Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Mozeli mi neko poslati link kako da registrujem ovu novu verziju ecuscana da bih je mogao testirati kao kompletnu.
Šta sam ti ja poslao?
Screw You Guys, I'm Going Home!
Pa poslao si mu èokoladu al nije znao da je otvori!!!!!!!!!!!!!!!!!
Šta sam ti ja poslao?
pozdrav svima.skinuo sam program zanima me samo da li radi preko vcds 908 interfejsa ili bas mora preko elm327.
Radi sa obiènim KKL-om, ELM327 i možda sa VCDS-om, ali je potrebno ureðaj staviti u DUMB mode i napraviti virtuelni COM-Port od njega...
imam elm 327 ali radi preko rs232 dali vrijede cemu kartice za laptop sa kojima navodno se dobije rs232.ili da radije narucim novi interfejs sa usb prikljuckom
ja sam ti danas isprobavao malo pcmcia karticu i adapter sa usb na seriski jer mi je izgleda na lapu crko fizicki rs232 pa mi senece spojiti ni na jedan auto.....imam Manhattan pcmcia karticu na rs232 i program mi sa njom radi savrseno.....dok mi sa adapterom usb na rs232 ne radi bas kak treba....nece se svaki put spojiti na ecu....pa malo brljavi i tak....
kolega ipejasinovic.....probao sam danas onako skenirati com port kako si mi reko na onoj marei i pise mi ovako.....
1. 00000000 IRP_MJ_CREATE Port opended KWP71 diag.exe
2. 00000000 IOCTL_SERIAL_SET_BAUDRATE Baudrate 4800
3. 00000000 IOCTL_SERIAL_SET_LINE CONTROL Stop bits:1, Parity NO; Data bits 8
i onda mi se opet ponavljaju linije 2 i 3 2 puta i to je to.....to je bio ECU narihtan na 0x80
kad ecu narihtam na 0x10 onda mi napise sljedece....
1. 00045242 IOCT_SERIAL_SET_BAUDRATE Baudrate 4800
2. 00045242 IOCT_SERIAL_SET_LINE_CONTROL Stopbits 1; Parity NO; Databit 8
3. 000 45243 IRP_MJ_READ Lenght 0001, Data 00
Zadnja izmjena od autoservis-edo (18-04-2010 18:46:12)
odlicno znaci radi.malo sam gledao pcmcia kartice dali je realno da kostaju oko 60 eura.to mi ne djeluje puno samo da radi.strah me da ako je prejeftina da nije neko smece
odakle si??
ja samo ovu svoju platio 199 kuna jer mi je ustvari trebala za nekaj drugo ali izgleda da ce mi i za ovo dobro doc posto mi izgleda crkala lap a ako kupim drugi sigurno nece biti na njemu rs232.....a preko njega radim LPG,BMW-e i jos neke stvari...
dali mi mozes poslati na mail gdje si ju kupio i dali radi sa programima u dosu
he he he...sad biti jos preko nje i VISU kacio....e nece ici.....
kolega ipejasinovic.....probao sam danas onako skenirati com port kako si mi reko na onoj marei i pise mi ovako.....
1. 00000000 IRP_MJ_CREATE Port opended KWP71 diag.exe
2. 00000000 IOCTL_SERIAL_SET_BAUDRATE Baudrate 4800
3. 00000000 IOCTL_SERIAL_SET_LINE CONTROL Stop bits:1, Parity NO; Data bits 8i onda mi se opet ponavljaju linije 2 i 3 2 puta i to je to.....to je bio ECU narihtan na 0x80
kad ecu narihtam na 0x10 onda mi napise sljedece....
1. 00045242 IOCT_SERIAL_SET_BAUDRATE Baudrate 4800
2. 00045242 IOCT_SERIAL_SET_LINE_CONTROL Stopbits 1; Parity NO; Databit 8
3. 000 45243 IRP_MJ_READ Lenght 0001, Data 00
OK, znaèi javlja se na 0x10, ali ovaj podatak 00 ne znaèi ništa. Jedino možeš probati mijenjati baud rate. Po default-u je 4800, ali ti kreni od 10400 pa polako naniže do 1200...
