ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 20-02-2010 18:05:11

carclima
Član
Iz: djurdjenovac Slavonija.hr
Registrovan: 30-04-2008
Komentari: 0

Astra H 2005 motor Z14 XEP

Auto dosao jer ne radi sirena..ajd to smo rjesili i kaze zrtva da tesko pali a kad upali dosta ruzno radi pa neka usput pogledam kad sam vec pokazao dobru volju za poslom a subota je..procitam greske 0335 senzor radilice..i obrisem greske pa cu otici i pogledat mjerne vrijednosti..auto vise nema teorije upalit ?? nakon par mucenja odustanem od paljbe i idem skinuti senzor..da to je onaj ispod alnasera..skinuo mjerim otpor ..urednih 920 oma..pa to je OK..za svaki slucaj potrazim drugi senzor stavim auto pali i radi ok..ostao sam zbunjen,jer i ovaj stari je nakon vadjenja iz motora imao urednu omsku vrijednost..proba na stolu kaze oko 1,3 v kad prodje metal pored njega..po svemu je ispravan..nije mi se dalo vracat ga nazad samo za probu pa sam ostavio ovaj moj gore..jel moze taj senzor tako se blesirat,,recimo kad je ugrijan da se pogubi ?  imate li takvih iskustava sa njima?
mislim bas mu je ljepo tamo ..na tolpom ulje, ga oplakuje.. a ljudi moji kud su motorni ECU upakirali....

Pozdrav!

#2 20-02-2010 18:44:41

autoservis-edo
elproger
Iz: V.Gorica
Registrovan: 01-07-2009
Komentari: 1,187

Re: Astra H 2005 motor Z14 XEP

ja sam imao slicnih slucajeva s takvim senzorima.....slicno se i sa ABS-om zna dogadjati....kad ga mjeris sve ok a opet ne radi....ti si jednom polagano provuko metal pokraj njega i pokazao je napon a kad prodje recimo 60 puta u sekundi onda se zblesira i ne radi.....

#3 20-02-2010 19:54:35

carclima
Član

autoservis-edo napisao:

ja sam imao slicnih slucajeva s takvim senzorima.....slicno se i sa ABS-om zna dogadjati....kad ga mjeris sve ok a opet ne radi....ti si jednom polagano provuko metal pokraj njega i pokazao je napon a kad prodje recimo 60 puta u sekundi onda se zblesira i ne radi.....

onda je sve OK..nevolim uzet lovu ako nisam siguran da je to rjeseno pa sam pustio zrtvu da se vozi par dana da vidimo jel to hoda..

Pozdrav i zahvaljujem !

#4 20-02-2010 19:59:54

koyot
Expert
Iz: Kladanj, BiH
Registrovan: 18-07-2009
Komentari: 3,000

zrtve- bolje reci -postovane musterije, postovani klijenti -- zar su svi zrtve sto moraju otic kod majstora na popravak

atm tuning
electronic key

------------------------

#5 20-02-2010 20:08:39

carclima
Član

koyot napisao:

zrtve- bolje reci -postovane musterije, postovani klijenti -- zar su svi zrtve sto moraju otic kod majstora na popravak

klijenti su tek kad idu u banku po kredit ili lizing ili pusing..sa moje strane gledista to su zrtve..isto kao sto sam ja za policajca na cesti ili za poreznu upravu..

Pozdrav !

ne rece jel radi ta tvoja voda ? imam nekih problema...

#6 20-02-2010 21:42:15

koyot
Expert
Iz: Kladanj, BiH
Registrovan: 18-07-2009
Komentari: 3,000

heheh radi radi nisi ti jedini kome treba .svi koji prevale 45 imaju isti problem hehehheh
poslacu ti 5 lit naljeto da probas samo sastojak vode ima dejstvo 15 dana zbog toga se neflasira a i mali je dotok za komercializiranje stoga
drug ostaje najbolja solucija da dodjes na odmor 10 dana pa udri pi kolko te volja

atm tuning
electronic key

------------------------

#7 20-02-2010 22:07:59

marsher
elproger
Iz: Skopje
Registrovan: 05-01-2010
Komentari: 470
Website

ja sam ipak za postovane musterije, klijente . Jer to sto posejes to i poznejes. Ipak od njih zivim.U stvari svaka profesija zivi na mukama drugih, ali mi zrtva zvuci nekako horor.

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein

#8 20-02-2010 23:23:49

Bacha
elproger
Iz: Beograd
Registrovan: 04-01-2010

marsher napisao:

ja sam ipak za postovane musterije, klijente . Jer to sto posejes to i poznejes. Ipak od njih zivim.U stvari svaka profesija zivi na mukama drugih, ali mi zrtva zvuci nekako horor.

Nema razloga da ih ne postujemo.
Sto vise zaradimo,sve ih vise postujemo a oni ispadaju sve vece zrtve.
Jedino sto mi nije pravo u prici o zrtvama je to sto sam i ja negde zrtva.

