Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Kasetofon se ne moze upaliti, eeprom (9346) mu je zamenjen i upisan neki totalno bezvezni dump. Posto nikako nisam mogao naci sta je crklo, doveo sam napajanje na procesor (st6154) tamo gde sam pretpostavio da jeste i dobio na displeju ---, a nakon promene dampa i cod, medjutim tasteri ne rade nikako i ne mogu ukucati kod. Da li neko ima pinout od ovog procesora ili dobar dump, da probam da napravim nesto.
..jel to essen cr31?
Manje su sanse za popravku ukoliko je vec neki "majstor" radio na njemu.
Ako je Essen CR31 evo dumpa.
Majstor ga je poprilicno unistio... Nije essen cr31. Kad upisem dump bez koda (koji pretpostavljam da je dobar), dobijem na displeju radio stanicu ali tasteri i dalje ne rade. Ne znam da li mi je potreban jos neki napon na procesoru.
Jel ti tesko da napises, a ne mi da pogadjamo koji ti radio popravljas:
CITROEN
PF1(D) BP1771
ST6154Q8/EA/5 (8925900455)
Jel taj?
Nemam shemu, vidi jel crko neki stabilizator napajanja, trazi ili odatle prema glavnom prikljucku za napajanje ili od prikljucka za napajanje prema unutra...
...baš tako, napiši malo više o tom radiu...ako je pf1 probaj ovaj dump...
Radio je
citroen pf1(d)
bp1771 7 641 771 094
Nema stabilizatora, sve ide preko tranzistora (smd) koje je majstor vecinu skidao. Pronasao sam jedan koji je crk'o i sad kad upalim radio, displej radi ali i dalje tasteri ne rade. Mozda je otis'o jos neki smd ali mrzi me vise da trazim. Ako neko ima proveren dump da mi posalje pa da probam jos to.
Ma nije do dumpa 100%, ako si ubacivao bez koda i pri paljenju se odmah pojavljuju stanice na dsp, to je ok. Verovatno ima jos kvarova koji se tesko nalaze i ne isplati se traziti jer je i cena ARK mala.
Pozz...
Potpuno se slazem. Radio je od drugara, inace se ne bih ovoliko zlopatio oko njega.