Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka
ajde da pitam ovdje, vec sam lud od problema a nikako naci sto je
naime, nakon promjene par ramena na prednjem kraju na passatu 99. variant, imam problem da kada kocim na crveno na semaforu, raskrizju.... (znaci kad trebam skroz stati s neke brzine) kada mi brzina padne ispod cca 10kmh, kao da se upali abs i kocione plocice proklize na disku i auto jos malo nastavi pa onda stane, nemam povratni osjecaj na papucici kao da se pumpa absa upali, ali se tako cuje, kad nagazim papucicu muski, kao kad npr kolona naglo stane ispred mene i treba naglo zaustaviti auto onda zakoci na mjestu i nemam takvih problema.......dijagnostika ne prijavljuje nikakvu gresku
imam dojam kao da neki abs senzor ne mjeri dobro brzinu pa misli da je kotac proklizao pa ga popusta.........kad se spojim vcds-om na ABS i odem na mjerenja, cim predjem brzinu preko 20 na sat ABS me odspoji s sebe i ne mogu vise monitorirati snezore, pa neznam kako da napravim log kad me svaki puta odpoji, postoji li neki login code s kojime se mogu logirati na modul da ne prekida komunikaciju kad brzina poraste?
naime, nakon sto sam to primjetio vec sam dva puta rastavio kocnice naprijed, kocione plocice su na mjestu, na diskovima se ne vidi nikakvo nepravilno trosenje, razradio sam one "polugice" na kojima kociona kljesta klizu ljevo desno kako se plocice trose, sada sam vec lagano lud i neznam sta da radim, na prvu sam mislio da sam zamastio diskove kad sam mjenjao ramena pa kao kad spalim mast na diskovima prestat ce to, oprao ih sa bremse cleanerom, ali nikako rijesiti problem
dakle fizicki sve izgleda ispravno, sumnjam na iscitavanje abs-a, svi savjeti su dobrodosli.....posto ja vise pojma nemam sta da radim, a svaki dan s autom napravim 120km s posla i na posao, i dojadilo mi razmislajti kad ce glupan popustiti i nabiti me u auto ispred
samo jos da napomenem, nikakvu drugu "anomaliju" ne primjecujem, sve ostalo radi ok, ako naglo nagazim na kocnicu ukopa sa koliko god moze (naravno ovisno o asfaltu, gumama....), esp kad se navezem u zavoj odrzava pravilno putanju auta, makar se zaletio u zavoj po 90 stupnjeva s 100 na sat....sve pet, sve radi kao i prije, samo ovo iritira, vec mi se i zena smije da mi se auto cuje kao da imam neku oprugu u kotacima pa svaki puta napravi "toing"
Zadnja izmjena od raven_sk (17-08-2010 19:28:57)
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Titula je ono sto ostane nakon sto covjek zaboravi sve sto je naucio u skoli.
Albert Einstein
to se može vidjet sa osciloskopom,a pošto vjerojatno nemaš osciloskop ima na dijagnostici grafièki prikaz...vidi u vožnji na kojem kotaèu amplituda prva padne,taj ti je u problemu...ili imaš neku špenu na vrhu senzora,pa ometa signal ili ti veèi zazor izmeðu senzora i onog zupèanika...najèešèe se dogaða na prednjem kraju,jer senzori se ne zašarafljivaju nego samo nataknu...netrebaš voziti brzo..dovoljno ti je oko 15 kmh na sat i lagano pritišèi koènicu..
Jesi otpuštao kinetièke???
pregledaj i ocisti zube citaca,senzor te provjeri razmak izmedju senzora i zubi
Zadnja izmjena od klcu (18-08-2010 00:07:28)
zna se desiti da se senzor i izvuce
Ti definitivno imas problem sa elektronikom pumpe. Ja sam se bezbroj puta kacio i pratio merne blokove i do 120km i nikada mi se nijedan abs nije odkacio. Pricam o vcds 908, zato i sunjam na elektroniku
Zadnja izmjena od Digitech (17-08-2010 23:05:48)
Prepreka je samo nasa masta...
isti sam problem imao na dva pasta desilo mi se to da je senzor labav u kucistu pa se zakrenuo u stranu posto na pasatu nema vijka na senzoru
samo pogledaj senzore koji je zakrenut izvadi ga i ocisti i postavi pravilno
to kada se desilo abs se ukljucivao bez obzira sto tocak ne blokira i oroklizuje a pedela je vibrirala
to se može vidjet sa osciloskopom,a pošto vjerojatno nemaš osciloskop ima na dijagnostici grafièki prikaz...vidi u vožnji na kojem kotaèu amplituda prva padne,taj ti je u problemu...ili imaš neku špenu na vrhu senzora,pa ometa signal ili ti veèi zazor izmeðu senzora i onog zupèanika...najèešèe se dogaða na prednjem kraju,jer senzori se ne zašarafljivaju nego samo nataknu...netrebaš voziti brzo..dovoljno ti je oko 15 kmh na sat i lagano pritišèi koènicu..
prvo isprika adminu, u jucerasnjoj ljutnji na cijelu situaciju zaboravio sam da postoji grupa "ABS..."
ajmo redom:
@tomi.virje: imam osciloskop, ali kako cu u voznji mjeriti njime?
@commander: nisam popustao homokineticke, mjenjao sam na jednoj strani obadva gornja ramena, i na obje strane donja dva na koja se vezu amortizeri
@inzenjer: imam podrhtavanje samo na zadnjih 2-3kmh kad auto treba stati, nemam problema na drugim brzinama, ako procitas bolej vidjet ces da sam upravio promjenio sva ramena, kad je i poceo problem
@digitech: imam VCDS ovaj najnoviji 10.6.0, i to je ocito feature a ne bug mog kontrolera, posto je tako bilo i prije tri godine kad sam umjeravao G85 senzor, i prije toga kad je sve bilo ok; evo ti i odgovor iz ross techa u vezi toga:
"If this is a B5 Passat, no there isn't a work around for the module communication drop out. ."
dakle po tome je sve ok sto se pumpe tice....
@bijeli: ide danas opet na dizalicu, senzore moram priznati nisam ni pogledao, ali sam ispuhivao kompresorom okolo naokolo one ostatke od diska i plocica kad sam prvi puta rastavljao radi toga....
s time da kada sam jutros zapalio auto i krenuo na posao, upalila mi se lampica abs-a i esp-a i nije se gasila, a jucer sam samo trazio greske an modulu i iscitavao kanale... iscitavanjem gresaka sam nasao gresku koju sada neznam napamet, skinem log s laptopa pa posaljem popodne, uglavnom ABS nije radio, i nije mi se nista cudno desavalo, tako da sam sada siguran da ipak ABS proradi, a nije mehanicki problem (iskrivljen disk ili nesto...), nakon voznje cca 50km, i okretanja po parkingu nakon dolaska na lokaciju lampice su se ugasile a greska se ponistila i problem je opet krenuo.......
Zadnja izmjena od raven_sk (18-08-2010 10:37:20)
U jednoj kapljici vode ima vise savrsenstva nego u svim strojevima koje je covjek izmislio.
Albert Einstein
je napisao skrivenu poruku za korisnika: raven_sk
@)).....
i ja mu to Reufe kazem ali nece covjek da poslusa koda je pamet izvaditi senzore i ocistiti bar to nije tesko
decki fala, probam pa javim, najgore od svega je sto nisam bio siguran dali se abs pumpa upali ili ne, ili je mozda disk spigan.......sad sam sumnju definitivno odklonio
Albert Einstein
Stranice: 1Obrnuti redoslijed poruka