Trenutno niste prijavljeni. Za prikaz svih foruma potrebna je registracija.
navedeni passat ima nekoliko problema. Prvo dugo vergla dok upali hladan. Drugo jako slabo vuèe u vožnji. Treèe prekida komunikaciju sa testerom èim alternator poène da puni. U memoriji grešaka sve èisto a parametre u radu nemogu pratit zbog prekida komunikacije.
Sa èime radiš dijag?
jesili ti sta izmjerio mehanicki kao kompresija grijaci dovod nafte nemora sve sa dijagnostikom to sa paljenjem prije da je neki mehanicki problem
Koji koristis aparat,jel bas vezan prekid za pocetak punjenja
za pocetak provjeri davac temperature neprijavi ga kao gresku a ustvari laze temperaturu
predpostavljam da si provjerio grijace i stanje motora
drugo pokusaj nakon paljenja uspostavit komunikaciju
ovako: dijagnoza raðena vagom i texom, i siptomi jednaki. Grijaèe i ne pali dok temp. ne ode u mius. Predpaljenje je u redu. Interesantno je da je auto paloi bolje prije ureðivanja glave. Alternator ne poèinje da puni dok mu se ne doda malo gasa. Poveèao sam mu malo vagom startnu kolièinu al bez rezultata.
probaj sa univerzalnim kabelom,ako ga imas,daj mu napon akomulatora direktno sa akomulatora!
a za komunikaciju sa vozilom!
K-7 pin
L-15-pin
navedeni passat ima nekoliko problema. Prvo dugo vergla dok upali hladan. Drugo jako slabo vuèe u vožnji. Treèe prekida komunikaciju sa testerom èim alternator poène da puni. U memoriji grešaka sve èisto a parametre u radu nemogu pratit zbog prekida komunikacije.
Zadnja izmjena od kiredelcevo (19-09-2010 00:05:17)
Proveri mase,jer zatvara strujni krug preko D plus,a mase su vezane na motor na srafu pored ECT senzora,imao ja problem sa par vozila
to ima smisla jer je auto poèeo da zeza nakon ureðenja glave. Probam u subotu pa javim. Èudno mi je i to da ne poèinje sa punjenjem dok mu se ne da malo gasa. Ovo sa masama ima dosta smisla. Ako ni onda ne uspostavim komunikaciju u radu onda èu odpojit alternator za probu.
Pozdrav kolegama koji su mi nesebièno pomagali! Sram me bilo, rješio sam auto a nisam napisao što je bilo, pa èu se ovom prilikom probat iskupit.
Evo ovako: auto je loše palio zbog glave motora koja je namontirana bez prethodnog ureðivanja (što sam saznao iz drugih izvora) pa je dio kompresije puhao kroz ventile. Auto je loše vukao zbog toga jer je netko zamjenio ventile od turbine i od EGR-a. Uza sve to još je vukao i falš zrak na akumulatoru podtlaka. Sve u svemu to je dobro i šljakalo s obzirom na uvjete. Komunikaciju sam dobio sa odpojenim alternatorom. Neko je pripasao neki drugi alternator (isto sa Vw ali drukèiji prikljuèak pobude ).