ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#1 28-08-2010 03:21:24

legionar
Član
Registrovan: 28-08-2010
Komentari: 8

Audi a4 inzektori ili ne?

Postovanje!Imam problem s Audi a4 1.9tdi 130ks 2001god problem je sledeci:Auto radi neuravnotezeno dok je na leru tj  podrhtava dok je zagrijan a hladan radi normalno.Kada mu dodam gasa na 1000 obrtaja to prestane i smanji se djelimicno kad ukljucnim klimu.U voznji radi normalno ne trza vuce ide sve Ok Radio sam mu  audi diagnostiku i nista nije pokazala.Predpostavljali su da je da je EGR ventil zamjenili i nista problem je ostao isti.Kasnije su rekli da su inzektori ali i to je samo predpostavka jer su za ovo prvo bili sigurni pa se ispostavilo da nije..Pa vas molim da mi pomognete Hvala

#2 28-08-2010 10:00:51

zlukic
Expert
Iz: varvarin
Registrovan: 14-04-2009
Komentari: 829

Re: Audi a4 inzektori ili ne?

vec je pisano  tom problemu, ko ti je radio dijagnozu trebao je proveriti u parametrima dizne , naravno ako je pd motor.

best regards!

#3 28-08-2010 10:11:59

ivic
elproger
Iz: Zagreb
Registrovan: 10-02-2009
Komentari: 179

Slobodno baci oko na remenicu od radilice i alternatora,makar ova posljednja obiæno poæinje zezat na hladno.

Di samo nalazite te majstore koji vam pola auta promijene,a vi im još platite za to i naravno ništa ne poprave.

Radio si AUDI DIJAGNOSTIKU, a kakva je ta?

Zadnja izmjena od ivic (28-08-2010 10:12:37)

#4 28-08-2010 10:56:54

predingli
Expert
Iz: Križevci, Hrvatska
Registrovan: 24-12-2008
Komentari: 2,786

ivic napisao:

Di samo nalazite te majstore koji vam pola auta promijene,a vi im još platite za to i naravno ništa ne poprave.

To i mene zanima, a vidim da takvih ima puno, ne razumijem to, zašto nekome plaæati a kvar je ostao ? Ili naplatim mušteriji ako popravim ili ako nije to na kaj sam sumnjao ne zaraèunam  to ili vratim stari dio nazad a novi meni ostaje...

Zadnja izmjena od predingli (28-08-2010 11:03:25)

Ne pitaj me ono što ne znam smile !

#5 28-08-2010 12:39:48

legionar
Član

Diagnostiku sam radio na audi garazi oni samo rade audi vozila prodaja popravka itd Zivim u france pa mozete zakljuciti kakvi su majstori kod njih je samo zamjena i ako nije to nikom nista mjenjaju drugo naravno ako je neko toliko naivan da plati npr za inzektore traze 3000eur auto sam kupio nedavno i nasao sam fakturu da je stari vlasnik vec mjenjao inzektore ali stavio je polovne posto nije skup racun.Jutros sam ga vozio osjeti se malo da i hladan trza sasvim malo i jos nesto sam otkrijo Kad ga vozim prvom i naglo popustim gas kao da nesto kucne i trokira i cuje mi se nesto ispod haube vjerovatno neki remen.

#6 29-08-2010 12:25:06

bandera
elproger
Iz: Makedonija
Registrovan: 13-08-2010
Komentari: 95

legionar napisao:

Diagnostiku sam radio na audi garazi oni samo rade audi vozila prodaja popravka itd Zivim u france pa mozete zakljuciti kakvi su majstori kod njih je samo zamjena i ako nije to nikom nista mjenjaju drugo naravno ako je neko toliko naivan da plati npr za inzektore traze 3000eur auto sam kupio nedavno i nasao sam fakturu da je stari vlasnik vec mjenjao inzektore ali stavio je polovne posto nije skup racun.Jutros sam ga vozio osjeti se malo da i hladan trza sasvim malo i jos nesto sam otkrijo Kad ga vozim prvom i naglo popustim gas kao da nesto kucne i trokira i cuje mi se nesto ispod haube vjerovatno neki remen.

A da nije to problem DMF dual mass flywheel cim se cuje kucanje moglo bi da je to problem.

