Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozdrav, vidio sam kod jednog majstora tester na koji nasloni kljuc od auta, stisne gumb na daljinskom i ovaj mu izbaci neki kod sto je potvrda da daljinac radi i odasilje signal, sto mu jako olaksava sam popravak daljinskih, posto mi je vec puna kapa onoga "evo ti pa probaj, a onda donesi pare" ima li tko savjet za neki alat koji testira daljince? barem ime ili neki hint gdje kupiti
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
Pa gde si ti dve godine?
Prespavao si i RF èitaè?
Možda je bio u komi
Ma ne trebalo mu je dve godine da se seti da mu nesto treba...
Nije je znanje znati i za sebe ga zadrzati, vec je znanje znati i potrebnima ga podeliti!!!
Ma ne trebalo mu je dve godine da se seti da mu nesto treba...
ma ne nego nedostatak vremena, i autoelektronika kao "sekundarni" dio posla posto nemam dovoljno love za uloziti u alat da mogu to raditi kak spada, pa onda i nisam stalni posjetialc foruma, posto ja ovdje mogu malo ponuditi, a puno vise nauciti
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Albert Einstein
Misliš da mi ostali imamo vremena ? ) 90 % nas tu radimo od jutra do kasno naveèer ( ili oni kolege koji rade noæu, prvenstveno mislim na elektronièare ), i uvjek ulovimo malo vremena za forum tak da...
Ne pitaj me ono što ne znam !
onda i nisam stalni posjetialc foruma, posto ja ovdje mogu malo ponuditi, a puno vise nauciti
Ipak ti druze nastavi da se bavis sekundarnim poslom tj. autoelektronikom kako si i sam rekao!
Pozdrav!!!
Zadnja izmjena od makkki79 (01-06-2010 23:25:30)
Nije je znanje znati i za sebe ga zadrzati, vec je znanje znati i potrebnima ga podeliti!!!
raven_sk napisao:onda i nisam stalni posjetialc foruma, posto ja ovdje mogu malo ponuditi, a puno vise nauciti
Ipak ti druze nastavi da se bavis sekundarnim poslom tj. autoelektronikom kako si i sam rekao!
Pozdrav!!!
@predingli: prijatelju, posto ne mogu puno pomoci, jel kako rekoh nemam puno znanja, vise potrebe za znanjem, koja je svrha sudjelovati na forumu?
bas i nemam sta napisati, mogu samo pasivno promagtrati i doci zatraziti neku informaciju, neznam dali je to neki problem za ovaj forum, nadam se da nije, posto ono o cemu nesto znam sigurno necu zadrzati za sebe, vec cu podjeliti s onim kome je potrebno
@makkki: hvala na supportu, pokusao sam traziti po forumu RF citac, i po googlu ali nisam nista korisno pronasao, moze li neki hint gdje da potrazim? please....
unapred hvala
Albert Einstein
Upali u google : Remote Controller Remote Master for wireless RF remote controller
za evropu potreban je na 433 mhz
@dobri:
Linkanje na komercijalne stranice nije dozvoljeno. Zamolio bih vas da procitate pravila foruma ukoliko niste jos.
za evropu potreban je na 433 mhz
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
ma ne nadjoh nigde tester bez cena pa stavih ovaj ali ipak se izvinjavam
...ili napraviš sam od starog auto alarma,poznam jednog lika koji to ima veæ godinama
...ili napraviš sam od starog auto alarma,poznam jednog lika koji to ima veæ godinama
rado, ako znas kako
hvala sviam na hintovima, sad sam malo pametniji
i opet sam nasao alat koji mi se jako svidio, ali je i cijena paprena
postao sam ko zena nemoram ni vidjeti cenu da nabasam na skupo
Albert Einstein
inace taj alat tj detektor frekvencije nije uopste jeftin , ima ga u raznim velikim svetskim web prodavnicama elektronicke opreme i svuda je oko 50 eura , i to obicni tipa ima samo led diodu za ima frekvencije svetli, nema ne svetli, ali tako ti je to sa tim malim alaticima sto je manji a potreban on sve skuplji ko i igle za vadjenje pinova , u hazetu sad lupam cc 50 eura ono jedno malo go..o ali sa njim izvadis ko gospodin pin iz stekera
poz
Zadnja izmjena od dobri (03-06-2010 23:53:58)
???
ps : stoji mi jedan u kartonskom buretu sa raznoraznim kablovima koje secem kao visak pa eto mogu ga iskoristiti
najednostavniji rf signal metar napraviš od jedne zavojnice, Si diode i jednog kondenzatora i sve to spojiš na voltmetar na mV podruèje. men je na 200 mV.
zavojnicu spojiš paralelno s kondenzatorom, a dioda koristi za ispravljanje napona i ide prema +, a drugi kraj zavojnice na masu. Zavojnicu namotaš na fi 20mm što više to èeš imati veæi izlazni napon, možeš i uzeti zavojnicu od immo èitaèa.