#9 21-02-2010 01:56:01

carclima
Član

marsher napisao:

"92 ja otvorih svoju privatnu radnju..mnogo ubavu..jesam li dobar ? cjene li me musterije?ako kazem da sam najskuplji u kraju i da uvjek imam posla mozda je zato sto ih postujem..uopce NE..nimalo ih ne postujem i vecini bi zabranio (da mogu) da vozi to sto vozi..ali postujem njihovu lovu....od mene imaju uvjek full uslugu..od dolaska po auto..popravka svake pa i ne opravdane reklamacije ....dostave auta nakon zavrsetka posla..al sve to moraju platiti..samim time za mene su zrtve..da li zrtve moje zelje da zaradim..ili zrtve renaulta/bmw/mercedesa....moj posao je da im za sto manju lovu odradim posao koji inace ne bi mogli platit...i sta da tu postujem ..lika koji me pita jel mogu stavit h7 jer mu skup D1 xenon za bmw ??

dajte decki uozbiljite se..

izraz musterija vise mi ide uz kupleraj..e sad postovana musterija..tu sam malo zbunjen..mozda za konobara/slasticara

klijent mi ide uz banku..meni je zrtva odlican naziv ..svida mi se i cesto mi to ispadne pred samom zrtvom kad pricamo sto treba odraditi..vecini je simpaticno..bar se kiselo nasmijulje

ionako smo svi ponekad zrtve u stvarima koje vecinom nemozemo birat,moji "pacijenti' bar imaju mogucnost izbora osim kad im u ovlastenom kazu da odu kod mene jer kod njih bi to predugo trajalo (zamjena kom.table).

uostalom  ..znas kako ide reklama za badel  sto ga vise pijes osjecas se bolje..i vidis u mom kraju majstori imaju izraz :sto ga vise deres osjecas se bolje....

no kod mene bar znaju na cemu su..i to je uvjek stvar dogovora..tako da su dobrovoljne zrtve..

#10 21-02-2010 02:01:00

carclima
Član

koyot napisao:

heheh radi radi nisi ti jedini kome treba .svi koji prevale 45 imaju isti problem hehehheh
poslacu ti 5 lit naljeto da probas samo sastojak vode ima dejstvo 15 dana zbog toga se neflasira a i mali je dotok za komercializiranje stoga
drug ostaje najbolja solucija da dodjes na odmor 10 dana pa udri pi kolko te volja

e moj druze vec dugo nisam skupio 10 dana u komadu da se lapi..par godina....ja bi vec sad trebao nekako isplanirat kad i koliko smijem nestat odavde..prije par godina ostao 15 dana na moru dosao kuci 12 auta naslagano pred radnjom..jer tako su ljudi imali datume termina..ubio sam se od posla iducih par dana..od onda nekako iskemijam par puta godisnje po 4-5 dana i to mi je super..ne uljenim se previse..i ne ubije me dosada od lapeza..

smisli neku tehnika da je skoncentrirano pa da ide u malim flaskama..znas ono 3u1 ili tak nesta..

Poz. i hvala na pozivu !

#11 21-02-2010 14:14:19

marsher
elproger
Website

".moj posao je da im za sto MANJU lovu odradim posao koji inace ne bi mogli platit...i sta da tu postujem .."

"sto ga VISE deres osjecas se bolje...."

Lepo je osecati se mocno dok nemas konkurenciju. Zivot ti je cudna stvar , dok trepnes okrene se sve naopako.

Necu vise pricati najverovatnije si totalno u pravu.

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the the universe."-Einstein

#12 21-02-2010 17:12:29

carclima
Član

marsher napisao:

".moj posao je da im za sto MANJU lovu odradim posao koji inace ne bi mogli platit...i sta da tu postujem .."

"sto ga VISE deres osjecas se bolje...."

Lepo je osecati se mocno dok nemas konkurenciju. Zivot ti je cudna stvar , dok trepnes okrene se sve naopako.

Necu vise pricati najverovatnije si totalno u pravu.

ma ima prijatelju konkurencije kao u prici..ali nije to problem svi su oni kopirali moje sisteme..no kao sto neki ovdje rece..ne trudim se biti jeftiniji nego bolji od drugih..

svakih par godina pojavi se neko novi u kraju,moras tom problemu pristupiti krajnje ozbiljno..kao kineskoj tehnici..

ako nekoga i nemozes pobjeditit probaj se s njim udruziti..ima milion nacina da se "sredi" eventualni problem konkurencije..najgori je spustanje cjena a to kod mene ne prolazi..posla ima sasvim dovoljno za sve .samo moras znati gdje je tvoje mjesto i naci ga..i onda je sve OK.. e sad da je zivot okrutna stvar to valjda svi znamo..netko je lovac netko lovina(zrtva) i tako to ide..moje (ili tvoje) je da se pokusamo postaviti sto vislje u tom prehrambenom lancujer onda imas vise zrtvi pa mozes bit malo blazi (ako bas moras zbog konkurencije)

vidim ja da ode ovo daleko od astre i njenog senzora pa da vise ne opterecujem forum svojim videnjem svjeta ..odjavljujem ovu temu..

pozdrav svima !

Zadnja izmjena od carclima (21-02-2010 17:13:40)

#13 21-02-2010 22:00:32

marsher
elproger
Website

Reko sam da necu vise pricati ali moram da kazem da mi se ovaj komentar vise dopada. To je jedini nacin, trruditi se biti bolji sve ostalo dolazi samo po sebi, jer bice vise zadovoljnih "zrtava".
The End

Board footer