Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka
Pozdrav kolege, imam problem sa jednim MAN-om, u biti problem je pedala kvaèila, ne vrati se do kraja nazad, danas sam rastavljao i pregledao gornji cilindar kvaèila i sve je ok, niti gumice niti cilindar poderani, donji cilindar isto sve u redu, a kvaèilo je mjenjano prije godinu-dvije, tako da ne sumnjam na to. Kvaèilo radi bez problema, odvaja i sve je ok, zanima me jel da mjenjam cilindar ili ? Sumnjam u gornji cilindar, nije baš lako ga promjeniti pa mi se neæe nazad ga stavljati da probam ponovno odzraèiti, mada mislim da nije tu problem u odzraèivanju, jednom me muèio na mercedesu isto tak hod pedale pa sam promjenio cilindar i radilo, isto nije bio poderan, bar koliko sa vidio, plastièni su cilindri pa malo teže vidjeti.... Ili da probam samo staviti neku povratnu oprugu, cilindar baš nije jeftin !
Ne pitaj me ono što ne znam !
bok majstore! ja sam imal slièan problem na jednom tg-u i uspio sam ga odzraèiti ali se isto dogodilo pa sam ipak mijenjal gornji kuplung cilindar..naravno koristi pentozin za odzraèivanje da ne staviš ulje za koènice. to je stariji tegejac?
Svatko je kovač svoje sreće,a Mišo je Kovać svoje:)
Naravno da ide Pentosin, da prva serija, ma muèi me kaj cilindar košta skoro 250 €, kqaj ak nije on u pitanju ?
Ne mogu da pomognem jer neznam,al æu te sigorno nasmejati ako te pitam:
"Možda se može prekodirati sa VCDS?"
Naravno da ide Pentosin, da prva serija, ma muèi me kaj cilindar košta skoro 250 €, kqaj ak nije on u pitanju ?
Da kužim te naravno,to su ti škakljivi kvarovi pa ponekad jbg moraš probati kaj da ti velim..to je cijena originala? možda da pitaš ak zamjenski nekaj jeftinije košta?
Svatko je kovač svoje sreće,a Mišo je Kovać svoje:)
Dali ti pedala ima velik prazan hod i mozes li nesto da ubacis da ima veci druk
Nema vbeliki hod, sve je ok, jedino kad stisneš ne vrati se nazad, ostane na 3/4, ma razmišljam da stavim povratnu oprugu, sutra budem kemijal pa da vidim, @Bacha probao sam VCDS-om, ali ne prihvaæa login
teško je odokativnom metodom ocjenit stanje cilindra koji se tako ponaša. puno puta sam imao takve sluèajeve di bi se zakleo na ispravnost cilindra . kada procuri nemoraš bit pametan . ovako je malo teže . ako u sistemu od gornjeg do doljneg imaš negdje gumeni lajtung probaj ga stisnut patent klještima da bi mogao razluèit koji ne valja gore ili dolje . na kraju možeš i na tvrdom lajtungu . pod holender postavi kuglicu i antlihtaj na holenderu . opet æeš moæi razluèiti . a ako ti se to sve neda probaj sa mailom . :Di=D
kako se zove onaj auto sa trozupcem ? ma onaj sa vilama ? nema veze sjetit ću se . do tada pozdrav svima
Kad je plastièan cilindar, još da je metalni nekaj vidiš, ovak ništ, pogledat æu sutra kaj ima od zamjenskih, mada sumnjam da je jeftin, ima na sebi ventil za zrak, dolazi sa cilindrom tak da nisma optimistièan, ali takva nam profesija, kupit novi pa kud puko, ak nije veæ bude trebal, zato sam i pital jel ko imao takav sluèaj !
Jebiga neradim kamione uopšte ali sistem je isti, mislim da je u pitanju gornji cilindar ako se nedobija ništa ozraèivanjem i drukanjem onda je on. Pozdrav i možda ipak adaptacija ili nešto
Ma to sumnjam, ista stvar je da, ali nije ista cijena
pa jeste u pravu si teško se odluèiti na tolike pare, uvijek postoji ono šta ako nebude do njega
Kolega problem je sigurno u cilindru,a to sa oprugom ti moze biti samo privremeno resenje.
istjeraj ulje od odozdol na gore injekcijom i trebalo bi biti ok. isti problem sam imao prije godinu i evo ga još uvjek ok, valjda negdje dobije mali jastucic koji nikad ne možeš izraciti. probaj niša te ne košta pozzz
Kolega problem je sigurno u cilindru,a to sa oprugom ti moze biti samo privremeno resenje.
Znam, ma ujutro kupujem novi i nek ide sve kvragu, valjda je on
Ašta se desi kad ti ostane papuèa i vratiš je rukom ili nogom gore i kad ponovo stisneš jel opet dolazi do tog položaja ili kreæe od poèetka?
Ka stisneš i pustiš vrati se 3/4, vratiš nogom ili ostaviš tak, nema promjene, ako ostaviš tak kad ponovno stisneš opet se vrati u taj položaj, uglavnom nikad nejde nazad do kraja
Pa po tome bi trebalo da je do njega, nema tu simptoma zraka.Akosi siguran da si dobro ozraèio onda nema šta nego mjenjaj, ali opet pošto je tako skup odluèi sam nemoj puno nas slušat ipak je ovo na daljinu i nije pouzdano. A skup je je.. ma... jel pozlaæen
Nema kaj drugo biti, ali opet više vredi par glava nek jedna, ma muèi me kaj ništ ne vidim da je ošteæeno, ni gumica ni cilindar, a ništ to je rizik našeg posla, nemremo stalno zgratat samo lovu. meni samo broje susedi kolko auta uðe i izaðe iz dvorišta, niko ne pita kolko ulažeš u radionu, znaš kak to ide, kaj da ti objašnjavam !
Sretno drug i javi šta je bilo. Pozdrav
Naravno, javljam za ubuduæe !
naj lakše je nov a ako ostane problem sto onda ..... ja sam navikao na te zaj...cie sve probaj prijatelju
Jebiga danas više ništa nema lako i bez rizika
mislim da je do gornjeg cilindra a pogledaj da ti negdje ne izbaciva pentozin vani na donji cilindar ili crijevo a da je actros ja bih odmah promijenio gor cilindar
Ma danas sam našao zamjenski cilindar FTE za 120 € ( u stvari i originalni je FTE ali u MAN kutiji košta duplo ) ali nema jednu rupu na cilindru za ventil zraèni, sad ili su zaboravili probušiti ili je neko lud ? Isti broj sa originalnog cilindra sam proèitao ( FTE ) i isti takav cilindar sa istim tim brojem sam dobio a ovaj nema rupu, budem sutra pogledao još jedan cilindar da vidim ko je lud tu, osim mene ali meni više nema pomoæi
Stranice: 1 2 SljedećaObrnuti redoslijed poruka