Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
lada je 2004 god nerade ventilatori na hladnjaku a ja pojma nemam sta ih ukljucuje i ler gas je mnogo nizak ima li kakve pomoci
pa iskopaj el.shemu mislim da ima u auto dati cini mi se da sam ja nedavno trazio i naso bas u auto dati,onda ce ti sve biti jasnije
u radu je spas a spasa nema
nama seme u autodati to sam prvo pogledo
ventilatore ukljucuje neki relej koga pobudjuje ECM a on dobija informaciju od ect senzor ili stavi na dijagnostiku i proveri u izlaznim testovima ventilatore hladnjaka
inace se ukljucuju na 107/c ako je niva sa motronikom 9 mora da bude u njoj rashladna tecnost
postavio sam ti kompletnu dujagnosticku i elektro semu negde na forumu.pokusaj da nadjes
danas sam stavio prekidac za prvu pomoc ali potrazicu seme hvala
Pisano o tome na forumu
izgoreceti kompjuter
Otvori ECU sigurno imas izgorela veza!
Desava se kada se proverava kada ne uklucuje ventilator!
Imas osigurac kod vozaca kaj leve noge,30A,proveri,a i tamo ti je ECU!
Najcesce je ecu ili kontakt u samoj tabli sa osiguracima.Prvo proveri dijagnostikom,e da proveri i gornje crevo na posudi za dolivanje vode hoce da je zapuseno i dize temperaturu,a neuklucuje ventilator.I obavezno G12 ako je voda eto problema.
ok hvala na savjetima za ventilatore a moze li se sta uraditi sa ler gasom
da nije neko probao ukljuèiti ventilatore na istoj takvoj ladi petljajuæi s plusom po ect senzoru...danas sam ja imao jedan sluèaj gdje je lik stavio plus na ect senzor misleèi da æe tako ukljuèiti ventilatore...naravno spalio ecu...e kad smo to pokrpali našli smo i grešku zašto ventilatori nisu radili,nagorili su spojevi na konektorima gdje se oni kratki izlazi s motora ventilatori spajaju, iza kilera...promjenio to i sve ok....inaèe kako su i kolege rekle ventilatore ti ukljuèuju dva releja kojima upravlja ecu(iza osiguraèa ispod volana idu na njih deblje plave žice) i osiguraè ti je odmah ljevo na štoku....ecu relejima daje minus tako da možeš slobodno uzeti problampicu i njome aktivirati releje za probu....pozzzz
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka