom i koji kad ga naglo dodaš do kraja?
Eto mene ponovo s ovim problemom i došao sam do slijedečeg, motor radi na leru isčupam vakum za odzračivanje rezervara i onda kada se smiri rad motora ištekam motorić lera onda uštekam nazad crijevo vakuuma i auto radi mirno na leru i pelenje je onda na nekih 7-10 supnjeva i miruje i mogu lagano dodavati gas, a čim uštekam motorić počne varirat i nemirno raditi na leru, e sada me muči u čemu je problem ako netko možda zna
Skrenuo sam pažnju na sastav smeše zbog ove tvoje tvrdnje. Takođe smatram da ECU nije problem.
Smatram da je smeša na leru prebogata i da je obogaćuje gorivo koje nekontrolisano dolazi u motor i to ne preko dizni.
Ako je tako,onda je logično i da varira ler jer osim funkcije održavanja željenog broja obrtaja u mestu ler motor ima još neke funkcije.
Info sa prethodne strane: MAP Sensor (Manifold Absolute Pressure),0.47 bar
MAP Sensor (Manifold Absolute Pressure),1.95 V
Zadnja izmjena od stratos (28-06-2011 21:39:40)
Provjerit ću napon map-a dok dodam gas pa javim, probao sam i njega danas zamjeniti i opet je bilo isto