ELPROG FORUM

auto dijagnostika, auto dijagnostički alati, autodijagnostički programi, autodijagnostika

Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.

#26 02-09-2010 09:38:26

bandera
elproger
Iz: Makedonija
Registrovan: 13-08-2010
Komentari: 95

Re: Audi a4 inzektori ili ne?

Vecih vibracija ce se prenositi na menjac sa standardnim zamasnjakom a so to moze da dodje do ostetenje mjenjaca  dvomasni je i zato postavljen za da namali vibracije ... big_smile

#27 02-09-2010 09:55:49

predingli
Expert
Iz: Križevci, Hrvatska
Registrovan: 24-12-2008
Komentari: 2,786

A da...ajd nek ti bude, al baš me zanima zakaj onda na recimo mercedesu 124 do 1989 su klasièni a iza toga dual mass zamašnjaci i ja nisam nikad vidio neku razliku u vibracijama,a èak niti mjenjaèi nisu odlazili ništ èešže nego na novijia, èak bi rekel da je obratno bilo, ali ajd to je sad nekadruga prièa....
Isto neki dan sam na WV T4 izbacio dual mass i stavio obièni zamašnjak i nema razlike smile

Ne pitaj me ono što ne znam smile !

#28 02-09-2010 10:11:55

bandera
elproger

Na passat 2002 godina 1.9tdi se desilo da ode menjac posle zamjene dvomasni zamasnjak sa obicni ni ja ne znam kako se to dogadja zato mislim da obicni prenosi vise vibracija na menjac ....

#29 02-09-2010 10:59:18

predingli
Expert
Iz: Križevci, Hrvatska
Registrovan: 24-12-2008
Komentari: 2,786

Gle najveèa bit kod tog zamašnjaka, kao i kod svih zamašnjaka je uravnoteženje rada motora jer motor stvara neujednaèena optereæanja zbog praznih taktova buduæi znamo da na 4-taktnom motoru u 4 takta samo je jedan radni i to je glavna zadaæa zamašnjaka, da uravnotežuje rad motora a zato i lamela mora imati na sebi opruge da kompenzira optereæenja nastala uslijed skokovitih optereæenja rada motora. Znaèi da æe 4-taktni motori zbog praznih taktova uvjek imati udarna optereæenja u razlici broja okretaja od 10-20 okretaja izmeðu radnih i praznih taktova zato su izmišljeni dual mass zamašnjaci jer unutra imaju velike opruge koje kompenziraju masu i više uravnotežuju rad motora, znaèi glavna zadaæa je uravnoteženje rada motora, dobro samim time i udarna optereæenja na mjenjaè jesu naravno manja ali samo hoæu kazati da su dual mass zamašnjaci izmišljeni zbog boljeg uravnoteženja rada motora a ne mjenjaèa....a sad ako je otišao mjenjaè, može biti zbog toga a i ne mora big_smile, ovo je forum pa svi imamo razlièite poglede na stvari a više glava zna više stvari big_smile

Evo primjer kako izgleda dual mas zamašnjak i funkcija

Zadnja izmjena od predingli (02-09-2010 11:03:02)

Ne pitaj me ono što ne znam smile !

#30 02-09-2010 12:46:52

bandera
elproger

predingli napisao:

Gle najveèa bit kod tog zamašnjaka, kao i kod svih zamašnjaka je uravnoteženje rada motora jer motor stvara neujednaèena optereæanja zbog praznih taktova buduæi znamo da na 4-taktnom motoru u 4 takta samo je jedan radni i to je glavna zadaæa zamašnjaka, da uravnotežuje rad motora a zato i lamela mora imati na sebi opruge da kompenzira optereæenja nastala uslijed skokovitih optereæenja rada motora. Znaèi da æe 4-taktni motori zbog praznih taktova uvjek imati udarna optereæenja u razlici broja okretaja od 10-20 okretaja izmeðu radnih i praznih taktova zato su izmišljeni dual mass zamašnjaci jer unutra imaju velike opruge koje kompenziraju masu i više uravnotežuju rad motora, znaèi glavna zadaæa je uravnoteženje rada motora, dobro samim time i udarna optereæenja na mjenjaè jesu naravno manja ali samo hoæu kazati da su dual mass zamašnjaci izmišljeni zbog boljeg uravnoteženja rada motora a ne mjenjaèa....a sad ako je otišao mjenjaè, može biti zbog toga a i ne mora big_smile, ovo je forum pa svi imamo razlièite poglede na stvari a više glava zna više stvari big_smile

Evo primjer kako izgleda dual mas zamašnjak i funkcija

Pa to sam htio da kazem da dvomasni zamasnjaci imaju velike opruge i bolje apsorbiraju vibracije od motora za razlika od konvencionalni koji imaju manje opruge na lamela logicki je kad na mjenjac se primeni veci intenzitet vibracije da menjac se pobrzo osteti nisam rekao da ce se odma raspasti nego da ce mu se namaliti radni vek, nikad nisam rekao da dvomasni zamasnjaci su izmisleni radi boljeg uravnotezenja rada menjaca, ne znam gde si to procitao cjelo vreme trudim se da objasnim da dvomasni bolje apsorbuje vibracije motora i zato mjenjac bi imao podug vek trajanja.

Zadnja izmjena od bandera (02-09-2010 13:17:46)

Board footer