Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
pozfrav svima na navedenom autu desava se da se svjetla jednostavno ne upale kratka na autu su xsenonke,zarulje su ok salter za paljenje je ok covjek bio u servisu i rekli su mu da su krivi balastri a balastri da su u onom metalnom kucistu sta dodje na zarulju. Musteriji sada radi sve ok trenutacno pa nece nista dirat dok se to ne ponovi ,e mene sada zanima dali su balastri stvarno u tim adapterima za zarulje sta mi je malo cudno ili se one pale preko UCH.
u radu je spas a spasa nema
UCH šalje komandu na UPC koji šalje napajanje na balastere,ako sam dobro razumeo,to su oni trafoi?
Dešavalo se da crknu trafoi a da je sijalica ispravna ali je problem što su u faru pa se mora petljati da se zameni.
Ipak mislim da tebi to neæe biti veliki problem.
kupis jednostavno druge balaste one sto imas po 20 eura i rijesio si problem....netreba tu puno pametovat
znaci ipak su ti balastri u faru u trom metalnom kucistu sta je na zarulji, nisam imo jos takav slucaj pa zato pitam
Ja sam 90 posto siguran , da je problem u balastima , jer ja sam kod Lagune zamjenio barem 20 komada.
Najvjerovatnije balasti, ali hoce da zeza i ako je los kontakt na njima
Kod dve lagune sam imao problem losih kontakta na konektoru,prvo probaj da napravis dobar kontakt pa onda cepaj dalje.....
FORD - Found On Road Dead
FIAT - Failure In Automotive Technology
danas sam se cuo s musterijom i kaze da sve jos uvjek funkcionira medjutim malo smo trazili po otpadu i uspio sam naci druge balastre od iste lagune tako kada se pojavi problem po dogovoru sa musterijom idemo na zamjenu