#7 29-08-2010 12:44:20

legionar
Član

Ja ti prijatelju neznam ni sta je to Taj DMF sta to dodje na nas jezik

#8 29-08-2010 13:20:38

bjeli
Expert
Iz: Prnjavor
Registrovan: 30-03-2009
Komentari: 2,253

legionar napisao:

to ti je plivajuci zamajac valjda ces ovo razumit

#9 29-08-2010 13:20:39

predingli
Expert

legionar napisao:

Plivajuæi zamašnjak big_smile

#10 29-08-2010 14:31:46

legionar
Član

I taj zamajac je razlog potresanju motora ili hlupanju prilikom naglog popustanja gasa pri prvoj brzini?Ili je problem i jednom i drugom interesujeme koliko je to stetno za motor inzektori,zamajac i dali mogu doci veci kvarovi ako se auto vozi mozeli dodje do ostecenja motora?

#11 29-08-2010 14:42:41

bandera
elproger

legionar napisao:

I taj zamajac je razlog potresanju motora ili hlupanju prilikom naglog popustanja gasa pri prvoj brzini?Ili je problem i jednom i drugom interesujeme koliko je to stetno za motor inzektori,zamajac i dali mogu doci veci kvarovi ako se auto vozi mozeli dodje do ostecenja motora?

Trebas proveriti plivajuci zamasnjak moguce je da problem je u njemu svi ponovi motori vw audi imaju plivajuci zamasnjak, sorry za moj srpski znam da nije najbolji iz makedonije sam samo se trudim pomoci... pozdrav

#12 29-08-2010 16:08:02

legionar
Član

hvala u svakom slucaju razumio sam ja tebe samo sto se ja nerazumjem u mehaniku pa nisam nikad ni cuo za tako nesto  Gdje se to nalazi i kako se moze provjeriti?

#13 29-08-2010 17:24:41

bandera
elproger

legionar napisao:

hvala u svakom slucaju razumio sam ja tebe samo sto se ja nerazumjem u mehaniku pa nisam nikad ni cuo za tako nesto  Gdje se to nalazi i kako se moze provjeriti?

Zamsnjak ti e izmedzu motor i menjac ako si cuo ikad za potisnu plocu to je kod starijih modela sada su go iskomplikovali i mnogo je cest defekt  sad zamasnjak je i potisna ploca, desava se da zamasnjak napukne so sto i motor ima goleme vibracije posto kazes da kad mu oduzimes gas pocinje da lupeta ja mislim da se radi o njemu a inaku auto ima ista sila kao i prje? Pali normalno? Dali se pojavio crn dim? Dali motor startuje hladan bez problem? Ako sve ovo je normalno kao sto je bilo i prije ja mislim da zamasnjak je problem i da su injektori ok... pozz

#14 29-08-2010 18:20:39

legionar
Član

Da da sve je normalno pali bez problema i hladan i zagrijan, vuce odlicno ,kompresija Ok ima malo crnog dima kad ga turiram,napomenuo sam gore neznam jesili primjetijo da kada upalim klimu te vibracije se poprilicno smire.nadam se da je nesto drugo jer su inzektori vec zamjenjeni posto imam jedan papir od starog vlasnika moguce je da je stavio polovne.Imali puno posla oko tog zasnjaka i koliko kosta otprilike pozz

#15 29-08-2010 19:41:03

predingli
Expert

legionar napisao:

Imali puno posla oko tog zasnjaka

Ima da i daj to nekome odvezi da ti pogleda i popravi....

#16 29-08-2010 23:18:21

bandera
elproger

Predingli ti je dobro rekao daj to nekome ko zna da ti popravi, oko zamasnjaka ima dosta posla treba demontirati menjac dokoliko se ustanovi da treba zameniti zamasnjak zato proveri liniski kais alternatora klime njegovi zatezaci lamela klime posto kazes da auto pomalo trese kad je klima uklucena vidi mjernim blokovima za da si potpuno siguran da su injektore ok najzad premini na pogolem posao sa zamasnjakom pozdrav