Ako to ne pomogne, onda jbg.
probao sam i mjenjati baud rate i opet nista......znaci li to da je problem u Ecu-u,programu ili Interface-u?
probao sam i sa unidiagkwp2000 on nema taj motor u ponudi ali rekoh da vidim kaj se dogadja i tamo mi onda pise.....:
Lenght 0001 Data 81
Lenght 0001 Data 81
Lenght 0001 Data 80
Lenght 0001 Data 80
Lenght 0001 Data F1
Lenght 0001 Data F1
ali se nece spojiti
Zadnja izmjena od autoservis-edo (18-04-2010 19:11:45)
da znam skuzio sam i ja da neide a zar nebi bilo savrseno,jesi poslao di si kupio ipak je to u pola cjene pa makar ostatak zapili
Eh sad, problem je oèigledno fantomski. Jer se nekoliko stvari nikako ne slaže. Probaj fizièki doæi do ECU-a, pa proèitaj šta piše na njemu, da se 100% uvjerimo u model... Ja tipujem da programi jednostavno ne podržavaju tvoj ECU. A jesi li probavao sa VISOM?
nisam probavao sa VISOM jer nemam komp sa 2 seriska porta......kad smo kod Vise dali si cuo za program Uniscan3....ja sam ga davno skinuo i kao trebao bi raditi po win i na jedan seriski port ili usb.....isti je ko visa samo je velik kad se instalira 25-30Mb....i ima novije aute i japance i amere.....ali kad se odredi auto i model i kaj se zeli skenirati onda kaze da mi nije spojen interface....znaci ima neku vjerojatno zastitu....pa me zanima postoji li za to kakav c...k
Nisam upoznat sa tom VISOM. Znam da je bio jedan lažnjak. Rusi odradili novi softwer, isti kao VISA, podržava dosta modela itd... i pustili taj demo. Kad se poðeš konektovati, kaže ono da kupiš original i full verziju. Ti kupiš, a Rusi kad su manuli desetine hiljada eura za narudžbe, nestali su bez traga...
dobio sam sve podatke hvala ti puno ako zapne sa fiat vozilima slobodno pisi.hvala jos jednom!!!!!!!!!!!!
to je izgleda to......to je covijek negdje prodavao iz irkutska ako se ne varam...imao je svoju web stranicu i to prilicno dobru i kostalo je oko 400$,cak sam ga ja bio i kontaktirao i sve ali srecom kaj nisam to kupio jer bi popusio ko i svi ostali....ovako dobro izgleda taj program.....steta kaj ne radi jel ima puno auta i sve module podrzava...
Ma može da podržava sve kad ne radi
ja sam imao problem s alfom 145 nije se dala spojit, a problem je bio u 3-pinskom konektoru, morao sam mjenjati k i l pinove i od tad radi ko zmaj naravno visom. problem je bio i u motornom i abs-u. Mozda pomogne.
nisam probavao sa VISOM jer nemam komp sa 2 seriska porta......kad smo kod Vise dali si cuo za program Uniscan3....ja sam ga davno skinuo i kao trebao bi raditi po win i na jedan seriski port ili usb.....isti je ko visa samo je velik kad se instalira 25-30Mb....i ima novije aute i japance i amere.....ali kad se odredi auto i model i kaj se zeli skenirati onda kaze da mi nije spojen interface....znaci ima neku vjerojatno zastitu....pa me zanima postoji li za to kakav c...k
prijateju moj vise neznam kak da spojim zice i koje da promjenim.....ustvari ne muce me ovi novi fiati sa obd nego sam se htio spojiti na mareu da vidim mogu li to i ima li kakvih gresaka mozda....
da li imas fiatov tropinski konktor ili nazovimo ih iglice
napravio sam si taj konektor od nekog drugog konektora kojeg sam uzeo mislim sa golfa.....