Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
radio sam alfu 166, sa elm 327 sa scan master 1.7 i dobio greske P02E0 . ne mogu ih pronaci u auto dati cro, niti u work shopu 7. zna li ko znacenje istih,
u zabiljezenim greskama ocitava gresku P0018, ima li ko ideju
Probaj pronaci pod:
P02E0 = P0736
P0018 = P0024
radio sam alfu 166, sa elm 327 sa scan master 1.7 i dobio greske P02E0 . ne mogu ih pronaci u auto dati cro, niti u work shopu 7. zna li ko znacenje istih,
u zabiljezenim greskama ocitava gresku P0018, ima li ko ideju
---> Neznanje je veliki izvor hrabrosti ! <---
hvala, jel moguce da ne pali nikako zbog toga
vrlo je moguæe,biæe da se radi o senzoru na radilici.. hoæe ih to,....poz
Zadnja izmjena od AR166 (05-02-2009 17:30:42)
hvala acomu i AR166
hvala acomu i AR166
upalil 'idrizu'?sta biiii...?
sutra cu probati
promjenio senzor, nema gresaka al i dalje ne pali nikako
neynam dalje sta?
koji je motor,daj malo vise info...jesi li nasao tacno znacenje greske?...zna prijavljivati gresku 'uskladjenost senzora (radilice i bregaste osovine)'...ispitaj senzor bregaste...vidi jel dobro uzubljena (da nije skoknula za zub)
malo sam pretrazivao i..
P0018 Generic Crankshaft Position - Camshaft Position Correlation - Bank 2 Sensor A
P0024 Generic Exhaust Camshaft Position Timing - Over-Advanced (Bank 2)
P0736 Generic Reverse Incorrect Ratio
a jel se javi poslije treceg kruga (kao da hoce upaliti) ili ne??
Zadnja izmjena od AR166 (10-02-2009 17:13:02)
alfa166 2.4 jtd 1999 god nejavlja se nikako a dobro vergla neki dan je upalila odjednom i kad se ugasila opet nista
provjeri kolega ja sam imao takav slucaj covjek udario u rupu i ugasila se dobro vergla ali nece da sastavi, alfa ima sigurnosni salter da prilikom udesa izbaci sistem, provjeri kako stoji taj salter, kod mene je bio taj problem i rjesio sam ga.
Ovo sto kaze eli je u redu jer kako velis da dobro vergla to moze biti da ti gorivo nedolazi u sistem a razlog od inercionog prekidaca pa do pumpe u rezervoaru ili negdje drugdje,osiguraca pumpe,ECUa,ako blinka kontrolna brizgaljka onda je kvar na sistemu no ako ne onda samo elektromehanicki kvar.
provjeri kolega ja sam imao takav slucaj covjek udario u rupu i ugasila se dobro vergla ali nece da sastavi, alfa ima sigurnosni salter da prilikom udesa izbaci sistem, provjeri kako stoji taj salter, kod mene je bio taj problem i rjesio sam ga.
ja ne vjerujem da je problem u shut-off-u ali evo file-a str.129 pa pogledaj..
valjda si cuo pumpu iz tanka,das kontakt uho na zadnje sjediste i slusas ako cujes zujanje nije shut off...pozz
Zadnja izmjena od AR166 (11-02-2009 11:41:37)
brizgaljka blinka dzevade imas li ideju kakvu ?
Provjeri ovo sto kaze AR166 no ako blinka kontrola u obliku brizgaljke onda je to problem u ECU i bez pravog pristupa dijagnostici nebi se moglo pricati o prisutnom kvaru ali kako si se osvrnuo na P0018 kod greske i ako je ona tacna onda je neki od senzora ili na radilici ili na bregastoj otkopcan ili u prekidu sto ces provjeriti rucno sa instrumentom omski i ispitati napon na tim kontaktima koji su ti pokazali odredjeni otpor.Napon mjeris u mV tj opseg tvog mjernog instrumenta neka bude na V i to za mjerenje naizmjenicnim naponom.Kad zaverglas mora se pojaviti barem pola volta te naizmjenicne struje i taj senzor je u tom sl.OK.Medjutim ako kontrola blinka odmah na kontaktu to je zaista onda nesto van kruga ECU no ako se kontrola ugasi na kontaktu a pali kad zaverglas onda se mozda dogodio neki i mehanicki kvar u ovomsl.se osvrcemo na nasu P0018 gresku gdje je vjerojatno preskocio zub,ostecen senzor,ne cita dobro neki od zareza na radilici ili rupice na bregastoj,sto ces morati utvrditi skidajuci jedan po jedan i gledati i okretati motor da vidis da nema ostecenja i na samim dijelovima motora.Taj motor nece da upali niti zbog senzora pritiska goriva ali kazem bez tacne dijagnostike nista.Ako je ovaj kod greske tacan pogledaj onda ovo sto sam ti rekao.
Skini crijeva sa povrata na svim injektorima i pažljivo pokupi svo gorivo iz rupica gdje budu ubodena crijeva.Zatim daj kontakt da aktiviraš napojnu pumpu i posmatraj da ti na neku od tih rupica neèe krenuti gorivo.Ukoliko krene taj injektor pošalji na remont.Ukoliko neide ni na jedan javi mi se mailom imamo o èemu prièat dva dana.Za poèetak treba ti manometar od 1000 bara i pola posla si riješio
hvala kad probam javim vam
hvala kad probam javim vam
sta bi jasmine s alfom,jesil je upalio..??bas me interesuje..pozzz
Zadnja izmjena od AR166 (17-02-2009 15:18:47)