#17 30-08-2010 17:36:41

legionar
Član

Ma kakvi su ovamo majstori oni ce izmjeniti pola motora dok otkriju kvar.Kod njih ti je samo zamjena.Provjericu to remenje.Sto se tice vasih savjeta hvala vam svima kio ste pokusali pomoci.Ali jedino sto je meni nejasno ako uzmemo u obzir sve te elemente sto ste nabrojali zamasnjak,inzektori,remenje,logicno je da bi se auto isto ponasao i hladan i zagrijan Ali kod mene je obrnuto sve je Ok kad je motor hladan dok zagrijan radi ruzno i trese.Pa bi vas zamolio da mi ako moze da mi neko strucno objasni taj feneomen...Hvala

#18 30-08-2010 17:46:54

grga
elproger
Iz: Petrinja HR
Registrovan: 25-01-2009
Komentari: 112

zamašnjak prijatelju imao sam takav sluèaj najbolje izmjeni cijeli set i riješio si problem

#19 30-08-2010 18:52:59

bjeli
Expert
Iz: Prnjavor
Registrovan: 30-03-2009
Komentari: 2,253

legionar napisao:

Ma kakvi su ovamo majstori oni ce izmjeniti pola motora dok otkriju kvar.Kod njih ti je samo zamjena.Provjericu to remenje.Sto se tice vasih savjeta hvala vam svima kio ste pokusali pomoci.Ali jedino sto je meni nejasno ako uzmemo u obzir sve te elemente sto ste nabrojali zamasnjak,inzektori,remenje,logicno je da bi se auto isto ponasao i hladan i zagrijan Ali kod mene je obrnuto sve je Ok kad je motor hladan dok zagrijan radi ruzno i trese.Pa bi vas zamolio da mi ako moze da mi neko strucno objasni taj feneomen...Hvala

da bi covjek bio mehanicar i radio ovaj poso pored svega treba imati i malo sluha za motor ne samo dijagnostika vec kada poslusa zna odakle dolazi zvuk i bazira se na to mjesto sve sto smo ti mi ovdje nabrojali su mogucnosti kvarova na tvom autu a moze biti i najmanja sitnica
zato naði nekog da ti to dobro pogleda i rjesices to

#20 31-08-2010 00:18:21

bandera
elproger

Mora neki dobar mehanicar da to pogleda, sve te elemente sto smo mi spomenuli su moguci kvar u tvom slucajom taj tvoj mehanicar mora da zna dobro da preslusa motor za da bi se najlakse utvrdio uzrok problema nadam se da ces rjesiti problem.

#21 31-08-2010 23:19:43

dr. momo
Član
Registrovan: 24-06-2009
Komentari: 15

pa moje misljenje da nisu inzektori vec dmf sve sto se vise grije vece deformacije mjenjaj set

#22 01-09-2010 20:16:49

bandera
elproger

Kad ga sredis kazi sta je bio problem, pisi dali su ti majstori zamenili cjeli menjac kako sto si rekao nadamse da ces to lako rjesiti pozz

Zadnja izmjena od bandera (01-09-2010 20:17:53)

#23 01-09-2010 20:55:29

legionar
Član

Ok javicu rezultate.Prva solucija je da ga probam vratiti starome vlasniku,ako to neuspijem onda mi negine popravka.Pa kad to sredim javicu u cemu je bio problem posto vidim da ima slicnih slucajeva.Hvala svima koi su pomogli i dali svoja misljenja,posebno Hvala i veliki pozdrav za Banderu..

#24 02-09-2010 01:09:19

bandera
elproger

legionar napisao:

Ok javicu rezultate.Prva solucija je da ga probam vratiti starome vlasniku,ako to neuspijem onda mi negine popravka.Pa kad to sredim javicu u cemu je bio problem posto vidim da ima slicnih slucajeva.Hvala svima koi su pomogli i dali svoja misljenja,posebno Hvala i veliki pozdrav za Banderu..

Ako je zamasnjak upitanju kad to sredis auto ce ti biti najnormalan a mislim da mozes da nadjes i konverzioni kit koji nije sa dvomasni zamasnjak nego je standardan samo mislim da ce imati posljedice po menjac zato probaj da ubedis starog vlasnika da ga sredi ako defekt je bio prisutan kad si kupio auto... hvala na pozdravu

#25 02-09-2010 09:14:25

predingli
Expert

bandera napisao:
legionar napisao:

samo mislim da ce imati posljedice po menjac

??? kakve posljedice ? Znaèi po tome isti takav auto sa klasiènim zamašnjakom ima problema sa mjenjaèem ??? Napamet se razgovaramo izgleda... daj malo objasni big_smile

Board footer